Home » , » Αντεπίθεση YPG στην περιοχή Afrin

Αντεπίθεση YPG στην περιοχή Afrin

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018 | 7:39 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175.

Οι Κουρδικές μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) ξεκίνησαν μια μεγάλη αντεπίθεση στην περιοχή Afrin, σήμερα, στοχεύοντας στις περιοχές που κατέλαβαν πρόσφατα οι συμμορίες, οι οποίες υποστηρίζονται από την Τουρκία.
Οι δυνάμεις των YPG ξεκίνησαν την αντεπίθεση τους, που βρίσκεται στη βόρεια ύπαιθρο της περιοχής Αφρίν. Οι δυνάμεις τους μπόρεσαν να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του Omarnli μετά από μια σκληρή μάχη με τους Τούρκους παρά την υποστήριξη των τελευταίων από άρματα και αεροπορία. Κατά την απελευθέρωση του Omarnli, το YPG ξαναπήρε πολλά σημεία γύρω από την πόλη, αναγκάζοντας τους αντάρτες που υποστήριζαν την Τουρκία να υποχωρήσουν προς τα βόρεια, προς τα σύνορα της.

Το YPG άλλαξε πρόσφατα την τακτική του πραγματοποιώντας ενέδρες εναντίον των εισβολέων και στη συνέχεια, υποχωρώντας πίσω στις γραμμές του. Βλέπετε ότι καμιά άμυνα δεν κατέρρευσε, όπως δήθεν έγραφαν τα ακροδεξιά φερέφωνα του ΝΑΤΟ.

Η κατοχή του 20% περίπου του Αφρίν από τους Τούρκους μετά από σχεδόν 40 μέρες σκληρότατων μαχών, οφείλεται στην σωστή τακτική ανταρτοπόλεμου του YPG, που δεν αφήνει τον εχθρό να τον περικυκλώσει. Οι Κούρδοι χτυπάνε αιφνιδιαστικά και φεύγουν. Αν όμως υπάρχει έδαφος στρατηγικής σημασίας, τότε οι ήρωες τους Αφρίν οργανώνουν αποτελεσματική άμυνα.

Οι συμμορίες των γκρίζων λυκανθρώπων μετράνε πάνω από 1300 νεκρούς σε ένα μόλις μήνα. Ήδη περίπου 70 τεθωρακισμένα έχουν διαλυθεί τις πρώτες 30 μέρες της εισβολής, ενώ δυο ελικόπτερα καταρρίφθηκαν. Οι Κούρδοι κρατάνε γερά. Είναι όμως ολομόναχοι. Οι Τούρκοι στέλνουν κι άλλες ενισχύσεις, αλλά θα έχουν ακόμα περισσότερους νεκρούς. Οι άνδρες και γυναίκες του Αφρίν ξέρουν πως, αν δεν πολεμήσουν, θα αφανιστούν, αφού οι Τούρκοι εφαρμόζουν εθνοκάθαρση. Ο ΟΗΕ από την άλλη κάνει τα στραβά μάτια για τα θηριώδη εγκλήματα πολέμου των Τούρκων εισβολέων. Αφήνει την Τουρκία να καταστρέφει συστηματικά τις λίγες αραιοκατοικημένες εκτάσεις που κατέλαβε χάρη στην τεράστια αριθμητική της υπεροχή.

Θαυμάζω τον Κουρδικό λαό για τον αγώνα που δίνει. Πρόκειται πράγματι για Έπος. Όμως δεν θα μασήσω τα λόγια μου.

Οι Κούρδοι του Αφρίν είναι λιγότεροι από 10.000 ακόμα και με τους εθελοντές που πήγαν να το ενισχύσουν και την μαζική συμμετοχή ανδρών και γυναικών του Καντονιού. Είναι σχεδόν άοπλοι ενάντια σε πενταπλάσιους αντιπάλους, με ελάχιστα αντιαρματικά απέναντι σε εκατοντάδες σύγχρονα άρματα, χωρίς καθόλου αντιαεροπορικά, όταν η Τουρκία παραθέτει πάνω από 70 F-16 και εκατοντάδες ελικόπτερα. Μόνο η εμπειρία τους, η απίστευτη επίμονη και υπομονή που έχουν δείξει, η θέληση τους να μείνουν ελεύθεροι, αντισταθμίζει την τεράστια υλική διαφορά.

Υπάρχουν όμως δεκάδες χιλιάδες Κούρδοι Ανατολικά του Ευφράτη. Υπολογίζονται σε πάνω από 35.000 μόνο στη Συρία, πολύ καλύτερα εξοπλισμένοι. Προς το παρόν είναι συγκεντρωμένοι στα Νότια, απέναντι από το Συριακό στρατό, τον οποίο βομβαρδίζουν συχνά πυκνά οι Αμερικάνοι χωρίς καμία αφορμή.

Ελπίζω να βοηθήσουν αποτελεσματικά τους ήρωες του Αφρίν, γιατί χρειάζονται κάθε βοήθεια. Άλλωστε, αν το Αφρίν πέσει στα νύχια του Σουλτάνου, οι υπόλοιπες περιοχές του Κουρδιστάν θα γνωρίσουν από κοντά την βαρβαρότητα των Τούρκων πλιατσικολόγων...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger