Home » , » Και είπε ο βόθρος...

Και είπε ο βόθρος...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 20 Μαρτίου 2021 | 5:37 μ.μ.

"Κατευόδιο, άρχοντές μου! Βλέπετε, άλλαξʼ ο καιρός", έγραφε ο κομμουνιστής, λαϊκός συγγραφέας και ποιητής. Γιώργος Κοτζιούλας.
Αυτοί οι στίχοι μας ήρθαν στο μυαλό διαβάζοντας το μπαράζ αντιδράσεων που προκάλεσε στους χρήστες του διαδικτύου, η δήλωση του αντιπροέδρου της Ν.Δ και πρωτοκλασάτου υπουργού Αδωνη Γεωργιάδη ο οποίος ανέφερε ότι «σήμερα οι εισπρακτικές εταιρείες νομίμως τηλεφωνούν, τα χρέη είναι για να πληρώνονται».

Φαίνεται ότι τελειώνει το λάδι στο καντήλι που φωτίζει την κυβερνητική εξουσία των αρίστων 
Ο κόσμος έχει αγανακτήσει από την διαχείρησή τους στην οικονομική και υγειονομική κρίση που βιώνουμε, και όπως φαίνεται το γκλομπ του μπάτσου και η τήβεννος του δικαστή δεν θα μπορούν να συγκρατήσουν την λαϊκή οργή που θα τους πάρει παραμάζωμα.

Αυτά σε συνάρτηση με το ότι η γραφίδα του δημοσιοκάφρου και το μαρκούτσι του τηλεπαρουσιαστή χάνουν συνεχώς την δυναμική τους στο να διαμορφώνουν την λεγόμενη κοινή γνώμη και κατά συνέπεια την συμπεριφορά του εκλογικού σώματος και πάνω απ' όλα ότι δεν μπορούν να καθυποτάξουν τις λαϊκές αντιδράσεις, υποδηλώνουν ότι όντος "άλλαξ' ο καιρός" που μας έλεγε ο κομμουνιστής λογοτέχνης. 
Ζητούμενο είναι φυσικά σε ποια κατεύθυνση θα προσανατολιστεί και είναι χρέος μας να αγωνιστούμε με μορφές πάλης που απαιτούν οι συνθήκες ώστε να μην έχουμε αλλαγή στο "δελτίο καιρού", μια απ' τα ίδια.

Το ότι πνέει ένας διαφορετικός άνεμος στην ελληνική κοινωνία είναι γεγονός. Το είδαμε πρόσφατα στα γεγονότα της Νέας Σμύρνης, στις μεγαλειώδης κινητοποιήσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα. Το επιβεβαιώσαμε με την αντίδραση του κόσμου στο πρόσωπο της άθλιας Τατιάνας Στεφανίδου, όταν προσπάθησε να καλύψει τον δράστη ενός θανατηφόρου δυστυχήματος, ουσιαστικά το ομολόγησε ο υπουργός μπάτσων και καταστολής με την υποκριτική συγνώμη που ζήτησε στην βουλή, από τα θύματα της. αστυνομικής βίας

Και εδώ δεν μπορεί παρά να εξάρουμε την σημαντικότατη συμβολή που είχαν και έχουν οι χρήστες του διαδικτύου για να παγιωθεί αυτή η κατάσταση.
Δεν είναι τυχαίο ότι έπεσε "σιωπητήριο στα social media του πρωθυπουργού", όπως έγραψε η ιστοσελίδα antinews μετά τα δεκάδες χιλιάδες επικριτικά σχόλια που υπήρξαν.
Πέρασε ανεπιστρεπτί ο καιρός που "δημόσια θα έχουν μικρόφωνο μόνο οι γνωρίζοντες", όπως λέει και το άσμα.
Σχεδόν απίθανο να επιχειρηθεί προσπάθεια να φιμωθεί το διαδίκτυο, αλλά μ' αυτούς που μπλέξαμε ποτέ δεν ξέρεις ...

Και για να επανέλθουμε από εκεί που ξεκινήσαμε το κείμενο μας. 

Η δήλωση του τηλέμπορα - υπουργού, την οποία σχολιάζαμε κι εμείς, ότι οι εισπρακτικές εταιρίες, κάποια κερδοσκοπικά μορφώματα που εκβιάζουν, απειλούν και τρομοκρατούν πολίτες, που αδυνατούν να εξοφλήσουν δάνεια που έχουν πάρει από τράπεζες ή να πληρώσουν οφειλές σε επιχειρήσεις, λειτουργούν καθ΄ όλα νόμιμα, εξαγρίωσε τον κόσμο.

Δεν φτάνει που η πολιτική τους οδήγησε στην μιζέρια και στην εξαθλίωση τεράστιες μάζες, με τον εφιάλτη των πλειστηριασμών και άρα την δημιουργία στρατιών αστέγων να κρέμεται πάνω απ' τα κεφάλια χιλιάδων λαϊκών νοικοκυριών, έρχεται και η προκλητικότατη δήλωση του Μπουμπούκου, να μας εξαγριώσει.
Μας άφησαν άνεργους, μας χαράτσωσαν συντάξεις, μας έκαναν να μην ξέρουμε τί μας ξημερώνει από την συνειδητή επιλογή να μην αντιμετωπίζουν αποτελεσματικά την πανδημία, μας ενοχοποιούν κι' από πάνω για την κατάσταση που βρισκόμαστε.

Το παρακάτω κείμενο το έγραψε η Αυγή Βουτσινά, στον λογαριασμό της στο f/b. Θα μπορούσε να έχει τίτλο "Αυτοί κι εμείς". Εμάς που μας απειλούνε ότι θα μας αφήσουν στο σκοτάδιm γιατί δεν έχουμε να πληρώσουμε το ρεύμα και θα μας πετάξουν στον δρόμο γιατί δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε την εξόφληση τοκογλυφικών δανείων και αυτούς που χρωστάνε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στις τράπεζες και δεν τους ενοχλεί κανένας.      


Και είπε ο βόθρος...

"Καλά κάνουν και τηλεφωνούν οι εισπρακτικές...τα χρέη πρέπει να πληρώνονται.. "

Για να δούμε λοιπόν κάποια χρέη που πρέπει να πληρωθούν... αλλά οι εισπρακτικές δεν τους ενοχλούν γιατί δεν έχουν τα τηλέφωνά τους, ή γιατί οι εκβιαστές είναι οι ίδιοι, ή συγγενείς τους..

Άδωνις Γεωργιάδης 560.000 ευρώ...

Γιάννης Πλακιωτάκης από 418.000 ευρώ έφτασαν τις 348.000 ευρώ, όμως υπάρχει ένα μεγάλο δάνειο της συζύγου του, ύψους 1.100.000 ευρώ (υπόλοιπο οφειλής 958.000 ευρώ).

Μανώλης Κεφαλογιάννης, 744.000 ευρώ..

Γρηγόρης Ψαριανός 380.000 ευρώ..

Τέρενς Κουίκ 1.122.000 και χρέη προς την εφορία 197.800 ευρώ...

●  Πάνος Καμμένος 349.700 ευρώ και οφειλές προς το Δημόσιο 277.000 ευρώ. ..

● Ελενα Κουντουρά 877.000 ευρώ...

Νότης Μηταράκης 1.067.000 ευρώ... 

Λευτέρης Αυγενάκης 699.700 ευρώ...

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης 282.000 ευρώ και 442.000 η σύζυγος...

Βασίλης Κεγκέρογλου 636.000 ευρώ.. 

Ανδρέας Λοβέρδος 341.000 ευρώ....

Νάντια Γιαννακοπούλου μαζί με δάνειο του συζύγου 363.000 ευρώ...

Σπήλιος Λιβανός είναι συνυπόχρεος κατά το 1/3 δανείου ύψους 1.500.000 ευρώ (υπολειπόμενη οφειλή 972.000 ευρώ), ενώ από τα δανειακά βάρη δεν έχει απαλλαγεί ούτε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος είναι συνυπόχρεος κατά 1/5 σε δάνειο 600.000 ευρώ και κατά 1/2 σε δάνειο 150.000 ευρώ, ενώ στο πόθεν έσχες δηλώνει και δανεισμό από την αδελφή του Αλεξάνδρα Γκουρντέν ύψους 250.000 ευρώ (η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι συνοφειλέτρια κατά 1/3 σε δάνειο 900.000 ευρώ με υπόλοιπο οφειλής 850.000 ευρώ...

Μαρία Σπυράκη 661.000 ευρώ...

Και η λίστα δεν έχει τέλος..!!                                                                                                                  

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger