Home » , » Κρετσέντο ραγιαδισμού

Κρετσέντο ραγιαδισμού

Από giorgis , Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2009 | 1:39 μ.μ.

«Νόμπελ Ειρήνης στους φονιάδες των λαών!» είχε τίτλο η ανάρτησή μας που αναφερόταν στο Νόμπελ που Ειρήνης που είχε αποδέκτη τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Διαβάζοντας το μήνυμα συγχαρητηρίων που έστειλε στον Ομπάμα ο Γ. Παπανδρέου, μ’ αυτή την ευκαιρία, μείναμε άφωνοι με το κρετσέντο ραγιαδισμού που έδωσε ο πρωθυπουργός απέναντι στον «πλανητάρχη».


Πάρτε μια γεύση: «Η επιλογή του Ιδρύματος Νόμπελ έχει απήχηση σε όλο τον κόσμο και αποτελεί μια δίκαιη αναγνώριση της σημαντικής σας συμβολής στον ιερό σκοπό της ειρήνης…
Ακόμα και σε θέματα που δε συνδέονται άμεσα με συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών, μπορώ ο ίδιος να πιστοποιήσω ότι το πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας που εκπέμπετε ενεργοποιεί όλες τις προσπάθειες που γίνονται για το σκοπό της ειρήνης».


Πραγματικά, διαβάζοντας το συγχαρητήριο τηλεγράφημα του Γ. Παπανδρέου, προς τον Μ. Ομπάμα, αυθόρμητα μας ήρθε στο μυαλό η προσφώνηση που είχε κάνει μεταπολεμικά με περισσή δουλοπρέπεια ο εκλεκτός τότε της αστικής τάξης στην χώρα μας, απευθυνόμενος στον Αμερικανό στρατηγό Βαν Φλιτ όταν είχε ‘ρθει στην χώρα μας: «Στρατηγέ καλώς ήρθατε στο σπίτι σας … Ιδου ο στρατός σας».

Και κάτι τελευταίο. Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας «The Washington Post» λίγες μέρες μετά την βράβευση τού Μπαράκ Ομπάμα με το Νόμπελ Ειρήνης ο αμερικανός πρόεδρος αποφάσισε να στείλει 13 χιλιάδες στρατιώτες στο Αφγανιστάν, επιπλέον των 21.000 που ανακοινώθηκαν τον Μάρτιο, χωρίς ωστόσο να το γνωστοποιήσει δημοσίως.

Αυτή είναι η «σημαντική συμβολή στον ιερό σκοπό της Ειρήνης» του Ομπάμα που λέει και ο Γ. Παπανδρέου.
Να ενισχύει τους στρατούς καταστολής που διαθέτει η Αμερική και άλλες χώρες για να μακελεύουν τους λαούς τους.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger