Home » , , » Τα σέβη μας σε Μακρή και Ζαχαρέα για την έγκυρη ενημέρωση που μας πρόσφεραν σχετικά με τον "Ρουβίκωνα"

Τα σέβη μας σε Μακρή και Ζαχαρέα για την έγκυρη ενημέρωση που μας πρόσφεραν σχετικά με τον "Ρουβίκωνα"

Από giorgis , Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 | 12:54 π.μ.


Του Γ.Γ.

Ενθουσιάστηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star Μάρα Ζαχαρέα και Κάτια Μακρή με την δήλωση του Σταύρου Κοντονή που την θεώρησαν σκληρή δήλωση αποδοκιμασίας για τον «Ρουβίκωνα».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, είχε  κάνει λόγο ότι η αναρχική ομάδα χρησιμοποιεί «αγελαίες πρακτικές, απαράδεκτες και καταδικαστέες που δημιουργούν κλίμα φόβου στους πολίτες και γίνονται οι καλύτεροι κήρυκες της ακροδεξιάς προπαγάνδας».

Εδώ κολλάει γάντι η λαϊκή ρήση που λέει: «Εδώ που μας χρωστούσαν μας παίρνουν και το βόδι».
Κι αυτό γιατί όποιος δεν έχει μνήμη τσιμέντου θυμάται π.χ το εθνικιστικό σόου που έδωσαν οι κυβερνητική βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αγκαλιά με τους φασίστες της Χρυσής Αυγής στο Καστελόριζο. ή την συνέντευξη του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης Ν. Παρασκευόπουλου ότι μπορεί να υπάρξει δίαυλο συνεννόησης μεταξύ κυβέρνησης και ναζιστικής συμμορίας αν «αυτή συμμορφωθεί και ενταχθεί στο κλίμα της δημοκρατίας». 

Αν αυτοί δεν είναι οι «καλύτεροι κήρυκες της ακροδεξιάς προπαγάνδας», τότε ποιοι είναι;

Ας ξεφύγουμε όμως απ’ αυτές τις παπαριές του Κοντονή για να σταθούμε στις δυο κυρίες που παρουσίασαν την είδηση.

«Η αλήθεια είναι πάντως ότι χτες οι Ρουβίκωνες ξεπέρασαν κάθε όριο, εκθέτοντας και την κυβέρνηση και την αστυνομία. Γιατί δεν ήταν ένα ασύντακτο μπουλούκι που πέταξε μερικά τρικάκια. Ήταν ένα στρατιωτικό τάγμα με κράνη, λοστούς και κουκούλες για να μην αναγνωρίζονται. Άρα η δράση τους  εξελίσσεται , η μεθοδολογία τους σκληραίνει. Σκεφτείτε ότι αυτοί οι δικαστές που συνεδρίαζαν είναι φυσικά πρόσωπα, με σπίτια, διευθύνσεις και οικογένειες. Αν η αστυνομία δεν μπορεί να φυλάξει το ναό της Δικαιοσύνης,  μπορεί να φυλάξει τους  δικαστές έναν -έναν; Προφανώς όχι . Άρα, αν συνεχιστεί αυτό το κλίμα φόβου, σε λίγο νόμος θα ειναι πια η βία του Ρουβικωνα», μας είπε η Κάτια Μακρή για να δεχθεί την επιδοκιμασία της Ζαχαρέα.

Μάλιστα. Μάλιστα. Για να δούμε λοιπόν ποιες είναι αυτές οι δυο κυρίες που καταδικάζουν την βία που ασκεί ο Ρουβίκωνας με τα τρικάκια και της μπογιές.

Για το ρεσιτάλ ψευδολογίας, την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων και φτηνιάρικης προπαγάνδας που έστησε η Μακρή δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα.
Μια ερώτηση μόνο. Ποιους έχει αποδέκτες η "βία" που σύμφωνα με την δημοσιογράφο του Star ασκεί η αναρχική ομάδα; Μήπως τους εργάτες, τους απόμαχους της δουλειάς και τα γενικότερα λαϊκά στρώματα; Κάτι τέτοιο δεν τόλμησε να το πει. Το να φυλαχθούν οι δικαστές και ο "ναός της δικαιοσύνης" ήταν το πρόβλημα της κάτι στο οποίο συμφωνούμε κι εμείς όπως αναφέραμε σε πρόσφατη ανάρτησή μας.

Κάποιες ψιλοενστάσεις έχουμε μόνο σε σχέση με το ποιος ασκεί ουσιαστική βία. Ο Ρουβίκωνας με τα τρικάκια του ή οι δυο κυρίες με τα μαρκούτσια τους. Γιατί άντε και να σπάσουν πέντε τζαμαρίες οι Ρουβίκωνες. Πόσο στοιχίζουν. Σίγουρα πολύ λιγότερο απ' το πρώτο σερβίρισμα στα κυριλάτα νυχτερινά μαγαζιά που συχνάζουν.Η δική τους ψυχολογική βία που ασκούν στους τηλεθεατές τους για να υπομένουν μοιρολατρικά την καπιταλιστική βαρβαρότητα που εξαθλιώνει τις λαϊκές μάζες μπορεί να κοστολογηθεί; 

Η Κάτια Μακρή απ’ τα πρώτα χρόνια εισαγωγής της χώρας μας στην μνημονική ταξική πολιτική ήταν ένα φερέφωνο εφαρμογής της σε τέτοιο βαθμό μάλιστα που ισχυριζόταν πράγματα που ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προπαγάνδας δεν θα τολμούσε να πει! 
Μάλιστα ο «Ριζοσπάστης» τον Οκτώβρη του 2011 της είχε αφιερώσει άρθρο με τίτλο «Τα ψεύδη των απολογητών» στο οποίο ανάμεσα στα άλλα έγραφε «Η κ. Μακρή, για παράδειγμα (δεν είναι η μόνη), που έχει ταυτίσει την παρουσία της στα Μέσα Ενημέρωσης με την απόλυτη στήριξη των επιλογών του ΠΑΣΟΚ… Η στράτευση στην πλευρά της οικονομικής ολιγαρχίας, μαζί με την αναλγησία απέναντι στη διευρυνόμενη πτώχευση των λαϊκών νοικοκυριών, προϋποθέτει και την επιστράτευση των πλέον χονδροειδών ψευδών και της απάτης».

Και με την ευκαιρία να της θέσουμε κι εμείς ένα ερώτημα. Κυρία Μακρή συμμετείχατε ή όχι στα «ιδιαίτερα σεμινάρια» που οργάνωσε σε δημοσιογράφους η εταιρεία Civitas σε καλαμαράδες και μαρκουτσοφόρους για να αποτελέσουν την ομάδα κρούσης στην τυφλή υποστήριξη παράδοσης και καθυπόταξης της χώρας και της ελληνικής κοινωνίας στις εντολές της ντόπιας αστικής τάξης, της Ε.Ε και του Δ.Ν.Τ; 
Αυτά έγιναν με χρηματοδότηση από το ΔΝΤ και στους συμμετέχοντες σύμφωνα με πληροφορίες, εκτός των άλλων, προσφέρθηκαν και κάποια πολυτελή ταξίδια –όπως π.χ 15νθήμερη παραμονή στην Ουάσιγκτον- για «επιμορφωτικούς σκοπούς».

Γνωρίζετε εσείς κάτι σχετικό;
Δεν μπορεί. Κάτι θα ξέρετε. Κάνετε τόσο «καλό» ρεπορτάζ για το τι συμβαίνει με τον Ρουβίκωνα.

Πάμε παρακάτω τώρα και να μιλήσουμε για την κυρία Μάρα Ζαχαρέα. Εδώ θα επικαλεστούμε το αρχείο μας και θα παραθέσουμε μια ανάρτηση που είχαμε κάνει τον Σεπτέμβρη του 2008.

Αλήθεια υπάρχει άλλος δημοσιογράφος να έχει την αντιμετώπιση που εισέπραξε απ’ τους εργοδότες της η κ. Ζαχαρέα; Φυσικά και όχι. Τυχαίο;  

Για την δημοσιογραφική διαδρομή της Μάρας Ζαχαρέα.

... Εναν μυστηριώδη τρόπο να… πείθει τους καναλάρχες να εμφανίζονται εξαιρετικά «γενναιόδωροι» και να της καταβάλλουν υπέρογκες αμοιβές, αλλά και δυσθεώρητα «μπόνους παραίτησης», φαίνεται πως έχει η κυρία Μάρα Ζαχαρέα.

Μετά το MEGA, όπου πληρωνόταν για ένα μεγάλο διάστημα με τον μισθό της παρουσιάστριας κεντρικού δελτίου ενώ την είχαν απομακρύνει και της είχαν αναθέσει εβδομαδιαία εκπομπή, αποκαλύπτεται σήμερα ότι και ο ALPHA έδωσε στην κυρία Ζαχαρέα το… βάρος της σε χρυσάφι για να την «επιβραβεύσει» που αποχώρησε από τον σταθμό.
Τριακόσιες εξήντα χιλιάδες ευρώ ήταν το «μπόνους οικειοθελούς αποχώρησης» που έλαβε σε ρευστό η κυρία Ζαχαρέα, όπως προκύπτει από το ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψε η ίδια και ο τηλεοπτικός σταθμός.

Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι οι τηλεπαρουσιαστές «χρυσώνονται» για να πάρουν μεταγραφή και να πάνε σε άλλο κανάλι.
Στην περίπτωση της συζύγου του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου κ. Θεόδωρου Ρουσόπουλου όμως οι κανόνες της τηλεοπτικής αγοράς αντιστράφηκαν και η κυρία Ζαχαρέα «χρυσώθηκε» για… να φύγει. 

Οπως αναφέρει το συμφωνητικό μεταξύ Ζαχαρέα και ALPHA, η «Δημοσιογράφος» (το Δέλτα αναγράφεται με κεφαλαίο, όπως σε όλους τους… πρυτάνεις της δημοσιογραφίας) «δηλώνει ότι αποχωρεί οικειοθελώς από την εργασία της.
Εντούτοις η εταιρεία θα καταβάλει στη Δημοσιογράφο ως οικειοθελώς καταβαλλόμενη αποζημίωση και χωρίς να έχει προς τούτο καμία υποχρέωση, το χρηματικό ποσό των 360.000 ευρώ μικτά».

Το συμφωνητικό υπογράφεται από την κυρία Ζαχαρέα και τον ιδιοκτήτη του ALPHA κ. Δημήτρη Κοντομηνά και αντίγραφό του κατατέθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας.

Η δωρεά των 360.000 ευρώ από τον ιδιοκτήτη του ALPHA προς την κυρία Ζαχαρέα μπορεί να εξηγηθεί μόνο ως μία κίνηση… ακραίας γενναιοδωρίας, καθώς οι καναλάρχες έχουν ως τακτική, όχι μόνο να μην επιβραβεύουν τους «αστέρες» τους όταν εκείνοι αποφασίζουν να εγκαταλείψουν το πλοίο, αλλά αντίθετα αποδεικνύονται ιδιαίτερα σκληροί μαζί τους.

...... Ανεξάρτητα από τους λόγους της «δωρεάς», το ζεύγος Ρουσόπουλου - Ζαχαρέα θα πρέπει πάντως να ευχαριστεί τον κ. Κοντομηνά για δύο λόγους: ο πρώτος είναι για το «ζεστό» χρήμα και ο δεύτερος γιατί με τη δωρεά του αυτή προσέφερε στο ζεύγος πολύτιμη κάλυψη στο… μίζερο έως τότε «πόθεν έσχες» του, στο οποίο θα κληθούν φέτος να δικαιολογήσουν την αγορά τριών σπιτιών σε Καπανδρίτι, Ψυχικό και Πάρο, συνολικής εμπορικής αξίας άνω των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, μέσα σε δύο μόλις χρόνια…

Μετά τα παραπάνω πιστεύουμε ότι αντιληφθήκατε γιατί αυτά τα καλοταϊσμένα παπαγαλάκια του συστήματος ενοχλούνται από τις δράσεις του "ΡουΒίκωνα"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger