Home » , » Στην δημοσιότητα φάκελοι, που είχε συντάξει η ασφάλεια, για πρώην γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ

Στην δημοσιότητα φάκελοι, που είχε συντάξει η ασφάλεια, για πρώην γ.γ της Κ.Ε του ΚΚΕ

Από giorgis , Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 | 5:53 π.μ.

Του Γ. Γ.

Το έχουμε ξαναγράψει. Ηταν μεγάλο λάθος της κυβέρνησης συνεργασίας Ν.Δ και του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου να προχωρήσει στην καταστροφή περίπου 17.500.000 φακέλων πολιτικών φρονημάτων, στο όνομα «της παγίωση της εθνικής συμφιλίωσης», όπως είχε πει στην βουλή στις 6 Ιούλη 1989 ο τότε πρωθυπουργός Τζανής Τζανετάκης.

Αρκετοί από τους φακέλους πολιτικών φρονημάτων που δεν παραδόθηκαν στην πυρά -περίπου 2.100- έχουν "συληθεί" και η ιστορική τους αξία είναι συζητήσιμη. Σίγουρα θα είναι «φιλτραρισμένοι» και οι φάκελοι –αποσπάσματα των οποίων έχουμε δημοσιεύσει- του Αρη Βελουχιώτη, του Γιάννη Ρίτσου και του Χαρίλαου Φλωράκη. Δεν παύουν όμως να περιέχουν και ενδιαφέροντα στοιχεία. (Δείτε εδώ).

Την ίδια αίσθηση αποκομίσαμε διαβάζοντας το βιβλίο που κυκλοφόρησε χτες σαν ένθετο με την "Εφημερίδα των Συντακτών" και έχει σαν τίτλο "Οι γενικοί γραμματείς του ΚΚΕ, μέσα από τους φακέλους της ασφάλειας".
Απ' αυτό ενημερωνόμαστε ότι σήμερα έχουν σωθεί οι φάκελοι των πρώην γ.γ του ΚΚΕ Γιάννη Κορδάτου, Νίκου Ζαχαριάδη, Γιώργη Σιάντου, Κώστα Κολιγιάννη, Χαρίλαου Φλωράκη και Γρηγόρη Φαράκου.

Σ' αυτό το βιβλίο -το οποίο θα παραθέσουμε ολόκληρο- περιλαμβάνονται οι φάκελοι που είχαν συντάξει οι ασφαλίτες για τον Γ. Κορδάτο, Ν. Ζαχαριάδη και Γ. Σιάντο.

Σήμερα δημοσιεύουμε την ενδιαφέρουσα εισαγωγή του βιβλίου στην οποία ανάμεσα στα άλλα διαβάζουμε και την εκτίμηση των συγγραφέων του -Γιώργος Πετρόπουλος, Νίκος Χατζηδημητράκος, Νιλόλας Ζηργάνος, Κώστας Μανιμανάκης και Ελένη Κατσιγιάννη- γιατί δεν υπάρχουν φάκελοι της ασφάλειας για την Αλέκα Παπαρήγα και τον Δημήτρη Κουτσούμπα.

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger