Home » , » Ενα Καράβι για την Γάζα: Καταγγελία της ελληνικής κυβέρνησης

Ενα Καράβι για την Γάζα: Καταγγελία της ελληνικής κυβέρνησης

Από giorgis , Τετάρτη 21 Ιουλίου 2010 | 1:16 μ.μ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 21-7-2010

Της πανελλαδικής γενικής συνέλευσης της πρωτοβουλίας Ενα Καράβι για τη Γάζα.
Καταγγελία της ελληνικής κυβέρνησης

Ο ελληνικός λαός απαιτεί την τιμωρία των εγκληματιών του Ισραήλ


Η ελληνική κυβέρνηση συσφίγγει τις σχέσεις της μαζί τους

– Με νωπό ακόμη το αίμα των νεκρών από την επίθεση του Ισραηλινού στρατού στο Στόλο της Ελευθερίας

– Με ανοιχτές ακόμα τις πληγές στα σώματα των αγωνιστών –μεταξύ τους και Ελληνες– που ταξίδευαν για να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους στον Παλαιστινιακό λαό

– Με την κυβέρνηση του Ισραήλ να επιμένει ακόμη στο δικαίωμά της να συμπεριφέρεται ως χωροφύλακας της Μεσογείου και να μη διστάζει να διαπράττει τα χειρότερα εγκλήματα, όχι μόνο εναντίον των Παλαιστινίων, αλλά και εναντίον όσων τους συμπαραστέκονται

– Χωρίς την παραμικρή πράξη επανόρθωσης του σιωνιστικού κράτους, που όχι μόνο κατέχει παράνομα τα πλοία που έχει αρπάξει, αλλά δεν απέδωσε ούτε τα προσωπικά είδη των επιβαινόντων στο Στόλο της Ελευθερίας

η ελληνική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσημα ότι ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου μεταβαίνει στο Ισραήλ για επίσημη επίσκεψη, στη διάρκεια της οποίας θα συναντηθεί με τους επιφανείς εγκληματίες Νετανιάχου, Λίμπερμαν και σία.

Η ισραηλινή «Χααρέτζ» δεν κρύβει ότι από τον περασμένο Μάη μέχρι πρόσφατα «το Ισραήλ είχε
εντατικές διαβουλεύσεις με την Ελλάδα σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η αναχώρηση των σκαφών, να καθυστερήσουν ή να πειστούν να μην προσπαθήσουν να παραβιάσουν τον αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας και να ξεφορτώσουν τα φορτία τους στο El-Arish της Αιγύπτου ή στο λιμένα Ashdod του Ισραήλ».

Η ελληνική «Ελευθεροτυπία», επικαλείται κυβερνητικές πηγές σύμφωνα με τις οποίες «η επίσκεψη στο Ισραήλ έχει μεγάλη σημασία για την κυβέρνηση, γιατί γίνεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι σχέσεις της χώρας αυτής με την Τουρκία είναι τεταμένες, οπότε δημιουργούνται προοπτικές που μπορεί η Ελλάδα να αξιοποιήσει».

Ο Ισραηλινός Τύπος χαρακτηρίζει την Ελλάδα «νέο στρατηγικό σύμμαχο του Ισραήλ» και αποδίδει τη σχετική πρωτοβουλία στον Ελληνα πρωθυπουργό.

Στο μεταξύ

– Τη Δευτέρα και την Τρίτη (19-20 Ιουλίου), ο ελληνικός εναέριος χώρος παραχωρήθηκε στην Ισραηλινή αεροπορία για να πραγματοποιήσει μεγάλη άσκηση με πολεμικά αεροσκάφη και ελικόπτερα. Χωρίς τη συνδρομή της ελληνικής κυβέρνησης το Ισραήλ δεν θα μπορούσε να πραγματοποιήσει αυτή την άσκηση (αποστολή μεγάλης ακτίνας), μετά την απαγόρευση της χρήσης του Τουρκικού εναέριου χώρου εκ μέρους της κυβέρνησης Ερντογάν. «Κλειδωμένη έξω από την Τουρκία, η ΙΑF ψάχνει χώρο για τις ασκήσεις της», έγραφε πρόσφατα η «Jerusalem Post».

– Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, το δεύτερο μέρος της κοινής ελληνο-ισραηλινής άσκησης «Μίνωας 2010», που αναγκάστηκε να αναστείλει η κυβέρνηση Παπανδρέου, μετά την επίθεση στο Στόλο της Ελευθερίας, προσδιορίστηκε να γίνει τον ερχόμενο Οκτώβρη.

– Τον ίδιο μήνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου (βλ. «Ποντίκι», 15.7.2010) θα γίνει για πρώτη φορά στην ιστορία κοινή άσκηση Ελληνικών και Ισραηλινών ειδικών δυνάμεων στο Ισραήλ. Το σενάριο της άσκησης εστιάζεται κυρίως στις «μάχες εντός κατοικημένων περιοχών», στις οποίες ο σιωνιστικός στρατός κατέχει το know how, αντιμετωπίζοντας καθημερινά τους Παλαιστίνιους αγωνιστές της ελευθερίας και οργανώνοντας σφαγές σαν την επιχείρηση «Χυτό Μολύβι» με την οποία ισοπέδωσε τη Λωρίδα της Γάζας.

Ολα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τις καταγγελίας της Πρωτοβουλίας «Ενα Καράβι για τη Γάζα», ότι η ελληνική κυβέρνηση υπήρξε συνυπεύθυνη για την πειρατική-δολοφονική επίθεση ενάντια στο Στόλο της Ελευθερίας.

Η αναβάθμιση των ελληνο-ισραηλινών διπλωματικών και στρατιωτικών σχέσεων προσβάλλει βάναυσα τα αισθήματα του ελληνικού λαού, γι’ αυτό και την καταδικάζουμε.

Απαιτούμε τη διακοπή των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων και το ξήλωμα της πρεσβείας των εγκληματιών από την Αθήνα.

Απαιτούμε την άμεση επιστροφή των πλοίων του Στόλου της Ελευθερίας.

Απαιτούμε την άμεση διεκπεραίωση της μήνυσης που έχουν υποβάλλει ενάντια στους εγκληματίες του Ισραήλ (πολιτικούς και στρατιωτικούς) οι Ελληνες που επέβαιναν στο Στόλο της Ελευθερίας, ώστε να δικαστούν για τα εγκλήματά τους.
Η Πανελλαδική Γενική Συνέλευση της ΠρωτοβουλίαςΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΑΖΑ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
21 Ιουλίου 2010 στις 3:47 μ.μ.

Εκπαιδεύονται στο Αιγαίο...

Τα θυμάστε εκείνα τα περί «διαφάνειας» στην άσκηση της εξουσίας; Τα άλλα περί «ηλεκτρονικής διακυβέρνησης»; Και τα ακόμα καλύτερα - που μάλιστα βαφτίστηκαν και «επαναστατικά» (!) - ότι δηλαδή κάθε απόφαση αυτής της κυβέρνησης θα αναρτάτο στο ίντερνετ ώστε να υπάρχει, μέσω του διαδικτύου, «πλήρης ενημέρωση των πολιτών» για τα κυβερνητικά πεπραγμένα;...

Θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι όσο κι αν η στήλη περιδινήθηκε ...ηλεκτρονικώς, όσο κι αν έψαξε στον «κυβερνοχώρο» την πληροφορία ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ προχώρησε στην παραχώρηση του ελληνικού εναέριου χώρου για ασκήσεις των στρατευμάτων του Ισραήλ, δεν την βρήκε πουθενά...

Η αποκάλυψη για τη στρατιωτική «διευκόλυνση» του Ισραήλ (την οποία είχε «ξεχάσει» να ανακοινώσει το ΠΑΣΟΚ) επιβεβαιώθηκε μόνο μετά τη δημοσιογραφική ...«όχληση» προς στρατιωτικές πηγές, οι οποίες επιβεβαίωσαν ότι στις 18 και 19 Ιούλη, πράγματι, το Αιγαίο παραχωρήθηκε από την κυβέρνηση του «σοσιαλιστή» Παπανδρέου και του εξίσου «σοσιαλιστή» υπουργού Αμυνας, για τη διεξαγωγή μεγάλης αεροπορικής ισραηλινής άσκησης. Και τούτο, μερικές μόνο βδομάδες μετά από το έγκλημα, από το «ρεσάλτο» του Ισραήλ, στα ανοικτά της Γάζας...
ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger