Home » , , » Τι έχετε να πείτε τώρα "αλήτες" και "βρομιάρηδες" μετά την "Πανηγυρική ΔΙΚΑΙΩΣΗ Μαρινάκη";

Τι έχετε να πείτε τώρα "αλήτες" και "βρομιάρηδες" μετά την "Πανηγυρική ΔΙΚΑΙΩΣΗ Μαρινάκη";

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 | 1:45 μ.μ.


 
Χτες αναφέραμε την υποδοχή που είχε από τους χρήστες του twitter η δικαστική απόφαση με την οποία ο Μαρινάκης και η παρέα του αποδόθηκαν πεντακαθαρήδηδες στην ελληνική κοινωνία για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζαν.

Σήμερα το σοβαρό έντυπο "Κόκκινος Πρωταθλητής", μετά την "Πανηγυρική ΔΙΚΑΙΩΣΗ Μαρινάκη", θέτει αμείλικτα ερωτήματα προς τους "αλήτες" και "βρομιάρηδες", που τόλμησαν να "συκοφαντήσουν" τον "ΕΠΕΝΔΥΤΗ".

Με τα όσα παρακολουθούμε -αναμενόμενα για μας- να συμβαίνουν στον «θαυμαστό» κόσμο της αστικής δικαιοσύνης δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτα περισσότερο απ' όσα έχουμε γράψει.

Σχετικά δε με το τι συμβαίνει με το πιο δημοφιλές άθλημα, το ποδόσφαιρό, και πώς τα αστικά συστήματα το χρησιμοποιούν για να αποπροσανατολίσουν τις λαϊκές μάζες να τις χειραγωγήσουν, να εκμεταλλευτούν την αγάπη τους γ’ αυτό το άθλημα, σας παραπέμπουμε σε ένα περασμένο άρθρο του Νίκου Μπογιόπουλου "Η μπάλα βρωμάει από το … κεφάλι

Για την ουσία, λοιπόν του όλου θέματος, την εμπλοκή πολιτικών, δικαστικών και αθλητικών παραγόντων θεωρούμε σκόπιμο να επαναφέρουμε ένα αποκαλυπτικό κείμενο, το οποίο στέκεται στον πυρήνα του προβλήματος.

Το υπογράφει ο Στέλιο; Ελληνιάδης, και έχει δημοσιευτεί στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς», τον Ιούλη του 2014.

Τα όσα αναφέρει είναι απόλυτα επίκαιρα:

Σήμερα, το ποδόσφαιρο είναι μπίζνες. Και κάτι χειρότερο. Είναι μέρος του μηχανισμού χειραγώγησης της κοινωνίας, διάβρωσης των δημοκρατικών θεσμών και στήριξης του πολιτικού συστήματος στην πιο εκφυλισμένη του μορφή. Χρησιμοποιείται, δια του αποπροσανατολισμού και της βίας, σαν φυτώριο ιδεολογίας και αναπαραγωγής των πιο αντιδραστικών κοινωνικών τάσεων, αντιλήψεων και συμπεριφορών...

Γιατί το ποδόσφαιρο αλώθηκε από την νεοπαγή κάστα των νεόπλουτων, των αρπαχτικών που λυμαίνονται τον τόπο και οδήγησαν την Ελλάδα άμεσα και έμμεσα στη χρεοκοπία και την ταπείνωση. Των νεόπλουτων που αποκτούν ή αυξάνουν τη δύναμή τους  μέσα από το ποδόσφαιρο αντλώντας το κύρος τους όχι από κάποια αστική παράδοση, κοσμοπολίτικη κουλτούρα ή καθαρό φίλαθλο πνεύμα, αλλά από την ισχύ που επαυξάνεται με τον έλεγχο των οπαδών και την αξιοποίηση του συμβολισμού που έχει η κάθε ομάδα. Και μ’ αυτή την ομάδα κρούσης προωθούν τα συμφέροντά τους, σε σύγκρουση με τους ανταγωνιστές τους και σε βάρος της  κοινωνίας, του αθλήματος και του πολιτεύματος.

Το ποδοσφαιρικό κατεστημένο συνδέεται πλέον αναπόσπαστα με την ολιγαρχία, την  πολιτική εξουσία, τον τζόγο, τα στημένα παιχνίδια, το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και το νεοφασιστικό κίνημα. Δηλαδή, έξι από τις μεγαλύτερες πληγές της κοινωνίας. Και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους πολίτες που δεν έχουν ισοπεδωθεί, από της  προοδευτικές δυνάμεις που αγωνίζονται για την ανατροπή του σάπιου συστήματος και από τους φιλάθλους που αγαπούν το ποδόσφαιρο σαν άθλημα και σαν μέσο συνύπαρξης και συλλογικής έκφρασης αρνούμενοι να υποταχθούν στη νέα κατάσταση πραγμάτων. ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΔΩ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger