Home » , , , » Η απολογία του γιού του ταχυδρόμου

Η απολογία του γιού του ταχυδρόμου

Από giorgis , Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008 | 10:18 μ.μ.


Την ώρα που άλλοι παρακολουθούσαν στην τηλεόραση την συζήτηση στην βουλή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, ο Αλογοσκούφης είχε πιο σοβαρές δουλειές. Ηταν στο υπουργείο του και μοίραζε στους τραπεζίτες το τεράστιο ποσό των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Αραγε όλο αυτό το ποσόν που ανακοινώθηκε θα καταλήξει στα ταμεία των τραπεζιτών ή ένα μέρος απ’ αυτό θα βρεθεί σε κομματικά ταμεία και τσέπες πολιτικών;

Κατά τ’ άλλα η συζήτηση που έγινε στην βουλή ήταν η αναμενόμενη. Μια συναισθηματικά φορτισμένη «απολογία» του Ρουσόπουλου που ενώ εξάντλησε όλο το λεξιλόγιο του να μας περιγράψει την «συκοφαντική επίθεση» που εισπράττει «ένας γιος ταχυδρόμου» για την ταμπακιέρα δεν είπε απολύτως τίποτα.
Τι δηλαδή συζητούσαν στις αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχε με τον «πνευματικό του πατέρα» και τον καλόγερο Αρσένιο.

«Ό,τι έχω πετύχει στη ζωή μου είναι καρπός της εργασίας μου και μόνο» μας είπε ο υπουργός προπαγάνδας αλλά απέφυγε να εξηγήσει πώς γίνετε και αυγάτισε τόσο πολύ η περιουσία του το διάστημα που είχε υπουργική καρέκλα ενώ όλα τα υπόλοιπα χρόνια δεν έχει να παρουσιάσει καμιά αξιόλογη μεταβολή στα περιουσιακά του στοιχεία.
Και έγραψε η ατάκα που του πέταξε μετά ο Καρατζαφέρης λέγοντας ότι αν οι εξομολογήσεις που κάνει στον «πνευματικό» είναι όπως η τοποθέτηση του στην βουλή δεν θα έπρεπε ποτέ να τον μεταλάβει.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ μίλησε για «σύστημα Ρουσόπουλου» συμπληρώνοντας ότι ο Ρουσόπουλος μοιράζει όπως γουστάρει το δημόσιο χρήμα που διαχειρίζεται το υπουργείο του. «Στον Δ. Ρίζο δίνει 75.000 ευρώ τον χρόνο και στον Τράγκα δίνει 400.000 ευρώ τον χρόνο και σε κάποιον κ. Μαυρίκιο της εφημερίδας «Ακρόπολη», που δεν κυκλοφορεί στα περίπτερα, δίνει 117.000 ευρώ», είπε χαρακτηριστικά.

Επίθεση εφ’ όλης της ύλης έκανε στην κυβέρνηση ο Γιώργος Παπανδρέου τονίζοντας ότι κατέρρευσε ένα σύστημα που λειτουργούσε με γνώμονα την αδιαφάνεια και πως πρόκειται για ένα σκάνδαλο που εξελίχθηκε με βάση έναν κεντρικό πολιτικό σχεδιασμό, «όπως συνέβη ακριβώς και με την υπόθεση των ομολόγων». Το ΠΑΣΟΚ, είπε ο Γ. Παπανδρέου, δεν ποινικοποιεί την πολιτική ζωή, αλλά δεν δίνει και ασυλία σε κανέναν.

Η Αλέκα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ θα ψηφίσει τη σύσταση Εξεταστικής όσο και Προανακριτικής Επιτροπής αλλά το κόμμα της δεν έχει πολλές ελπίδες ότι κάτι ουσιαστικό θα προκύψει απ’ αυτές τις επιτροπές. Η γ,γ του ΚΚΕ είπε ότι το κόμμα της θα βάλει θέμα σ’ αυτές τις επιτροπές να συζητηθεί αν δικαιούται η Αθωνική Πολιτεία, η Εκκλησία, τα μοναστήρια να κατέχουν τέτοια περιουσία, με βάση το τι έδωσε η οθωμανική αυτοκρατορία.

Ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, καταλόγισε ευθύνες και στα δύο κόμματα εξουσίας. Το σκάνδαλο ξεκίνησε το 2003 επί κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ είπε και ολοκληρώθηκε στις μέρες μας επί Ν.Δ.

Τα πυρά όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης συγκέντρωσε και το πρόσωπο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά. Του απέδωσαν ότι έχει «υπόγειες» διαδρομές με την κυβέρνηση, χαρακτήρισαν νομικά και ηθικά απαράδεκτη την στάση του.
"Θέλει πολιτική και πειθαρχική σανίδα", αυτός ο δικαστικός λειτουργός, όπως είπε παραστατικά ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Γρηγόρης Νιώτης.

Υ.Γ Όταν πάρουμε τα πρακτικά της συζήτησης στα χέρια μας θα κάνουμε πιο αναλυτικό σχολιασμό.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

22 Οκτωβρίου 2008 στις 11:48 μ.μ.

Έκλαψα με μαυρο δάκρυ για το παιδί του λαου το καταφρονεμένο...τον δουλο των συμφεροντων και της νουν πλουτοκρατιας.Ρε συ μπας και παίρνουν μαθηματα υποκριτικής όλοι τους;;;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger