Home » , » Συνεχίζεται το κρατικό έγκλημα, σε βάρος του Σάββα Ξηρού

Συνεχίζεται το κρατικό έγκλημα, σε βάρος του Σάββα Ξηρού

Από giorgis , Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2018 | 8:47 π.μ.

Του  Γ. Γ.

Απύθμενο το ταξικό μίσος του αστικού κράτους σε όσους επέλεξαν να το αμφισβητήσουν ένοπλα και τελικά κατάντησαν δεσμώτες του. Δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κουρελιάσουν για ακόμα μια φορά τον λεγόμενο τους «νομικό πολιτισμό» και με προσχήματα, να δείξουν ακόμα το πιο απάνθρωπο ταξικό πρόσωπο τους. Μιλάμε για την περίπτωση του Σάββα Ξηρού.

«Ο Σάββας Ξηρός πρακτικά είναι τυφλός. Οι βλάβες που έχει στα μάτια δεν δίνουν προοπτική να δει», έχει δηλώσει ο διευθυντής της Α΄ Οφθαλμολογικής Κλινικής, καθηγητής Παναγιώτης Οικονομίδης. Κι εκτός αυτού αντιμετωπίζει και μια σειρά άλλα σοβαρά προβλήματα υγείας (σκλήρυνση κατά πλάκας, πολιομυελίτιδα κ.α) με ιατρικές γνωματεύσεις να αναφέρουν ότι λόγω τον παθήσεων του το ποσοστό αναπηρίας του ανέρχεται στο 93%!

Κι όμως. Οι δικαστές του τριμελές εφετείο κακουργημάτων απέρριψαν το αίτημα αποφυλάκισης του Σάββα Ξηρού ο οποίος έχει ζητήσει να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του κατ' οίκον, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας, έγραφα μεταξύ άλλων σε ανάρτηση στον ιστότοπο μας στα μέσα Οκτώβρη του 2014 

Αναρωτιέμαι, λοιπόν, τι θα μπορούσα να προσθέσω με αφορμή το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Realnews.
Σύμφωνα μ' αυτό ο αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου εκτιμάει ότι, αν αφεθεί ελεύθερος, ο Σάββας Ξηρός, με δεδομένα την προηγούμενη δράση του και το ότι δεν έχει μετανοήσει, «καθόσον οι κατά καιρούς δηλώσεις από μέρους του προσχηματικής και υποκριτικής συγγνώμης δεν πείθουν και θα καταστεί πόλος έλξεως, καθοδηγητής, αλλά και ιδεολογικός στρατολόγος».
(Απ΄ότι μας πληροφορεί ο "Ριζοσπάστης" πρόκειται για έναν εισαγγελέα που δεν αποφεύγει τα αντικομμουνιστικά του παραληρήματα όταν δικάζει υποθέσεις με πολιτική χροιά). 

Ο Σάββας Ξηρός έκανε μια επιλογή και πλήρωσε τις συνέπειες της. Και δεν εννοούμε αποκλειστικά την δικαστική αντιμετώπιση που είχε από το αστικό κράτος.

Αναφερόμαστε και στην κτηνώδη μεταχείριση από τους ανακριτές του, στο έγκλημα του Ευαγγελισμού, μετά το βαρύ τραυματισμό του από την έκρηξη της βόμβας στον Πειραιά, με πρωτεργάτη το τότε εισαγγελέα Διώτη.
(Μιλάμε για το ίδιο πρόσωπο που σαν επικεφαλής του ΣΔΟΕ δεν προχώρησε στην αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ με αποτέλεσμα την κατά δεκάδες εκατομμύρια ζημία του Δημοσίου. Καταδικάσθηκε γι' αυτό σε ποινή καθείρξεως 10 ετών, αλλά κυκλοφορεί ελεύθερος, μια, που η έφεσή του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα και δεν βρέθηκε ούτε για μέρα στην φυλακή)!

Να θυμίσουμε επίσης ότι το ελληνικό κράτος, καταδικάστηκε για τη μεταχείριση του Σάββα Ξηρού από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, το Σεπτέμβρη του 2010.
Συγκεκριμένα, η Ελλάδα θεωρήθηκε ένοχη για παραβίαση του άρθρου 3 της Σύμβασης Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία απαγορεύει την απάνθρωπη και εξευτελιστική μεταχείριση κρατουμένων και καταδικάστηκε σε χρηματικό πρόστιμο για ηθική βλάβη που προκλήθηκε εξαιτίας της ανεπαρκούς φροντίδας που επέδειξε στα τεράστια προβλήματα υγείας του Σάββα Ξηρού.

Δεν πιστεύουμε ότι και ο ίδιος ο αντεισαγγελέας Εφετών Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, πιστεύει αυτά που ισχυρίζεται δημοσίως.
Οχι, ο ανώτατος δικαστής δεν θεωρεί ότι ένα άτομο με σχεδόν ολοκληρωτική απώλεια της όρασης και της ακοής, με σοβαρότατα αγγειακά και νευρολογικά προβλήματα, με φλεβική ανεπάρκεια και μια σειρά άλλα προβλήματα υγείας που το καθιστούν ανάπηρο κατά 93% αποτελεί "κίνδυνο για την δημόσια τάξη". 
Απλώς έχοντας την αντίληψη στρατοδίκη έκτακτου μετεμφυλιακού στρατοδικείου, δεν διστάζει να κουρελιάσει κάθε αρχή ανθρώπινων δικαιωμάτων, αλλά και να προβεί σε ευθεία παραβίαση της δικιάς τους νομοθεσίας, η οποία προβλέπει την απόλυση κρατουμένων με υψηλά ποσοστά αναπηρίας. 
Ετσι εκδηλώνει το άσβεστο μίσος της τάξης που υπηρετεί, σε όσους αμφισβήτησαν ένοπλα το καθεστώς τους. 

***

«Εγώ δεν θεωρώ ότι είμαι τρομοκράτης, θεωρούσα ότι νομιμοποιούμαι από το παλιό άρθρο του Συντάγματος, το 114, καθώς το Σύνταγμα έχει γίνει από τους πολιτικούς λάστιχο για να προσαρμόζεται στις επιθυμίες τους. Οσο δρούσε η Οργάνωση δεν τρομοκρατούσε τους πολίτες με τέτοιο τρόπο, ώστε άλλοι να αυτοκτονούν, άλλοι να καταφεύγουν στα ψυχοφάρμακα και άλλοι να φεύγουν μετανάστες».

Σάββας Ξηρός στο βιβλίο του «Πολιτική ευθύνη» 
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger