Home » , » Ένα παλούκι στην καρδιά του βρικόλακα.

Ένα παλούκι στην καρδιά του βρικόλακα.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2020 | 9:59 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

«Οι Χιλιανοί τάχθηκαν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία υπέρ της κατάρτισης νέου Συντάγματος, στο χθεσινό δημοψήφισμα που προέκυψε και κάτω από τη μαζική κινητοποίηση του Χιλιανού λαού, που ξεκίνησε τον Οκτώβρη του 2019, οπότε με πολύμηνες κινητοποιήσεις, απεργίες και διαδηλώσεις κατήγγειλε το γεγονός ότι ακόμα στη χώρα ισχύει σε μεγάλο βαθμό το Σύνταγμα της χούντας του Πινοσέτ, που για τριάντα και πλέον χρόνια διατήρησαν όλες οι αστικές κυβερνήσεις, νεοφιλελεύθερες και σοσιαλδημοκρατικές» (902).

Δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές, πανηγύρισαν το αποτέλεσμα. 78,3% ήταν το «παλούκι» στην καρδιά του βρικόλακα Πινοσέτ. Το φασιστικό κτήνος, ο εγκληματίας δικτάτορας μπορεί να είχε χάσει την εξουσία εδώ και χρόνια, μπορεί να πήγε στο διάολο, όμως το «μπάσταρδό» του ήταν ζωντανό και ταλαιπωρούσε τα φτωχά λαϊκά στρώματα της Χιλής.

Βέβαια πολλά μένουν να γίνουν. Δεν πρέπει ο Χιλιανός λαός να έχει καμία εμπιστοσύνη ούτε στον δεξιό Πρόεδρο, ούτε στα παράσιτα του συστήματος. Η απαίτηση για αλλαγή σε τέτοιο συντριπτικό ποσοστό δείχνει την αποτυχία του νεοφιλελέ κανιβαλισμού.

Ήταν ένα αίτημα πολλών χρόνων και η νίκη κατορθώθηκε μέσα από σκληρούς αγώνες που «απαιτούσαν από την αντιδραστική κυβέρνηση του Σεμπάστιαν Πινιέρα ουσιαστική βελτίωση της ζωής των λαϊκών στρωμάτων, δωρεάν - ποιοτική Παιδεία, Υγεία και Περίθαλψη και να σταματήσει η κρατική αστυνομική καταστολή. Σε σχέση με το δημοψήφισμα, αυτό που ζητούσαν οι οργανώσεις, ανάμεσά τους και το ΚΚ Χιλής, ήταν Συνταγματική Συνέλευση με εκπροσώπους απευθείας από το λαό».

Δεν μπορώ όμως να μην πω για το δικό μας δημοψήφισμα που ενώ αποφασίσαμε ΟΧΙ σε Μνημόνια και Παγίδες του Ευρώ κάποιοι μας έγραψαν κανονικά. Ο αγώνας πρέπει να είναι συνεχής γιατί οι αντιδραστικοί υποχωρούν μόλις δουν τα σκούρα αλλά για λίγο. Μόλις βρουν ευκαιρία επανέρχονται.

Συγχαρητήρια στους αγωνιστές της Χιλής. Καθόλου περίεργο που οι βόθροι της εξημέρωσης, τα μαγαζιά της ντόπιας ολιγαρχίας έβγαλαν το σκασμό σε ένα τόσο σημαντικό γεγονός. Όταν είσαι γονατιστός δεν βλέπεις μακριά.

Το κείμενο του νέου Συντάγματος θα τεθεί σε νέο δημοψήφισμα το 2022.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger