Home » , , » Γ. Παπαγιάννης: Η δημοσιογραφία ως ... απόσπασμα

Γ. Παπαγιάννης: Η δημοσιογραφία ως ... απόσπασμα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 20 Ιουνίου 2021 | 2:23 μ.μ.

Λάβαμε και παραθέτουμε:

Αγαπητοί φίλοι του Β.Κ

Εχοντας διαβάσει αυτή την ανάρτησή σας, επικοινώνησα με το τηλεφωνικό κέντρο του ρ/σ Realfm και διαμαρτυρήθηκα έντονα γιατί ο γνωστός δημοσιογράφος Γιάννης Παπαγιάννης επαννηλημμένα στην εκπομπή του αναφέρθηκε στα αναγραφόμενα που υπάρχουν στο ημερολόγιο της δολοφονημένης Καρολάιν.

Με απρεπές ύφος ο Παπαγιάννης απάντησε μέσω της εκπομπής του ότι "αυτή είναι η δουλειά του δημοσιογράφου και έχει χρέος να το κάνει αφού περιέχετε στην δικογραφία". 

Επανήλθα τηλεφωνικά και πρόσθεσα ότι πέρα απ' ότι είναι παράνομο να δημοσιεύονται στοιχεία της δικογραφίας, υπάρχει και το ποινικά κολάσιμο αδίκημα της προσβολή μνήμης νεκρού. 

Ο παρουσιαστής της εκπομπής με αγνόησε και συνέχισε να κάνει σχετικές αναφορές.  

 Θα σας παρακαλούσα να αναδημοσιεύσετε την ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:  

Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα σε ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία αναπαράγουν επιλεγμένα αποσπάσματα του ημερολογίου του θύματος της στυγερής δολοφονίας στα Γλυκά Νερά, υπενθυμίζουμε, ότι ο δημοσιογράφος οφείλει, σύμφωνα με τον Κώδικα Δεοντολογίας του δημοσιογραφικού επαγγέλματος, να σέβεται την προσωπικότητα, την αξιοπρέπεια και το απαραβίαστο της ιδιωτικής ζωής των ανθρώπων.

Οι συνάδελφοι, κατά συνέπεια, οφείλουν να απέχουν από δημοσιεύματα που θίγουν τον πυρήνα της ιδιωτικής ζωής των πολιτών και των οικείων τους. Η δημοσιογραφία σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υπηρετεί ένα παιχνίδι εντυπώσεων, ούτε να υποκαθιστά την Δικαιοσύνη.

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger