Home » , » Κι αν η παράσταση που δόθηκε γελοία κι αν μας εμπαίξανε οι πρωταγωνιστές ...

Κι αν η παράσταση που δόθηκε γελοία κι αν μας εμπαίξανε οι πρωταγωνιστές ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2018 | 5:27 π.μ.

Μια απ’ τις γνωστές μεθοδεύσεις για να αποδίδονται «λευκές περιστέρες» με δικαστική βούλα, όλα τα άτομα της λεγόμενης «καλής κοινωνίας», που εμπλέκονται σε σκάνδαλα, είναι η υπόθεση τους να σέρνεται στις δικαστικές καλένδες για πολλά χρόνια, ίσως να υπάρχει και μια πρωτόδικη απόφαση καταδικαστική απόφαση για να ρθει αργότερα η τελεσίδικη απόφαση από το εφετείο για να ρίξει ταφόπλακα στην λαμογιά.

Ετσι λοιπόν μετά το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που κατέληξαν όλοι πεντακαθαρίδηδες  «παραπλανημένοι» πολιτικάντηδες και καλόγεροι του «Αγίου» Ορους-, άλλο ένα σκάνδαλο της διακυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, αυτό των δομημένων ομολόγων, είχε την ..γνωστή κατάληξη. Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, αποφάσισε χτες ότι και οι 13 κατηγορούμενοι άδικα πέρασαν αυτή την δικαστική περιπέτεια και τους αθώωσε.  

Εδώ να πούμε ότι το σκάνδαλο των «δομημένων ομολόγων», που ξεκίνησε το 2006,  αντιπροσωπεύει μόνο ένα πολύ μικρό τμήμα της ληστείας του ιδρώτα του εργαζόμενου λαού προς όφελος των αετονύχηδων της κεφαλαιοκρατίας και έχει ενδιαφέρον να παρακολουθήσετε βίντεο από την σχετική συζήτηση στην βουλή που είχε γίνει τον Απρίλη του 2011. (Με τον Τσίπρα να το χαρακτηρίζει "το μεγαλύτερο σκάνδαλο της διακυβέρνησης της Ν.Δ").

Οι δικαστές δεν μας έδωσαν το σκεπτικό της απόφασης με την οποία απάλλαξαν τους κατηγορουμένους απ' τις κακουργηματικές πράξεις που τους βάραιναν. Ισως το δώσουν στην δημοσιότητα μετά κανένα χρόνο, αλλά μέχρι τότε ...

Θα είχε πάντως ενδιαφέρον να μας εξηγήσουν γιατί έκριναν ότι δεν υπήρξε ζημιά του δημοσίου και δόλος των κατηγορουμένων και τους αθώωσαν εν αντιθέσει με την πρωτόδικη απόφαση που είχε κρίνει το αντίθετο και είχε επιβάλει στους κατηγορουμένους ποινές φυλάκισης από 15 μέχρι 25 χρόνια. (Και εκτός αυτούς τους είχε υποχρεώσει να καταβάλλουν μεγάλα χρηματικά πρόστιμα που κάποιες φορές ξεπερνούσαν και τα 11 εκατ. ευρώ.

Αλλά εντάξει. Εδώ βγήκαν "λαδί" απ' την "δικαιοσύνη" όλοι όσοι είχαν εμπλοκή στο σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου, τη μεγαλύτερη λεηλασία που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού, "αδικία" θα ήταν να την "πληρώσουν" κάποιοι κατηγορούμενοι, για "μικρότερο" σκάνδαλο, που σύμφωνα με τους δικαστές του Εφετείου ήταν ανύπαρκτο.

Ο παραπέρα σχολιασμός με την φωνή του Γιάννη Κότσιρα που σε στίχους του Ισαάκ Σούσης και με μουσική του Θάνου Μικρούτσικου μας μιλάει για τα "ψέματα που γίνανε θεσμοί".

"Κι αν η παράσταση που δόθηκε γελοία
κι αν μας εμπαίξανε οι πρωταγωνιστές,
στα ρημαγμένα σκηνικά και στα τοπία,
γυρνάν οι στίχοι του Ευριπίδη σαδιστές.

Να μου θυμίζουν ότι είμαι εγκλωβισμένος.
Μέσα σε ψέματα που γίνανε θεσμοί.
Να ειρωνεύονται πως ζω ευτυχισμένος
κι άλλος στη θέση μου έχει θυσιαστεί."

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger