Home » , » Η δεξιά επιστρέφει στις ρίζες της. "Θα σας ταράξουμε στο ξύλο" είχε πει πριν μισό αιώνα ο Τσάτσος, κάτι ανάλογο επαναλαμβάνει σήμερα ο Βορίδης

Η δεξιά επιστρέφει στις ρίζες της. "Θα σας ταράξουμε στο ξύλο" είχε πει πριν μισό αιώνα ο Τσάτσος, κάτι ανάλογο επαναλαμβάνει σήμερα ο Βορίδης

Από giorgis , Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2019 | 11:29 μ.μ.

Του Γ. Γ

Διαβάζοντας την ανάρτησή μας για τα λεγόμενα Βορίδη, ασυναίσθητα που ήρθε στην μνήμη μια παλιά ιστορία. Ενα γεγονός που μας δείχνει ότι σήμερα η δεξιά επιστρέφει στις ... πατροπαράδοτες ρίζες της.

Ηταν το 1957 -αν δεν κάνω λάθος- τότε που με πρωτοβουλία του «εθνάρχη» Καραμανλής ιδρύεται μια παρακρατική ουσιαστικά οργάνωση γα να πλαισιώσει το "βαθύ κράτος" της δεξιάς.
Ηταν η ΕΚΟΦ (Εθνική Κοινωνική Οργάνωσις Φοιτητών). Από τις τάξεις της είχαν περάσει πρωτοκλασάτα στελέχη της Ν.Δ., οι οποίοι χρημάτισαν μάλιστα υπουργοί στις πρώτες μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.

Αυτή λοιπόν η παρακρατική οργάνωση, σε συνεργασία της με το «Συνδικαλιστικό» τμήμα της ασφάλειας που υπήρχε τότε έχει αφήσει τις "μαύρες" παρακαταθήκες της. Εχουν αναφερθεί πολλά για τους τραμπουκισμούς της σε βάρος προοδευτικών φοιτητών (γνωστή η ιστορία με τον Ανδρέα Λεντάκη) για την δράση της στις εκλογές βίας και νοθείας του 1961, κλπ.

Στις εκλογές, λοιπόν του 1961, η ΕΡΕ -προχωρώντας σε εκτεταμένη τρομοκρατία και νοθεία,  εφαρμόζοντας το λεγόμενο "Σχέδιο Περικλής"- παρουσιάζεται να λαμβάνει πάνω από το 50% του εκλογικού σώματος.
Η ΕΔΑ που μαζί με μικρότερες προοδευτικές δυνάμεις είχε συγκροτήσει το Πανδημοκρατικό Αγροτικό Μέτωπο Ελλάδας, φέρεται να συγκεντρώνει 14% και να εκλέγει 24 βουλευτές.

Η παρακρατική ΕΚΟΦ, όμως, δεν αρκέστηκε στον βρόμικο ρόλο που είχε διαδραματίσει στις εκλογές. Από την επομένη μέρα αυτής της εκλογικής διαδικασίας, εξαπολύει ένα κύμα διωγμών και εκφοβισμού σε όσους θεωρούσε πολιτικούς αντιπάλους της στα Πανεπιστήμια.
Τραμπούκοι της στήνουν ενέδρες και ξυλοκοπούν αριστερούς φοιτητές. 
Μαζί με το "Σπουδαστικό" της ασφάλειας στήνει δικαστικές σκευωρίες σε προοδευτικούς νεολαίους. 
Σε συνεργασία με δεξιούς παρακρατικούς δημιουργεί ένα κλίμα αφόρητης τρομοκρατίας στα Πανεπιστήμια.

Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση ο Ηλίας Ηλιού, τότε κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΕΔΑ, επισκέφθηκε τον Κωνσταντίνο Τσάτσο, τότε υπουργό Προεδρίας της κυβέρνησης του Κωνσταντίνου Καραμανλή για να του κάνει διάβημα διαμαρτυρίας.

Μετά την συνάντησή που είχαν οι δυο τους ο  Ηλιού είπε απευθυνόμενος στους νεολαίους της ΕΔΑ που τον συνόδευαν: «Παιδιά, δεν μπορείτε να φανταστείτε τι μου είπε ο κύριος ακαδημαϊκός και καθηγητής Πανεπιστημίου στην Ελλάδα και τη Γερμανία». Και μετέφερε συγκεκριμένα τα λεγόμενα που του είπε ο Τσάτσος: «Επειδή εσείς οι μαρξιστές έχετε οριστικά κερδίσει τον ιδεολογικό αγώνα, κατέχετε το χώρο του πανεπιστημίου και του πολιτισμού. Έχετε αλώσει τη νεολαία. Ηλία, δεν έχουμε άλλο τρόπο. Και δεν πρόκειται να παραδοθούμε. Θα σας ταράξουμε στο ξύλο».

Μένουν άφωνοι οι νεολαίοι της ΕΔΑ και ένας από αυτούς τον ρώτησε: «Και συ τι απάντησες;». Ελαβε τότε την ιστορική απάντηση που έδωσε ο Ηλιού τότε στον Κ. Τσάτσο: «Και μεις θα σας ταράξουμε στη νομιμότητα».

Ρεφορμιστική απάντηση φυσικά, πόσο μάλλον σήμερα, που η "νομιμότητα" έχει την μορφή του γκλοπ του μπάτσου και των στημένων δικογραφιών που σκαρώνουν οι ασφαλίτες.  

Δεν είναι πάντως εντυπωσιακό να ακούμε από τον Βορίδη να επαναλαμβάνει μετά από περισσότερο από μισό αιώνα, ακριβώς τα ίδια που είχε πει τότε άλλο στέλεχος της δεξιάς παράταξης;  
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger