Home » , , » Δημογραφικό και υπογεννητικότητα

Δημογραφικό και υπογεννητικότητα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 27 Ιουλίου 2019 | 12:45 π.μ.

 Γράφει ο mitsos175

Τα παιδιά είναι ευτυχία, ευλογία, το χαμόγελο τους είναι ανεκτίμητο. Για να μεγαλώσει όμως ένα παιδί χρειάζεται εκτός από φροντίδα κι αγάπη που παρέχουν οι γονείς και χρήματα.
Για την ακρίβεια βασικά αγαθά τα οποία κοστίζουν και μάλιστα αρκετά.

Μια έρευνα ισχυρίστηκε πως ένα μόνο παιδί για να μεγαλώσει σωστά εκτός των άλλων χρειάζεται έναν ολόκληρο εργατικό μισθό. 
Να το συνδυάσω με αυτό που είπαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας . Πως μπορούν οι δημόσιοι υπάλληλοι να ζήσουν αξιοπρεπώς με το μισθό τους και άρα καλά έκανε η κυβέρνηση και τους έκοψε δώρα και επιδόματα. 
Κι αν ακόμα δεχτώ τον ισχυρισμό τους (μην πιάσουμε τώρα την κουβέντα ποιο είναι το αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης) πάρα πολλοί εργαζόμενοι έχουν παιδιά.

Τα παιδιά δεν παίζουν μόνο, έχουν και ανάγκες. Ανάγκες που πρέπει να καλύψουν οι γονείς. Έτσι κι αν ακόμα υποθέσουμε πώς ένας μισθός 700-800 ευρώ καλύπτει τις ανάγκες ενός ατόμου, -μιλάμε για αμοιβές στον δημόσιο τομέα γιατί στον ιδιωτικό οι μισθοί είναι ακόμα ποιο χαμηλότεροι) καταλαβαίνουμε το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ένας νέος άνθρωπος στο να δημιουργήσει οικογένεια. (Για να μην αναφερθούμε στα τεράστια ποσοστά ανεργίας των νέων, γεγονός που οδηγεί πάρα πολλούς απ' αυτούς στην αναγκαστική μετανάστευση).

Έτσι η συζήτηση για το δημογραφικό δείχνει την υποκρισία της κυβέρνησης. Μια εφάπαξ ενίσχυση της τάξης των 2000 είναι τα έξοδα τριών ή το πολύ τεσσάρων μηνών ενός παιδιού.
Όταν μάλιστα ακόμα και αυτό το ψίχουλο δίνεται υπό προϋποθέσεις ώστε να το πάρουν ελάχιστοι.

Μπορούν να μας εξηγήσουν γιατί τα παιδιά που γεννιούνται από εικοσάρες θεωρούνται πως πρέπει να ενισχύονται κι όχι εκείνα από τριαντάρες; Τι ρόλο παίζει η ηλικία της μητέρας; 

Για να δώσει η κυβέρνηση γενναίες αυξήσεις στους εργαζόμενους δεν το συζητάμε. Απ' τις 8 Ιούλη και με νωπό το αποτέλεσμα της κάλπης, οι Ευρωπαίοι "εταίροι" του Eurogroup, έστειλαν το μήνυμα ότι η αλλαγή στη διακυβέρνηση της χώρας έχει ελάχιστη σημασία και ότι οι μεταμνημονιακές δεσμεύσεις είναι δεδομένες και δεν παραγράφονται.

Από κει και πέρα με μια Παιδεία διαλυμένη, με Υγεία επίσης σε κακά χάλια, χωρίς κρατικές υποδομές, με τους λογαριασμούς συνεχώς αυξανόμενους, πώς θα τολμήσει ένας νέος άνθρωπος να δημιουργήσει οικογένεια;

Μην τα πολυλογώ και σας κάνω την καρδιά περιβόλι, κάθε άλλο παρά ευνοϊκές προϋποθέσεις υπάρχουν για να γεννηθεί και να μεγαλώσει σήμερα ένα παιδί.
Το ζευγάρι πρέπει να το σκεφτεί διπλά και τριπλά, λαμβάνοντας υπόψη όλες τις συνθήκες.

Και στην τελική "Σε τι κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας"; Δυστυχώς σε ένα κόσμο εκμετάλλευσης και αδικίας. 

Γι' αυτό παλεύουμε όχι για να τον εκσυγχρονίσουμε αλλά για να τον ανατρέψουμε και στην θέση του να χτίσουμε μια κοινωνία που στο κέντρο της θα έχει τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger