Home » , » Ν.Δ: «Οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες»

Ν.Δ: «Οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες»

Από giorgis , Πέμπτη 7 Νοεμβρίου 2019 | 6:37 μ.μ.

Του Γ.Γ

Το ότι η Νέα Δημοκρατία έχει προσφέρει πολιτική στέγη σε μια σειρά ακροδεξιούς και φασίστες είναι γνωστό. Και προφανώς δεν αναφερόμαστε σε απλούς ψηφοφόρους, αλλά σε άτομα που στελεχώνουν τον κομματικό της μηχανισμό και ορισμένα απ' αυτά, μετά την ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από την Ν.Δ, βρίσκονται και σε κυβερνητικά πόστα.
Αλλωστε η ακροδεξιά μισαλλοδοξία είναι κύριο στοιχείο στο ιδεολογικοπολιτικό DNA της Νέας Δημοκρατίας, συνοδευόμενη με τον ρατσισμό.
Πατριδοκαπηλία, ελληνορθόδοξες κορόνες και επικλήσεις στο δόγμα "τάξη και ασφάλεια" είναι το αφήγημα που επικρατεί στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Προσπαθεί όμως το σερβίρει με περιτύλιγμα, αφού θέλει να απευθύνεται και στο λεγόμενο κεντρώο εκλογικό ακροατήριο.
Ετσι παρακολουθούμε στελέχη της να απαρνιούνται τις προηγούμενες πολιτικές τους απόψεις, βλέπε Βορίδη, άλλα να κάνουν αυτοκριτική για περασμένες πολιτικές τοποθετήσεις τους όπως ο Γεωργιάδης, και άλλα να μιλούν για λεκτικές υπερβολές που είχαν πει, όπως ο Θάνος Πλεύρης.

Και φυσικά η ηγεσία της Ν.Δ., δεν διστάζει να διαγράψει μικρομεσαία στελέχη της, όταν της χαλάνε την ψεύτικη "εικόνα" που θέλει να παρουσιάσει. Η φασιστική, ρατσιστική ρητορική μπορεί να είναι ελκυστική σε ένα μέρος του κόσμου της, αλλά φέρνει αποστροφή σε πολύ περισσότερους ψηφοφόρους της.

Ετσι δεν είχε κανένα πρόβλημα να διαγράψει τον γιο του αρχιβασανιστή της Μακρονήσου Σκαλούμπακα, που μας έλεγε: «Ξεχάστε τη Δεξιά που ξέρατε αυτή τη φορά θα γ@@@@ κομμουνιστικές κωλ@@@@@». Το ίδιο έκανε και με τον πρώην διοικητή του νοσοκομείου «Ελπίς» και μέλος του Τομέα Υγείας της Ν.Δ., Θ. Γιάνναρο, για ένα απάνθρωπο, χυδαίο, ρατσιστικό σχόλιο, που έκανε στον λογαριασμό του στο twitter, χαρακτηρίζοντας «πίθηκο», Ιρανό πρόσφυγα.

Προηγουμένως η Ν.Δ είχε διαγράψει την Έλλη Παπαγγελή η οποία αποκάλεσε τους ΠΑΟΚτσήδες "Βούλγαρους" στο ίνσταγκραμ, και σήμερα το κυβερνητικό κόμμα ανακοινώνει την διαγραφή ενός στελέχους του, στην Κοζάνη, -Ιωάννης Σαντετσίδης, λέγεται-, για ένα ασύντακτο, εμετικό σχόλιο που έγραψε στο f/b: "Και κάποιοι είναι υπέρ των μεταναστών προσφύγων κλπ; Οταν οι δικοί μας πήγαν Γερμανίας Ελβετίας και Βέλγιο ήταν νόμιμοι και σεμνοί; Αυτοί οι μαύροι τι είναι; Στο Αιγαίο Ρίξτε τους", έγραψε αυτός ο τύπος.

Κοιτάξτε τώρα την υποκρισία. Δείχνει "ευαισθησία" και διαγράφει κάποια άτομα η Ν.Δ., τα οποία είναι "αναλώσιμα", δεν έχουν κανένα κοινωνικό έρεισμα και γενικά πέρα απ' τον μικρόκοσμο τους δεν τα γνωρίζει κανένας.

Ομως, εδώ, συμβαίνει το εξής. Ισχύει απόλυτα η πρόταση που φέρεται να είπε ο Χριστός, για τους Φαρισαίους: «Οδηγοί τυφλοί, οι διυλίζοντες τον κώνωπα, την δε κάμηλον καταπίνοντες».
Μια σειρά πρωτοκλασάτα στελέχη και βουλευτές της Ν.Δ., έχουν κάνει πολύ πιο αποκρουστικές, φασιστικές και ρατσιστικές δηλώσεις και όμως κανείς τους δεν δέχτηκε ούτε μια απλή επίπληξη από τα αρμόδια όργανα του κυβερνητικού κόμματος.

Τί να πρωτοθυμηθούμε;

Την Σοφία Βούλτεψη, που μας είπε ότι οι τσιγγάνοι δεν είναι άνθρωποι; (Αντέγραψε με κάποιο τρόπο τον ναζιστή Κασιδιάρη που αποκάλεσε τους Τσιγγάνους "ανθρώπινα σκουπίδια").

Τον νεοδημοκράτη βουλευτή Θανάση Δαβάκη ο οποίος διαγωνίζεται σε ρατσιστικό οχετό με τα στελέχη του Μιχαλολιάκου, κι αυτός με στόχο του Τσιγγάνους;

Τον βουλευτή της Ν.Δ., Δημήτρη Μαρκόπουλο, ο οποίος θα ήθελε να "τρέξει και λίγο αιματάκι από τους μπαχαλάκηδες..."

Τον "διανοούμενο" βουλευτή της Κ. Μπογδάνο που ξέπλενε τον δοσίλογο Γ. Τσολάκογλου και "χάιδευε" τον πολιτικό του επίγονο φυρερίσκο Ν. Μιχαλολιάκο.

Να φέρουμε στην μνήμη μας ότι πριν μερικά χρόνια ο βουλευτής της Ν.Δ., Θάνος Πλεύρης σε συγκέντρωση του εθνικιστικού περιοδικού Patria ούτε λίγο, ούτε πολύ, καλούσε σε δολοφονίες μεταναστών και προσφύγων στα σύνορα, προκειμένου να αποτραπεί η είσοδος τους στη χώρα;

Αυτό ακριβώς έκανε και τώρα το νεοδημοκρατικό στέλεχος στην Κοζάνη. Προφανώς δεν γνώριζε ότι αυτός ήταν "περιορισμένης χρήσης"..
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger