Home » , » Σάκης Μουμτζής: Ενας αποκρουστικός, εμετικός δημοσιολόγος.

Σάκης Μουμτζής: Ενας αποκρουστικός, εμετικός δημοσιολόγος.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022 | 8:21 μ.μ.

Ισως η πιο γνήσια έκφραση του νεοφασισμού στην χώρα μας εμφανίζεται με τα κείμενα του Σάκη Μουμτζή

Ο τύπος αυτός δεν είναι ένα τυχαίο πρόσωπο. Θεωρείτε ένας από τους "διανοούμενους" του συντηρητικού χώρου, και τα "ιστορικά" αντικομμουνιστικά του πονήματα, προβάλλονται από αρκετά στελέχη της Ν.Δ. 

Οπως αναφέραμε και σε προηγούμενο κείμενο μας, ο Μουμτζής παρουσιάζεται και σαν "ιστορικός ερευνητής", επιπέδου του φίλου του Αδωνη Γεωργιάδη, κάνοντας τον επίσης φίλο του Μ. Βορίδη να "ζηλεύει" τον "ρηξικέλευθο" λόγο του, που ούτε ο πρώην αρχηγός της νεολαίας του Παπαδόπουλου δεν τολμά να εκφέρει. Μάλιστα αυτός ο "συγγραφέας" σε ένα πόνημα του εξυμνεί το "έργο" που γινόταν στο στρατόπεδο της Μακρονήσου, όπου μαρτύρησαν χιλιάδες αγωνιστές και κομμουνιστές και παρουσιάζει σαν κλέφτες, βιαστές και εγκληματίες τους αντάρτες του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Ερέθισμα μας γ' αυτό το κείμενο αποτέλεσε ο σχολιασμός που έκανε στον λογαριασμό του στο f/b το μέλος του "Ρουβίκωνα", Γιώργος Καλαϊτζίδης, σχολιάζοντας ένα άρθρο του Μουμτζή στην "Καθημερινή"  το οποίο αναφέρετε σε μια ενέργεια του "Ρουβίκωνα" που είχε θύμα έναν "δυστυχή Ελληνα πολίτη", του γραφείου του οποίο "υπέστη βανδαλισμό", από μέλη της αντιεξουσιαστικής συλλογικότητας.

Σε ποιον "δυστυχή πολίτη" αναφέρετε ο αρθρογράφος της "Κ"; Στον τραμπούκο δικαστικό υπάλληλο, ο οποίος πρωτοστάτησε στην αποτυχημένη προσπάθεια να μείνει άστεγη η χαμηλοσυνταξιούχος Ιωάννα Κολωβού και το σπίτι της να βρεθεί στα νύχια κορακιών. Για το ίδιο πρόσωπο που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα σαν κλέφτης
Τέτοιας "ποιότητας" άτομα, για τον Μουμτζή αξίζουν την συμπαράσταση, ενώ οι τραγωδίες για τα θύματα των τοκογλυφικών δανείων που κινδυνεύουν να μείνουν άστεγα τον αφήνουν παγερά αδιάφορο.

Αυτό το "απάνθρωπο τέρας και φασίστας",  -σύμφωνα με τους εύστοχους χαρακτηρισμούς που του έχει αποδώσει στον Μουμτζή η δημοσιογράφος Ολγα Στέφου-, έχει το θράσος να κατηγορεί για "τραμπουκισμό και καταστροφή ξένης περιουσίας", τα μέλη του "Ρουβίκωνα" για μια ενέργεια που έκαναν στο γραφείο ενός καθάρματος, το οποίο έδειχνε να απολαμβάνει το να στείλει στην αστεγία μια φτωχή γυναίκα. Και είναι εντυπωσιακό ότι παρόμοια στάση με του αρθρογράφου της ¨Κ" δεν τόλμησε να πάρει κανείς από το αστικό πολιτικό προσωπικό. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger