Home » , » Κατέρρευσε το κατηγορητήριο για όσους δικαζόταν για τα επεισόδια στην Χαλκιδική.

Κατέρρευσε το κατηγορητήριο για όσους δικαζόταν για τα επεισόδια στην Χαλκιδική.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 21 Σεπτεμβρίου 2017 | 1:47 μ.μ.


Αναβλήθηκε και θα εκδικαστεί στις 10.5.2018  η λεγόμενη υπόθεση του «Λάκκου Καρατζά», με 26 κατοίκους της Χαλκιδικής και αλληλέγγυων οι οποίοι κατηγορούνται ότι δημιούργησαν επεισόδια στην διάρκεια μαζικής κινητοποίησης τον Μάη του 2013 ενάντια στην εξόρυξη χρυσού.

Την ίδια στιγμή όμως βρίσκεται σε εξέλιξη η δίκη των 21 κατοίκων της ΒΑ Χαλκιδικής, οι οποίοι κάθονται στο ειδώλιο με βαρύτατες κατηγορίες  μετά από μηνυτήρια αναφορά του τότε δημάρχου Χρήστου Πάχτα, για επεισόδια που δημιουργήθηκαν τον Μάρτη του 2012 στο δημαρχείο Αριστοτέλη.

Σύμφωνα με τα όσα γράφει στο twitter ο δημοσιογράφος Χρήστος Αβραμίδης το κατηγορητήριο έχει καταρρεύσει εντελώς γιατί ο Πάχτας ο οποίος ζητάει να μπουν άνθρωποι φυλακή, γιατί έκαναν κάτι σύμφωνα με ανώνυμες πληροφορίες. Ο ίδιος δεν αναγνωρίζει κανέναν από τους κατηγορούμενους, για να του χρεώσει συμμετοχή σε έκνομες ενέργειες  ενώ ακόμα και ο διμοιρίτης των ΜΑΤ, ο οποίος ήταν παρών σε όσα διαδραματίστηκαν δεν αναγνώρισε κανέναν κατηγορούμενο.

Η εκτίμηση του συγκεκριμένου δημοσιογράφου είναι ότι όλοι οι κατηγορούμενοι βαδίζουν προς την αθώωση.

Μάλιστα η υπεράσπιση των κατηγορουμένων ζήτησε να διωχθούν για ψευδή καταμήνυση και ψευδορκία οι μάρτυρες του Πάχτα και να καλύψουν τα έξοδα των κατηγορούμενων, ενώ είναι αξιοσημείωτη η μαζική παρουσία στην ακροαματική διαδικασία αλληλέγγυων όσων δικάζονται. 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger