Home » , » Μας δουλεύει κι από πάνω ο Γ. Παπανδρέου

Μας δουλεύει κι από πάνω ο Γ. Παπανδρέου

Από giorgis , Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010 | 9:05 μ.μ.

Το τι μας περιμένει από δω και πέρα μας το είπε χωρίς περιστροφές ο Γ. Παπανδρέου:

«Αν δούμε στην πορεία ότι δεν πετυχαίνουμε τους στόχους εμείς είμαστε αποφασισμένοι τα πάρουμε και επιπλέον μέτρα για να μπορεί να φτάσουμε σ’ αυτό το στόχο. Η ελληνική κυβέρνηση έχει από καιρό ζητήσει την συνεργασία με το ΔΝΤ … Η διαδικασία στην οποία έχουμε μπει είναι μια διαδικασία επιτήρησης. Δεν το κρύβω και δεν πρέπει να το κρύβουμε. Το έχω πει με τον πιο καθαρό και απόλυτο τρόπο. Οτι έτσι όπως χειριστήκαμε τα οικονομικά μας αφαιρείται και ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας».

Μας προανάγγειλε δηλαδή την επιστροφή στον κοινωνικό και εργατικό μεσαίωνα.
Οσο ότι χάσαμε «ένα κομμάτι της κυριαρχίας μας» ακούγετε σαν ανέκδοτο. Για να χάσεις κάτι πρέπει να το έχεις. Και οι αστικές κυβερνήσεις διαχρονικά ήταν υπόδουλες στα κελεύσματα των διεθνών ιμπεριαλιστών και της παγκόσμιας οικονομικής ολογαρχίας.

Αυτό όμως που είναι εξοργιστικό από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού είναι ότι εντοπίζει την αιτία για την επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας στον τρόπο που «χειριστήκαμε τα οικονομικά μας»!!!!

Τι λες ωρε γίγαντα; Ποιος τα «χειρίστηκε»; Ο εργάτης; Ο συνταξιούχος; Ο αγρότης;

Εργάτης, τζογάρισε στο χρηματιστήριο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων για να θησαυρίσει μια χούφτα από λαμόγια;
Συνταξιούχος, ξεπούλησε την δημόσια περιουσία για να φτάσουν μια χούφτα ντόπιοι καπιταλιστές να έχουν τις μεγαλύτερες καταθέσεις σε ξένες τράπεζες;
Αγρότης άσκησε οικονομική πολιτική που έκανε τραπεζίτες, βιομήχανους και εφοπλιστές να βλέπουν τα κέρδη τους να εκτοξεύονται σε αστρονομικά μεγέθη;

Η εργατική τάξη, τα λαϊκά νοικοκυριά πρέπει να αντισταθούν. Να μην πληρώσουν αυτοί την κρίση που δημιούργησαν οι καπιταλιστές και μάλιστα εξακολουθούν να κερδίζουν απ’ αυτή.

Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας:
"Είναι γνωστό πως υπάρχουν 10.000 ελληνικές offshore(!!!), των οποίων η δραστηριότητα και τα περιουσιακά στοιχεία ΔΕΝ φορολογούνται(η όποια προβλεπόμενη φορολογία ξεπερνιέται από τις εξαιρέσεις που υπάρχουν). Επίσης ο αριθμός τους σαν ποσοστό του παγκόσμιου συνόλου(2%) είναι τεράστιος, σε σχέση με τον πληθυσμό αλλά και το μέγεθος της ελλ. οικονομίας. Μέσω αυτών των 10000 εταιριών νόμιμης φοροδιαφυγής γίνεται ετήσιος τζίρος 500 δις ευρώ!!! Ενώ σύμφωνα με τους FT, «οι Ελληνες εκτιμάται ότι έχουν περισσότερα από 25 δισεκατομμύρια ευρώ σε υπεράκτιους (off shore) τραπεζικούς λογαριασμούς"!
Δηλαδή πάνω από το 10% του συνόλου των καταθέσεων που ήταν το 2008 217 δις! Τα νούμερα είναι εξοργιστικά αν σκεφτεί κανείς ότι πάρα πολλοί έχουν πάνω από μία offshore (μία για ακίνητα, μία για εμπορικούς διακανονισμούς, μία για χρηματιστηριακές συναλλαγές κλπ.), και ότι οι πιό πολλές "μικρές" offshore έχουν στην κατοχή τους μόνο ακίνητα και πολυτελή στοιχεία, για να αποφεύγουν το πόθεν έσχες. ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΘΑΝΟΝ ΜΕΡΙΚΕΣ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ OFFSHORE, TO 10% TΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΚΑΤΑΘΕΣΕΩΝ!!!».

Την κρίση λοιπόν να την πληρώσει η πλουτοκρατία και αυτοί που την δημιούργησαν.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger