Home » » Τα παπαγαλάκια του Βγενόπουλου

Τα παπαγαλάκια του Βγενόπουλου

Από giorgis , Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008 | 2:20 μ.μ.


Πρέπει να έχει χώσει πολύ χρήμα ο τραπεζίτης Α. Βγενόπουλος σε δημοσιογραφικά παπαγαλάκια για να του φτιάχνουν σε μόνιμη βάση την αγιογραφία του.

Είχαμε γράψει πριν μερικές μέρες για τις επιδιώξεις αυτού του πλουτοκράτη αλλά ακούγοντας σήμερα τον Ν. Χατζηνικολάου να προαναγγέλλει συνέντευξη του τραπεζίτη στον Ν. Ευαγγελάτο και συγχρόνως να εκθειάζει τον επιχειρηματία (μήπως είναι και χρηματοδότης στο εκδοτικό εγχείρημα του Ν.Χ;) ας ξαναγράψουμε κάποια πράγματα.

Το τελευταίο διάστημα εκτός απ’ τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει μεταξύ εκδοτών-επιχειρηματιών (θα γράψουμε αναλυτικά γ αυτόν) βρίσκετε σε εξέλιξη και μια αντιπαράθεση μεταξύ τραπεζιτών.

Σ’ αυτή την κόντρα ο Βγενόπουλος φόρεσε … σοσιαλιστική μάσκα και καταγγέλλει τους άλλους τραπεζίτες ότι ληστεύουν τους δανειολήπτες και τώρα θα κλέψουν και τους φορολογούμενους με τα λεφτά που θα πάρουν απ’ τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στην πραγματικότητα όμως, ο Βγενόπουλος, θρηνεί γιατί τρώει δεύτερη «χλαπάτσα» απ’ αυτή την κυβέρνηση.
Εκεί που ετοιμαζόταν ν’ αρπάξει τον ΟΤΕ, του έβαλαν φρένο και τον χάρισαν στη Deutsche Telekom.
Τώρα, εκεί που ανακοίνωσε αύξηση μετοχικού κεφάλαιου κατά 5 δισ. ευρώ και ετοιμαζόταν να καταπιεί κάποια από τις μικρές τράπεζες, έρχεται η κυβέρνηση και τους δίνει ανάσα, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει ρευστότητα και κεφαλαιακή στήριξη στις άλλες τράπεζες (όχι όμως στον όμιλο της MIG, που έχει έδρα την Κύπρο), οι οποίες θα μπορούν να παίξουν επί ίσοις όροις στο παιχνίδι των συγχωνεύσεων εξαγορών.

Για τις δικές του, λοιπόν σκοπιμότητες, ο Βγενόπουλος, κάνει το δικό του επικοινωνιακό παιχνίδι και σ’ αυτή την κατεύθυνση ταΐζει κάποια δημοσιογραφικά παπαγαλάκια για να τον στηρίξουν.

Όλα τα’ άλλα είναι παραμύθια της Χαλιμάς.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger