Home » , , » Η δικαιοσύνη είναι όπως ο ιστός της αράχνης: Τα μικρά έντομα τα συλλαμβάνει τα μεγάλα διαφεύγουν

Η δικαιοσύνη είναι όπως ο ιστός της αράχνης: Τα μικρά έντομα τα συλλαμβάνει τα μεγάλα διαφεύγουν

Από giorgis , Τετάρτη 19 Μαΐου 2010 | 7:10 μ.μ.

«Την απαλλαγή του Ανδρέα Βγενόπουλου από την κακουργηματικού βαθμού κατηγορία, που του απαγγέλθηκε για την υπόθεση αγοράς δομημένων ομολόγων από το Ταμείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων (ΤΑΞΥ), μέσω της τράπεζας ΜΑΡΦΙΝ, το 2005, αποφάσισε με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών».
 Η παραπάνω είδηση είναι από τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Μάλλον δεν είναι είδηση, αφού η αστική δικαιοσύνη δεν είναι παρά «η θεραπαινίδα της σάπιας νεοφιλελεύθερης ελίτ» που έλεγε ο σύντροφος μας δικηγόρος Γ. Γκουντουνάς.

Ο Βγενόπουλος δεν πρόκειται να λογοδοτήσει ποτέ για καμιά λαμογιά του ακόμα και για εγκληματική παράλειψη ή παραβίαση είτε της εργατικής νομοθεσίας, είτε των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Εχει φροντίσει (με τους πακτωλούς των διαφημιστικών χορηγιών του) να συσφίξει τις σχέσεις του με όλα τα ΜΜΕ και να απολαμβάνει ασυλίας. Oσο για τις υπόγειες διαδρομές του με πολιτικούς πυλώνες του συστήματος αυτές δεν πρόκειται να ‘ρθουν ποτέ στην επιφάνεια.

Το είδαμε και στο τελευταίο περιστατικό στην τράπεζα του που έχασαν την ζωή τους τρεις άτυχοι εργαζόμενοι.
Οταν και ο τελευταίος εργοδότης οδηγείται στο αυτόφωρο για κάθε ατύχημα που συμβαίνει στο χώρο δουλειάς του, ο Βγενόπουλος εμφανίζεται στις κάμερες προκλητικός και κυνικός, και από απολογούμενος εμφανίζετε κατήγορος.
Ο Α. Βγενόπουλος είναι ένα κλασικό παράδειγμα από τις «ευκαιρίες» που δίνει ο καπιταλισμός στα γατόνια που ξέρουν να εκμεταλλευτούν καταστάσεις και «κονέ».
Ποιος ήταν ο σημερινός ιδιοκτήτης της Μαρφίν κ.λ.π; Ενας δικηγόρος της αράδας που ανακατευόταν με το χρηματιστήριο. Τώρα, διαχειριζόμενος κερδοσκοπικά-αεριτζίδικα αραβικά κεφάλαια, έγινε μεγάλος και τρανός και κατοχυρώθηκε ως leader των καπιταλιστών με ότι αυτό συνεπάγεται.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger