Home » , » Κρατική εξουσία και βασανιστήρια - Με αφορμή τον πρόσφατο άγριο βασανισμό του Γεωργιανού στην ΓΑΔΑ

Κρατική εξουσία και βασανιστήρια - Με αφορμή τον πρόσφατο άγριο βασανισμό του Γεωργιανού στην ΓΑΔΑ

Από giorgis , Τρίτη 22 Ιουνίου 2021 | 4:48 μ.μ.


Του Γ.Γ 

Όταν πριν από καιρό ο άγρια βασανισμένος από μπάτσους, στο κτίριο της ΓΑΔΑ Αρης Παπαζαχαρουδάκης και η συλλογικότητα «Μασόβκα» στην οποία ανήκει προχώρησαν στις νομικές διαδικασίες απαιτώντας την ποινική τιμωρία των ένστολων -βασανιστών, είχα κάνει σε κείμενό που μια σχετική τοποθέτηση, στην ανάρτηση που τιτλοφορούσα «Εξουσία και βασανιστήρια - Μια άποψη για την ποινική κατάληξη των νομικών κινήσεων με στόχο τους μπάτσους – βασανιστές». 

Σε επόμενο άρθρο μου μάλιστα και για να τεκμηριώσω την επιχειρηματολογία μου, ανέφερα την υπόθεση των 16 συλληφθέντων της 3ης αντιφασιστικής μοτο-πορείας τον Σεπτέμβριο του 2012, που υποβλήθηκαν σε ακραία βασανιστήρια στον 6ο όροφο της ΓΑΔΑ, και όταν μετά από 7 ολόκληρα χρόνια έγινε η δίκη οι Μπάτσοι - βασανιστές απαλλάχτηκαν από τα εγκλήματά τους, και τα θύματά τους παραπέμφθηκαν να δικαστούν ... γιατί βασανίστηκαν.

Εκανα αυτή την εισαγωγή για να προσθέσω δυο πρόσφατα γεγονότα. 

Επί διακυβέρνησης «επιτελικού κράτους» και υπουργού Προστασίας της μπατσάδικης βαρβαρότητας, Χρυσοχουντίδη η αστυνομική βία έχει απογειωθεί κάτι που αναγκαστικά το παραδέχονται και τα δικά τους στοιχεία. Σύμφωνα με κείμενο που έχουν αναρτήσει -γεμάτο ψέματα και λογικές ακροβασίες- στην ιστοσελίδα του υπουργείου ΠροΠο το 2019 οι καταγγελίες για την αστυνομική βία ήταν 63, ενώ το 2020 εκτοξεύτηκαν στις 111! Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκαν σχεδόν κατά 80%. (Είναι αστείες οι δικαιολογίες που επικαλούνται οι μπάτσοι για να δικαιολογήσουν το γεγονός).

Σήμερα, το ρεπορτάζ που υπογράφουν ο Δημήτρης Κανελλόπουλος, και η Αντα Ψαρρά  στην "ΕφΣυν" με τον τίτλο "Τέσσερις ημέρες δεμένος έτρωγε ξύλο ο Γεωργιανός «ύποπτος»" είναι ανατριχιαστικό.

Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα απ' αυτό το δημοσίευμα:

Η Ελληνική Αστυνομία και οι συνδικαλιστές της υποστηρίζουν ότι γνώριζαν από την πρώτη στιγμή ότι ο σύζυγος ήταν ο δράστης του φονικού στα Γλυκά Νερά, αυτό διαλαλούν τις τελευταίες ημέρες στα κανάλια, απλώς δεν το αποκάλυπταν και δούλευαν συστηματικά ώστε να «δέσουν» πλήρως την υπόθεση.

Αν όμως το γνώριζαν από την αρχή, γιατί προσπαθούσαν επί τετραήμερο να αποσπάσουν μια ψεύτικη ομολογία από έναν Γεωργιανό που συνέλαβαν στα σύνορα, ζητώντας του να πει ότι αυτός ήταν ο δολοφόνος της Καρολάιν;

Αυτό κατήγγειλε το βράδυ της Παρασκευής 18 Ιουνίου ο ίδιος ο Γεωργιανός στο δεύτερο δημοφιλέστερο κρατικό τηλεοπτικό κανάλι της Γεωργίας (Imedi TV). Την επομένη, δηλαδή, της ομολογίας του γυναικοκτόνου από την Αλόννησο. Ο 36χρονος μίλησε στις ειδήσεις του «Imedi TV» μέσα από τη φυλακή του Κορυδαλλού, περιγράφοντας τον εφιάλτη που έζησε.

«Τέσσερις μέρες με είχαν δεμένο σε μια καρέκλα. Με χτυπούσαν πολύ άσχημα οι αστυνομικοί, ζαλιζόμουν κι όταν κουραζόταν ο ένας, συνέχιζε ο άλλος. Δεν με ρωτούσαν τίποτα, μόνο μου έλεγαν να ομολογήσω ότι σκότωσα την κοπέλα. Δεν ήξερα για ποια κοπέλα μιλούσαν. Μου έλεγαν “Εσύ τη σκότωσες”. Μετά έμαθα ότι τη σκότωσε ο άντρας της και ότι με κατηγορούσαν για κλοπή. Δεν έχω καμία σχέση με καμία κλοπή. Είχα μόνο πλαστά χαρτιά».


Για τους μπάτσους όμως αυτές οι καταγγελίες είναι αναληθείς. Εδώ έφτασαν -στην ανακοίνωσή τους που αναφέραμε- να χαρακτηρίζουν ψεύτικές τις καταγγελίες τις οικογένειας Ινδαρέ στο Κουκάκι για το περιστατικό με τη βάρβαρη αστυνομική βία που δέχτηκαν! Τα "Μιχαλάκια", μάλιστα, επικαλέστηκαν ότι "Οι εισαγγελικές αρχές απέρριψαν τις προσφυγές του Ινδαρέ για παραβίαση οικογενειακού ασύλου και για χρήση υπέρμετρης βίας. Ενώ, λοιπόν, υπήρξε καταγγελία, δεν υπάρχει γεγονός". 

Επίλογος με το ... παλαιοκομμουνιστικό μου: Το σιδερόφρακτο αστικό κράτος και οι μηχανισμοί του δεν αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με "θεσμικές" κινήσεις -όχι ότι αυτές δεν είναι απαραίτητες κάποιες φορές- αλλά με την οργάνωση μαζικής λαϊκής αντιβίας. 


Υ.Γ:
Φαντάζεστε τι είχε να συμβεί αν ο Γεωργιανός δεν άντεχε τα βασανιστήρια και "ομολογούσε" ότι ήταν ο "δολοφόνος" της Καρολάιν; Τι θα μας έλεγαν και έγραφαν Φαήλοι και Τζήμεροι, Λατινοπούλου και Μάνδρου
Μέχρι πογκρόμ από φασιστοειδή σε βάρος μεταναστών και προσφύγων θα είχε υπάρξει.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger