Home » , » Συμφωνία CETA: Οι Πολυεθνικές θα βρίσκονται πλέον υπεράνω κάθε νόμου

Συμφωνία CETA: Οι Πολυεθνικές θα βρίσκονται πλέον υπεράνω κάθε νόμου

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2016 | 8:58 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Η συμφωνία CETA είναι μια εμπορική συμφωνία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τον Καναδά και τις ΗΠΑ, όπου ο μόνος ωφελημένος είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες, ενώ, αν εφαρμοστεί, θα υπάρξει αύξηση ανεργίας, κλείσιμο εταιριών άλλων κλάδων, ίσως ακόμη και μείωση του ΑΕΠ.
Το χειρότερο όμως είναι ότι συμφωνία παρακάμπτει τους νόμους των Κρατών και την Δικαιοσύνη.

Οι αποφάσεις για το πώς θα διατίθενται τα προϊόντα, τι θα αναγράφουν, η φορολογία και άλλα σοβαρά θέματα (καταστροφή περιβάλλοντος, μονοπώλια) θα γίνονται μέσω του μηχανισμού επίλυσης διαφορών ISDS που "ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥΣ"!

Έτσι οι Πολυεθνικές θα βρίσκονται πλέον υπεράνω κάθε νόμου. Όποτε θέλουν, θα μηνύουν οποιοδήποτε, ακόμα και κράτη, ενώ οι διαφορές δεν θα λύνονται στα δικαστήρια, αλλά σε… διαιτησία ελεγχόμενη από τις ίδιες τις Πολυεθνικές!!!

Αν έχει ως τώρα μπλοκαριστεί η συμφωνία, οφείλεται στο τοπικό Κοινοβούλιο της Βαλλωνίας, τη γαλλόφωνη περιοχή του Βελγίου. Η ελληνική κυβέρνηση, όπως και οι υπόλοιπες, υπέγραψαν ήδη το κατάπτυστο κείμενο. Όλοι οι υπόλοιποι λοιπόν έπεσαν πάνω στους Βαλλώνους, για να τους πείσουν να υπακούσουν στις πολυεθνικές.

Περιττό να πούμε, ότι χρειάζονται συνεχείς, δυναμικές, Λαϊκές Κινητοποιήσεις κατά της νέας λυσσασμένης επίθεσης των αρπακτικών, που θα θέσει σε κίνδυνο όχι μόνο Εργασιακά Δικαιώματα, αλλά την ίδια την Ελευθερία και την Υγεία των πολιτών παραδίνοντας την Εκτελεστική και Δικαστική εξουσία στα Μονοπώλια των Πολυεθνικών.

Πόσο μάλλον όταν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζουν ότι "διαπραγματεύτηκαν" και ότι "βελτίωσαν" τη συμφωνία. Όλοι πια γνωρίζουμε τι θα πει αυτό: Χειρότερη δεν μπορεί να γίνει. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger