Home » , » Επαναστατικό κίνημα και κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός

Επαναστατικό κίνημα και κρατικός κατασταλτικός μηχανισμός

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2020 | 12:00 π.μ.

Γράφει ο Νίκος από Βόλο

(Χρήσιμα πολιτικά συμπεράσματα μέσα από σύγχρονα γεγονότα)

Την ίδια σχεδόν στιγμή που βγήκε στον αέρα η είδηση για τη συνάντηση των αντιπροσώπων της οργάνωσης του επίσημου ΚΚΕ στη Μαγνησία (του Αποστόλη του Νάνου και του Κώστα του Στεργίου, τέως βουλευτών, αν είδαμε καλά στη δημοσιευμένη φωτογραφία!) με τον αστυνομικό διευθυντή του Βόλου, την ίδια στιγμή που προκλήθηκε πραγματικά πολύ δυσάρεστη εντύπωση και εύλογες αντιδράσεις από τη συνάντηση αυτή, με δεδομένο ότι κατασταλτικά όργανα αυτής της διεύθυνσης ξυλοκόπησαν κτηνωδώς τον Βασίλη Μάγγο, ενώ μετά το θάνατό του οι κ.κ. "μπάτσοι" σκάρωσαν κανονική ... δικογραφία εναντίον του και κατακράτησαν το κινητό τηλέφωνο του νεκρού, χωρίς να το δίνουν στους δικούς του (βλ.καταγγελία της δικηγόρου Α.Παπαρούσου), την ίδια ώρα και στιγμή λοιπόν, κοντά στο Βόλο συνέβαινε ένα παράλληλο γεγονός. Ένα γεγονός που προσφέρεται για πολλά και σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα για όλους μας και φυσικά για τον ίδιο τον κόσμο που ακολουθεί το υπαρκτό ΚΚΕ.

Το δημοσιοποιεί ο χθεσινός (23-9-2020) ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ.  Ενώ ο αγωνιστής αγροτοσυνδικαλιστής και στέλεχος του επίσημου ΚΚΕ, ο αείμνηστος ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΠΟΥΤΑΣ βρισκόταν λίγο πριν το τέλος της ζωής του, παλεύοντας στα μαρμαρένια αλώνια το ανίατο "επάρατο θεριό", κάποιος ακατονόμαστος εισαγγελικός χαρτογιακάς, συνειδητός μπασιμπουζούκος του σιχαμερού αστικού καθεστώτος, έστελνε στον θανάσιμα άρρωστο αγωνιστή που μετρούσε πια μέρες και ώρες, μιαν ακόμη..."κλήση παραπομπής σε δίκη στο πλημμελειοδικείο Καρδίτσας" στις ...29-1-2021, για ...παλαιές αγροτικές κινητοποιήσεις!!! Και τον προειδοποιούσε ότι αν δεν σηκωθεί από το κρεβάτι του πόνου να προσέλθει στο εδώλιο, θα ... δικαστεί ερήμην! 

Και μπορεί και να το κάνει ακόμη και τώρα ένας τέτοιος ..."της Θέμιδος λειτουργός", και μην το παίρνετε στ' αστεία! Πριν οκτώ χρόνια το 2012, κάποιος παρεμφερής συνάδελφος του έστειλε κλήση προς τον ...Νικόλα Άσημο, ότι παραπέμπεται για μη καταβολή φόρων!! 

(Ο Ριζοσπάστης έχει σβήσει από τη δημοσιευμένη φωτοτυπία της δικαστικής κλήσης το όνομα αυτού του συγκεκριμένου δικαστικού μπουμπουκιού, αλλά φυσικά καμιά σημασία δεν έχει ένα όνομα. Άλλος ένας εχθρός του εργαζόμενου κόσμου ανάμεσα σε χιλιάδες παρόμοιους του ίδιου αντιλαϊκού εσμού... Ίσως ο Ριζοσπάστης του στέρησε, του χαρτογιακά αυτουνού, μιαν ευκαιρία να γνωστοποιήσει και δια του Τύπου στα εκλεκτά αφεντικά του καθεστώτος το... μέγα ανδραγάθημά του, ώστε αυτά εν καιρώ τα αφεντικά να του το ανταποδώσουν με μια κατ' εκλογήν προαγωγή!).

Το πολιτικό όμως συμπέρασμα που βγαίνει ξεκάθαρα για μας και από αυτή την υπόθεση δεν είναι παρά το ίδιο ακριβώς που βγαίνει και από την υπόθεση Βασίλη Μάγγου: το αντιδραστικό καθεστώς της εκφασιζόμενης ταχύτατα αστικής "δημοκρατίας", δεν ανέχεται πλέον κανέναν απολύτως αγώνα του λαού μας για το δίκιο του, δεν ανέχεται καμιά φωνή ουσιαστικής διαμαρτυρίας και οργανωμένης πάλης ενάντια στην αδικία και την εξαθλίωση, ενάντια στο φασισμό και τη σιδερένια φτέρνα του κεφαλαίου.

Αντιπροχτές οι μπάτσοι παρέπεμπαν στον εισαγγελέα το νεκρό Βασίλη, που ανήκε πολιτικά στον ανένταχτο ευρύτερο αντικαπιταλιστικό χώρο, προχτές όρμησαν οι μπασκίνες πάνω σε 51 ανθρώπους που έσβηναν τις σβάστικες και τα άλλα φασιστικά μυγοχέσματα που βρώμιζαν την εικόνα  της Σαλονίκης, και έσπευσαν να τους τυλίξουν "σε μια κόλλα χαρτί" για κακούργημα, χτες έστειλαν φιρμάνι στον Βαγγέλη, του επίσημου, του κοινοβουλευτικού από το 1974 ΚΚΕ, (που ο ίδιος  μάλιστα είχε διατελέσει βουλευτής και αυτοδιοικητικός εκπρόσωπος του κόμματος του) την ώρα που εκείνος χαροπάλευε... 

Σήμερα στέλνουν εισαγγελικές εντολές και περιπολικά στους μαθητές που παλεύουν για μια- στοιχειωδώς έστω- ασφαλή διαδικασία διδασκαλίας στα γνωστά σχολεία-κλουβιά τους, εν μέσω πανδημίας... 

Και όλοι μαζί οι σταυρωτήδες κάνουν προ ολίγων ημερών γενική άσκηση επί χάρτου, με επικεφαλής τον ίδιο το  διαβόητο Χρυσαυγητίδη ή Χρυσοβορίδη τους, το γενικό αρχηγό της κρατικής, επίσημης φασιστικής καταστολής, για το πώς θα εφαρμόσουν εφεξής αποτελεσματικά το χουντικό νόμο της δεξιάς κυβερνώσας συμμορίας εναντίον των λαϊκών διαδηλώσεων! Πώς δηλ. θα σπάσουν καλά τα κεφάλια μας, πώς θα μας πνίξουν βαθιά στα χημικά, καρκινογόνα δηλητήριά τους και πώς θα επέμβει στο φτερό η ...κλούβα για να πιάσει μετά δουλειά ο εισαγγελέας κλπ, κλπ!

 (Σκέτο χουντοφασισταριό του 21ου αιώνα σε όλη του τη γκάμα όλων των ειδικοτήτων: Οι κυβερνώντες κουστουμαρισμένοι φασίστες, οι τηβεννοφόροι δικαστικοί κεχαγιάδες τους, συντάκτες εις την νομικήν ιδιόλεκτον των αντιλαϊκών κλητήριων φιρμανιών, και από κοντά η τελευταία στην κλίμακα, αλλά φαρμακερή εκτελεστική συνομοταξία υπηρετικού προσωπικού: τα ένστολα όργανα της καταστολής με τα γκλομπ, τα πιστόλια και τα χημικά δηλητήρια σε ρόλο βασανιστή και δήμιου...)

 Αποτελούν τον ενιαίο και αδιάσπαστο μηχανισμό της σκλαβιάς που έχει επιβάλει το κεφάλαιο πάνω στο λαό μας. Αποτελούν ένα ενιαίο σύμπλεγμα που καμιά απολύτως διάκριση δεν κάνει απέναντι στις ιδιαίτερες πολιτικές αποχρώσεις των αγωνιστών του λαού ούτε καν απέναντι σε πολιτικώς ... ανένταχτους ανήλικους των 16 και 17 χρόνων.

Για τους αγωνιστές της πραγματικής αριστεράς, επομένως, δεν θα έπρεπε να τίθεται το παραμικρό ζήτημα διαλόγου και πολιτικής συνεννόησης με όλο αυτό τον ενιαίο μηχανισμό της υποδούλωσης. Δεν έχουμε καμιά απολύτως δουλειά με τις ηγεσίες είτε με τις συντεχνιακές ενώσεις των πραιτωριανών του καθεστώτος. Δεν δίνουμε ούτε μισή δεκάρα για τα όποια "αιτήματα" καραβανάδων, μπάτσων και δικαστάδων απέναντι στα αφεντικά τους. 

Δεν θα απαιτήσουμε επουδενί λόγω εμείς για αυτούς "καλύτερες συνθήκες εργασίας", ακριβώς επειδή η φύση αυτής της "εργασίας" είναι να κατεργάζεται το ...δέρμα μας! Άλλο πράγμα αν σε επίπεδο ατόμων το επαναστατικό λαϊκό κίνημα κατορθώνει να αποσπά ενίοτε τη συμπάθεια και ορισμένων εκ των πραιτωριανών ή κατορθώνει ως άτομα να τους εντάσσει στις γραμμές του και να τους χρησιμοποιεί για να παρακολουθεί και να καταγράφει τον κτηνώδη κατασταλτικό μηχανισμό του αστικού κράτους και εκ των έσω, για να μαθαίνει έγκαιρα τι σκαρώνει ο εχθρός, και για να σώσει κάποιον διωκόμενο αγωνιστή από τα πλοκάμια του. Δεν νοείται επομένως κανένας απολύτως "εκδημοκρατισμός" του σκληρού κατασταλτικού μηχανισμού του καπιταλιστικού συστήματος, ούτε κανενός είδους παρτίδες και διάλογοι μαζί του.

Κι αυτοί ακόμα που από βαθιά λαθεμένο πολιτικό προσανατολισμό ή από αγιάτρευτο οπορτουνισμό δεκαετιών της ηγεσίας τους οδηγούνται σε εκδηλώσεις φιλοφροσύνης προς το μηχανισμό της κρατικής καταστολής, νομίζοντας ότι απευθύνονται σε "εργαζόμενους" κι ότι έτσι κάνουν ...πολιτική δουλειά υπέρ του λαού, είναι σίγουρο ότι και οι ίδιοι θα πληρώσουν βαρύτατο το τίμημα με την πρώτη ευκαιρία που θα δοθεί στον κρατικό μηχανισμό. Το μηχανισμό "που τα κόκαλα τσακίζει και τα όνειρα του ανθρώπου". Κι αν εξαιρεθούν προς στιγμήν οι πολύ "από πάνω" ενός αριστερού κοινοβουλευτικού κομματικού μηχανισμού, τα μεσαία στελέχη του και προπάντων η βάση του είναι πάντα στο στόχαστρο των  σταυρωτήδων. Ήδη έχουν βγάλει κι αυτοί το "εισιτήριο στο κρατητήριο", σαν επιβάτες "στη χώρα αυτή που τρώει τα παιδιά της"! Ακόμη κι αν έχουν πιει τον καφέ τους με τον κ. Διοικητή Διευθύνσεως ή ακόμη έχουν πιεί κι ένα ποτήρι τσίπουρο που λέει ο λόγος, με τον κ. εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κολοπετεινίτσης!

Για το επαναστατικό εργατικό κίνημα μόνος θεμιτός στόχος και παντοτινό σύνθημα πάλης πρέπει να είναι η πλήρης διάλυση του δικαστικού και του ένστολου μηχανισμού του αστικού καθεστώτος, μια διάλυση που μπορεί να γίνει και θα γίνει πράξη με τη νίκη της λαϊκής επανάστασης, τη συγκρότηση της νέας λαϊκής εξουσίας, τη συγκρότηση λαϊκού στρατού και πολιτοφυλακής και μαζί μιας νέας αιρετής λαϊκής δικαιοσύνης. Πραγματικής δικαιοσύνης δηλαδή, στην οποία δεν θα έχει καμία θέση κανένας απολύτως πρώην 'λούστρος' του προηγούμενου καθεστώτος, εκτός ίσως από μια θέση στο εδώλιο για ορισμένα απαράγραπτα πολύ  χοντρά αντιλαϊκά εγκλήματα για κείνους από τους τέως δικαστικούς που ανοιχτά, προκλητικότατα και ξεδιάντροπα έδρασαν εναντίον του λαού μας. Νέτα- σκέτα!

Ας πάρουν λοιπόν το δίδαγμα που πρέπει οι απλοί οργανωμένοι αγωνιστές της βάσης τόσο του επίσημου ΚΚΕ όσο και κάθε αριστερού κόμματος και ας στείλουν οι ίδιοι το μήνυμα που πρέπει στις ηγεσίες τους. Γιατί το ... καφεδάκι και το κουβεντολόι στην αστυνομική διεύθυνση ή στην ένωση δικαστών - εισαγγελέων και τα ρέστα, μπορεί να βγει σκέτο δηλητήριο για αυτούς τους ίδιους που το ήπιαν 'ενημερωνόμενοι από τον κ. Διοικητή'! Κι ας μην έχουν και τόση εμπιστοσύνη στον κ. Χρυσαυγητίδη - Χρυσοβορίδη που τους 'διαβεβαίωσε' στη Βουλή πως ο χουντικός νόμος του δεν θα αγγίξει τις συγκεντρώσεις τους. Αυτά είναι απλώς διαφημιστικά κόλπα γραβατοφορεμένου επίδοξου σύγχρονου Παττακού. Το εισαγγελικό φιρμάνι που δημοσίεψε σήμερα ο Ριζοσπάστης, πράγματι, όπως γράφει, είναι ένα παράσημο για την ανιδιοτελή αγωνιστική προσφορά του αείμνηστου Βαγγέλη Μπούτα. Ταυτόχρονα, δείχνει ξεκάθαρα με ποιους έχουμε όλοι μας να κάνουμε, ποιους έχουμε απέναντί μας.

Αν βέβαια είχαμε πετύχει την ενότητα των λαϊκών δυνάμεων, το ενιαίο πραγματικά επαναστατικό κομμουνιστικό κόμμα και δίπλα του ένα πολιτικό μέτωπο όλων των πραγματικά αριστερών δυνάμεων, σίγουρα η κατάσταση θα ήταν διαφορετική. Ας το σκεφτούν αυτό πολύ καλά όλοι, ιδιαιτέρως οι οπαδοί του ΚΚΕ. Εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, αγαπητοί μου Αποστόλη και Κωστή, δεν είναι διόλου καιρός για καφεδάκι και για κους-κους με κανένα διοικητή, εφέτη ή εισαγγελέα, αν δεν θέλουμε να κοροϊδεύουμε το λαό και τους ίδιους τους εαυτούς μας. Ακόμη κι αν μας το απαιτούν οι "από πάνω" καθοδηγητικοί παράγοντες να πάμε ... την επίσκεψη εκεί που εδρεύει ο εχθρός!  

Το καθεστώς δε διστάζει να στέλνει καθημερινά τα μηνύματά του. Ας στείλουμε κι εμείς το μόνο μήνυμα που ταιριάζει στο καθεστώς και τους μηχανισμούς του! Πρωτίστως ότι δεν τρώμε κουτόχορτο, ότι ξέρουμε με ποιον έχουμε να κάνουμε και θα κάνουμε μόνο αυτό που απαιτεί το δίκιο του λαού μας.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger