Home » , » Με πρόσχημα την δολοφονική επίθεση των ισλαμοφασιστών στο Παρίσι εντείνουν την "αντιτρομοκρατική" υστερία

Με πρόσχημα την δολοφονική επίθεση των ισλαμοφασιστών στο Παρίσι εντείνουν την "αντιτρομοκρατική" υστερία

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2015 | 5:02 μ.μ.

Του Σεϊτ Αλντογκάν

Με αφορμή την δολοφονική επίθεση που εξαπέλυσαν οι ισλαμοφασίστες στο Παρίσι όλες οι καπιταλιστικές χώρες βρήκαν την «χρυσή ευκαιρία» να θωρακίσουν το νομικό τους οπλοστάσιο με διατάξεις που στρέφονται ενάντια στα λαϊκά δικαιώματα και στο εργατικό κίνημα.
Τα κράτη που στο παρελθόν εξόπλισαν και εκπαίδευσαν τις μισαλλόδοξες φονταμενταλιστικές οργανώσεις όπως την Αλ Κάιντα και τον ISIS σήμερα παρουσιάζονται υπέρμαχοι του «αντιτρομοκρατικού αγώνα» ενώ είναι τα ίδια αυτά κράτη που υπέθαλψαν την γιγάντωση –για μια σειρά λόγους- αυτών των ακραίων οργανώσεων.

Παρατηρούμε λοιπόν σήμερα το υπουργικό συμβούλιο της Γερμανίας να φέρνει ένα καινούργιο νομοθέτημα που επιβάλλει εξοντωτικές ποινές σε όσους τους αποδίδεται «τρομοκρατική δράση», χρησιμοποιώντας ένα ορισμό εντελώς ασαφή που δίνει τα περιθώρια να ποινικοποιηθούν ακόμα και εργατικοί αγώνες.
Αντιγράφουν ουσιαστικά το νομοθετικό πλαίσιο της Αμερικής όπου ο «Μεγάλος Αδελφός» είναι ορατός στην καθημερινή ζωή του πληθυσμού. Σ’ αυτό το «αντιτρομοκρατικό» πλαίσιο αναμένονται να κινηθούν και όλες οι χώρες της Ευρώπης.

Στην ίδια κατεύθυνση κλιμακώνεται και η ισλαμοφοβία με αποτέλεσμα τις τελευταίες μέρες να έχουμε πάνω από 100 αναίτιες επιθέσεις σε Μουσουλμάνους στην Γαλλία.
Παράλληλα σε χώρες της Ευρώπης όπως η Αγγλία και με πρόσχημα την «τρομοκρατική απειλή» παίρνονται μέτρα φίμωσης του διαδικτύου με αποτέλεσμα οποιοσδήποτε εκφράσει απόψεις που δεν συνάδουν με την λογική του κατεστημένου να κινδυνεύει να θεωρηθεί τρομοκράτης.

Οι αστικές κυβερνήσεις πάντοτε χρησιμοποίησαν την θρησκευτική πίστη του κόσμου για να προωθήσουν τις πολιτικές επιλογές τους που μόνιμα στρέφονται ενάντια στον εργαζόμενο λαό. Άλλο ένα τέτοιο δείγμα έχουμε και σήμερα με αφορμή την εγκληματική δραστηριότητα θρησκόληπτων φασιστών στην Γαλλία.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger