Home » , , » Δημοσιογραφική απάτη απ' την ιστοσελίδα 902;

Δημοσιογραφική απάτη απ' την ιστοσελίδα 902;

Από giorgis , Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 | 4:26 π.μ.

Του Γ. Γ.

Κάποιες εκτιμήσεις για τις κινητοποιήσεις του Γαλλικού λαού έχω κάνει σ' αυτή την ανάρτηση.

Τώρα διαβάζοντας ένα δημοσίευμα που υπάρχει στην ιστοσελίδα 902 μένω έκπληκτος. Και δεν αναφέρομαι στην προσέγγιση που κάνει για τις διαδηλώσεις που γίνονται στις Γαλλικές πόλεις. Για μένα αυτό ήταν αναμενόμενο.
Οταν η οργή και αγανάκτηση εκδηλώνεται με τρόπους που δεν έχουν σαν ευαγγέλιο την αστική νομιμότητα -και απ' ότι διαφαίνεται ο δυναμικός και επίμονος αγώνας Γάλλων εργαζομένων και νεολαίας θα έχει ουσιαστικά αποτελέσματα- ασυναίσθητα δημιουργούνται συγκρίσεις με τις 24ωρες απεργίες, τουφεκιές στον αέρα και τις πορείες-παρελάσεις που γίνονται στην χώρα μας και τα συμπεράσματα προκύπτουν μόνα τους. Κάποιοι φαίνεται ότι ενοχλούνται απ' αυτό.

Δεν είναι όμως αυτό το θέμα μας. Ο προβληματισμός και το ερέθισμα γι' αυτή την ανάρτηση είναι ότι το δημοσίευμα του 902 επικαλείται σαν πηγή το  ΑΠΕ- ΜΠΕ, και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων AFP.

Ομως αν και ψάξαμε επισταμένως αυτά τα δυο ΜΜΕ, όσα ισχυρίζεται η ιστοσελίδα που πρόσκειται στο ΚΚΕ δεν υπάρχουν!!! 

Παραθέτουμε το δημοσίευμα με υπογραμμίσεις δικές μας

Νέες συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις ετοιμάζονται στη Γαλλία όπου η λαϊκή αγανάκτηση για την πολιτική της κυβέρνησης Μακρόν μεγαλώνει και τις τελευταίες βδομάδες διευρύνονται αντιδράσεις που αρχικά ξεκίνησαν ως διαμαρτυρία για τις αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων.

Οι κινητοποιήσεις των λεγόμενων Κίτρινων Γιλέκων συνεχίστηκαν και σήμερα με αποκλεισμούς επαρχιακών οδών και άνοιγμα διοδίων.

Στο μεταξύ, κινητοποιήσεις συνεχίζονται και σε σχολεία όλης της χώρας, με αιχμή και αλλαγές στο σύστημα εξετάσεων του Λυκείου και με αιτήματα όπως η παραίτηση του υπουργού Παιδείας.

Το λεγόμενο αυτό νέο κίνημα - που εμφανίζεται ως «αυθόρμητο» - αξιοποιείται ήδη για να εκτονώσει τη λαϊκή δυσαρέσκεια στρέφοντάς την μόνο σε ένα μέρος του πολιτικού προσωπικού του κεφαλαίου. Σε αυτό ξεχωρίζει η συμμετοχή μεσαίων και μικροαστικών στρωμάτων, ωστόσο περιλαμβάνει και μισθωτούς, συνταξιούχους κλπ.  Ευκαιρία για να προωθήσουν τα δικά τους συμφέροντα βρίσκουν και διάφορες μερίδες του κεφαλαίου, μέσα και από «εξάπλωση» των αντιδράσεων στην κυβέρνηση Μακρόν.

Για παράδειγμα, σήμερα εξαγγέλθηκαν και κινητοποιήσεις αγροτών, που πολλά αστικά ΜΜΕ πρόβαλαν ως «διεύρυνση των Κίτρινων Γιλέκων». Σε αυτές πρωτοστατούν οργανώσεις όπως η FNSEA (η εργοδοτική ένωση που αντιπροσωπεύει κολοσσούς στον τομέα της διατροφής), επικρίνοντας την κυβέρνηση για διάφορα μέτρα που προτάσσει στο όνομα της «υπεράσπισης του περιβάλλοντος» και της επέκτασης καλλιεργειών βιολογικών προϊόντων, εκφράζοντας ουσιαστικά ανησυχία για το προβάδισμα αντιπάλων τους σε τμήματα της γαλλικής και ευρωπαϊκής αγοράς.

Πάντως, μια μέρα μετά την ανακοίνωση της αναβολής των μέτρων, σχεδόν 8 στους 10 Γάλλους (ποσοστό 78%) θεωρούν ότι οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης δεν ανταποκρίνονται στα αιτήματα που έχουν εκφράσει τα «Κίτρινα Γιλέκα», σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

(Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ, AFP)

Ας προσπεράσουμε το ότι η ενημερωτική ιστοσελίδα του ΚΚΕ παρουσιάζεται να μην έχει ενημερωθεί (;) για την πρώτη ουσιαστική νίκη των διαδηλωτών που είχε σαν αποτέλεσμα την οριστική ματαίωση από την Γαλλική κυβέρνηση στην αύξηση της τιμής των καυσίμων και της ενέργειας. 

Ας μην ρωτήσουμε τους συντάκτες του δημοσιεύματος ποιους τρόπους προτείνει στους Γάλλους πολίτες να "εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια¨"

Ας μην ζητήσουμε εξηγήσεις γιατί θεωρεί το Γαλλικό κίνημα ελεγχόμενο αφού βάζει σε εισαγωγικά την λέξη "αυθόρμητο". (Από ποιούς άραγε;).

Οσο για την εκτίμηση ότι χρησιμοποιείται για να εξυπηρετηθούν επιδιώξεις μερίδας της Γαλλικής κεφαλαιοκρατίας, εκεί δηλώνουμε την αδυναμία μας να σχολιάσουμε το παραμικρό.

Μπορεί όμως ο συντάκτης του δημοσιεύματος να μας πει που βρήκε στα ρεπορτάζ του APE-MΠΕ και AFP να υπάρχουν αυτά που γράφει; Αν δεν υπάρχουν πουθενά ο 902 δεν διαπράττει δημοσιογραφική απάτη;

Η πραγματικότητα πάντως είναι μια. Ο Γαλλικός λαός αυτή την εποχή μας παραδίδει μαθήματα. Η διάρκεια του αγώνα του και οι μορφές πάλης που έχει επιλέξει φέρνουν νικηφόρα αποτελέσματα. 

Προφανώς και δεν μπορούμε να δώσουμε κάποια ταμπέλα στα Κίτρινα Γιλέκα. Η αίσθηση  μας είναι, ότι πρόκειται για ένα κίνημα ακηδεμόνευτο, το οποίο εμφανίζει σημάδια προοδευτικού ριζοσπαστισμού και αντιρατσιστικής οπτικής.

Δεν είναι εύκολο να το καναλιζάρει κάποιος και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η γενικότερη εξέλιξη των κινητοποιήσεων στην Γαλλία.

Κι αυτό απ' ότι φαίνεται τρομοκρατεί κάποιους, ορισμένοι απ' τους οποίους το παραδέχονται δημόσια.
Οπως π.χ ο δημοσιογράφος της κρατικής τηλεόρασης Προκόπης Δούκας. 

Και να αντιδράει μ' αυτό τον τρόπο ένας αστός δημοσιολόγος, το καταλαβαίνουμε απόλυτα. Παπαγαλάκι της αστικής τάξης είναι και βλέποντας ότι ο Μακρόν αναγκάζεται να υποχωρήσει μπροστά στην δυναμική του Γαλλικού εργατικού κινήματος, ανατριχιάζει μήπως και η χώρα μας αλλάξει σελίδα και ξεφύγει απ' τις πορείες -λιτανεία όπως αυτές που κάνει η ΓΣΕΕ.

Πώς εξηγείται όμως η στάση ενός κόμματος, όπως το ΚΚΕ, το οποίο ευαγγελίζεται την επανάσταση;  
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

6 Δεκεμβρίου 2018 στις 6:29 μ.μ.

Οταν οι απέργιες της COSCO έφερναν αποτελέσματα μάθε ποιοι πρωτοστατούσαν σε αυτών τον αγώνα.Και αντιμετώπησαν εισαγγελείς εργοδοσία απεργοσπαστικούς μηχανισμούς μπράβους και ναζί μαζί με ενέδρες τραμπουκισμούς απειλές και παρακολουθήσεις.Οι ΚΚΕδες και το Κόμμα τους.Και σε πόσσους ακόμα απεργιακούς αγώνες και οχι μόνο τα τελευταία χρονια πρωτοστάτησε το ΚΚΕ και τα μέλη του.Ουσιαστικά δεν υπάρχει μεγάλος εργατικός αγώνας σήμερα χωρίς την σφραγίδα και την υπογραφή του Κόμματος.Εχεις ακόμα απορείες που στοχέυει λοιπόν το ΚΚΕ;Επιπλέον το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχει στείλει χαιρετισμούς και μηνύματα στήριξης και αλληλεγγύης και έχει παραστεί με εκπρωσόπους του σε απεργιακούς αγώνες κλάδων και συνδικάτων στην Γαλλία.Οπως ακόμα διατηρεί σχέσεις και επαφές με Γαλλικές εργατικές ενώσεις και ομοσπονδίες με αποστολές και συναντήσεις και στην Ελλάδα και στην Γαλλία καθώς και ως μέλη της παγκόσμιας συνδικαλιστικής ομοσπονδίας που ο καθοριστικός ρόλος του ΠΑΜΕ και του ΚΚΕ στην ανασυγκρώτηση της εχει αναγνωριστεί διεθνώς.Επειδή το σύστημα επιχειρεί να βγάλει την ταξική πάλη απο τους χώρους εργασίας και να τους μεταφέρει σε πεδία άλλα μακριά απο την παραγωγή πάντα κρατάμε μικρό καλάθι για το τι εξυπηρετούν ολα αυτά τα αυτοαποκαλούμενα "ακομμάτιστα" και "ακηδεμόνευτα" κινήματα που οπως στιγμιαία εμφανίζονται ετσι στο τέλος εξαφανίζονται

7 Δεκεμβρίου 2018 στις 1:32 π.μ.

Τα ίδια πανηγύρια έκαναν και με την "επανάσταση" της αραβικής άνοιξης, μέχρι που αποκαλύφθηκε ποιός και για ποιόν την έκανε, και το ίδιο ανάθεμα έριχναν στο ΚΚΕ. Και πολλά άλλα ακόμα

7 Δεκεμβρίου 2018 στις 4:06 μ.μ.

"Ας μην ρωτήσουμε τους συντάκτες του δημοσιεύματος ποιους τρόπους προτείνει στους Γάλλους πολίτες να "εκτονώσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια¨". "
ομολογείτε χωρίς ξύλο, προσεχτε...η επανάσταση που προτείνει το ΚΚΕ σιγουρα δεν θα ναι καποιος τροπος να εκτονωθει η λαΙκη δυσαρέσκεια αλλά θα χει να κάνει με την κατάληψη της εξουσίας απο την εργατικη τάξη...ασχολειθείτε με το ρουβίκωνα, τα σπασιματα και τις μεταβατικά προγράμματα που κατέχετε καλύτερα...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger