Home » , » Ξανά στην επικαιρότητα οι μίζες της Siemens σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Ο Χριστοφοράκος ισχυρίζεται ότι έχει δώσει «δωράκια» προς 153 βουλευτές και 12 πρώην υπουργούς.

Ξανά στην επικαιρότητα οι μίζες της Siemens σε Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ. Ο Χριστοφοράκος ισχυρίζεται ότι έχει δώσει «δωράκια» προς 153 βουλευτές και 12 πρώην υπουργούς.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017 | 11:32 μ.μ.

Αν και δεν μάθαμε κάτι καινούργιο, απ΄ την κατάθεση που έδωσε  η πρώην γραμματέας του Μιχάλη Χριστοφοράκου, ΑικατερίνηΤσακάλου, στην δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για την «σύμβαση 8002» μεταξύ της γερμανικής εταιρίας και του ΟΤΕ, αξίζει να παραθέσουμε την είδηση που δημοσιεύει το ΑΠΕ.

Σύμφωνα μ’ αυτή η μάρτυρας, επανέλαβε στην κατάθεση της όσα έχει ήδη υποστηρίξει τόσο στο στάδιο της ανάκρισης όσο και ενώπιον της Επιτροπής της Βουλής, τονίζοντας στους δικαστές ότι το «πρόγραμμα χορηγιών» σε πολιτικά κόμματα αντιστοιχούσε στο 2% του τζίρου του τμήματος τηλεπικοινωνιών και επίσης ότι θεωρεί πως για αυτό είχαν γνώση τα αρμόδια στελέχη της μητρικής Siemens.

Ανέφερε μάλιστα η μάρτυρας ότι οι επίμαχες χορηγίες κρίνονταν χρήσιμες και επικαλέστηκε τη φράση που της είχε πει ο άλλοτε προϊστάμενος της, ότι τα χρήματα στα κόμματα αλλά και τα δώρα σε πολιτικούς δίνονταν «προκειμένου να ανοίγουν οι δουλειές».

Η Αικ. Τσακάλου αναφέρθηκε στο ένα εκατομμύριο μάρκα που είχε πάρει ο κ. Τσουκάτος και υποστήριξε πως η νεολαία του ΠΑΣΟΚ είχε λάβει χορηγία 15.000 ευρώ, ενώ χορηγία είχε λάβει και η «Πολιτική Άνοιξη» του Αντώνη Σαμαρά.

Σύμφωνα με την μάρτυρα, η εταιρία είχε ιδιαίτερες σχέσεις με πολιτικούς όπως οι κ.κ. Γείτονας και Μαντέλης, ενώ δώρα της εταιρίας, οικιακός εξοπλισμός, τηλεφωνικά κέντρα και άλλα, είχαν πάρει πολιτικά πρόσωπα μεταξύ των οποίων ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Κατόπιν ερωτήσεων της Έδρας, η μάρτυρας κατέθεσε για τις σχέσεις που διατηρούσε ο Μιχάλης Χριστοφοράκος με την οικογένεια Μητσοτάκη, λέγοντας μεταξύ άλλων για τον εξοπλισμό δυο πολιτικών γραφείων του Κυριάκου Μητσοτάκη η κάλυψη της δαπάνης των οποίων ξεπερνούσε το επιτρεπόμενο όριο.

Όπως είπε η κ. Τσακάλου μετά το 2006, οπότε η υπόθεση της Siemens άρχισε να ερευνάται εκτενώς από την γερμανική Δικαιοσύνη, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος της είχε ζητήσει να καταστρέψει όλα τα στοιχεία που είχε στη διάθεση της, μεταξύ των οποίων και τον φάκελο με τις δωρεές σε πολιτικούς και τις χορηγίες σε πολιτικά κόμματα, κάτι που η ίδια δεν έπραξε.

Και για να μην ξεχνιόμαστε διαβάστε την ανάρτησή μας που είχε τίτλο: "Χριστοφοράκος: Μιλημένα και συμφωνημένα"

Υ.Γ Να θυμίσουμε και κάτι άλλο. Ο πρώην ισχυρός άντρας της Ζήμενς, Σίκατσεκ, έχει καταθέσει στην γερμανική δικαιοσύνη ότι λάδωσε η «Ζήμενς» με 100 εκατ ευρώ τα δυο κυβερνητικά κόμματα. 
Επίσης Οταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο Χριστοφοράκου – Ζήμενς στην χώρα μας, εφημερίδα υπεράνω πάσης υποψίας για... αντιπολιτευτική διάθεση τότε –τα «Νέα»- είχαν γράψει:
"Η πλευρά του κ. Χριστοφοράκου απειλεί ξανά τον πολιτικό κόσμο της χώρας με τα CD στα οποία όπως υποστηρίζει έχει καταχωρίσει όλες τις λεπτομέρειες και τις αποδείξεις για τα «δωράκια» του προς 153 βουλευτές και 12 πρώην και νυν υπουργούς. Για την ώρα τα στοιχεία αυτά μένουν καλά κλειδωμένα σε 2 συμβολαιογραφικά γραφεία του Μονάχου, αφήνουν να διαρρεύσει οι Γερμανοί συνήγοροι του, που από την άλλη πλευρά παίζουν το παιχνίδι της βόμβας που είναι έτοιμη να απασφαλιστεί με την πρώτη «στραβή»"..
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger