Home » , » Σχολιάζοντας ένα ανιστόρητο, προβληματικό σύνθημα του ΝΑΡ

Σχολιάζοντας ένα ανιστόρητο, προβληματικό σύνθημα του ΝΑΡ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015 | 5:35 μ.μ.

Αν ήταν απλώς ανιστόρητο το σύνθημα που βλέπουμε –με διάφορες παραλλαγές- σε πανό και σε τοίχους φέροντας την υπογραφή του ΝΑΡ θα λέγαμε … λίγο το κακό.
«Το Βάρκιζα τέλος», όμως είναι ένα σύνθημα που έμμεσα «κολλάει τον δείκτη της ιστορίας», παραγνωρίζοντας τον τιτάνιο αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, και του τότε ΚΚΕ φυσικά, που την απαράδεκτη (μόνο;) συμφωνία της Βάρκιζας την «έσπασε» ένοπλα ένα χρόνο μετά την γένεση της. Το να μας λέει δηλαδή σήμερα το ΝΑΡ «Βάρκιζα τέλος» πέρα από ανιστόρητο είναι και προβληματικό.

Για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας, λοιπόν, να θυμίσουμε στους συντρόφους του ΝΑΡ ότι η συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφτηκε στις 12 Φλεβάρη 1945. (Διαβάστε περισσότερα εδώ).
Το τι επακολούθησε το μαθαίνουμε από ένα κείμενο του Γενικού αρχηγείου του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας που υπογράφετε από τον Μάρκο Βαφειάδη. «Μετά τη συμφωνία της Βάρκιζας ο Ε.Λ.Α.Σ. παρέδωσε τον οπλισμό του με πρωτόκολλο στους Άγγλους αξιωματικούς που ορίστηκαν για το σκοπό αυτό. Λογικό ήταν τα όπλα αυτά να διαφυλαχτούν και να διατηρηθούν για τις ανάγκες του στρατού ή ν' αχρηστευθούν. Έγινε όμως το αντίθετο. Δόθηκαν όλα σε χεριά δοκιμασμένων πρακτόρων τους από τον καιρό της κατοχής. Εξοπλίστηκαν οι λεγόμενες «εθνικόφρονες» οργανώσεις χιτών, βενιτών κτλ. Λειτούργησαν και λειτουργούν σε στρατιωτικούς σχηματισμούς με εσωτερικό στρατιωτικό οργανισμό. 
Οι οργανώσεις αυτές μαζί με την αστυνομία ή τη βοήθεια και ανοχή της, έβαλαν σα σκοπό τους να διαλύσουν με την τρομοκρατία κάθε μορφής, τις δημοκρατικές οργανώσεις...» (Περισσότερα εδώ).
 
Ένα χρόνο ακριβώς, μετά την συμφωνία της Βάρκιζας, η 2η Ολομέλεια της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 12 του Φλεβάρη 1946, αποφάσισε να προχωρήσει «στην οργάνωση της νέας ένοπλης λαϊκής πάλης ενάντια στο μοναρχοφασιστικό αφηνιασμό», όπως γράφει χαρακτηριστικά στην απόφαση της.  

Η απόφαση αυτή του ΚΚΕ μεταφράστηκε πρακτικά όταν ξημερώματα της 31ης Μάρτη του 1946 αντάρτες χτυπούν το σταθμό Χωροφυλακής στο Λιτόχωρο.

Η συμφωνία δηλαδή της Βάρκιζας δεν είχε ισχύ παρά ένα χρόνο κι όσοι δεν αναγνωρίζουν αυτή την αλήθεια ουσιαστικά υποτιμούν την εποποιία που έγραψε ο ΔΣΕ στα βουνά της Ελλάδας.

Γ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 19 σχόλια

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2015 στις 8:23 μ.μ.

Τώρα αν χαρακτηρίσω την αναφορά "τότε ΚΚΕ" ως προβοκατόρικη θα είμαι πάλι κακεντρεχής και υπερβολική ε;

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2015 στις 10:16 μ.μ.

Τα Παραμυθάκια έχουνε τελειώσει για το ΝΑΡ και για την Ανάρτηση. Το Πρόβλημα της εποχής ήτανε τα Λαικά Μέτωπα που απο ΕΛΙΓΜΟΣ γίνανε ΘΕΩΡΙΑ και δεν μετατράπηκε ο Πόλεμος σε Ταξικό την ώρα που αποχωρούσανε οι Γερμανοί σε ολόκληρη την Δ.Ευρώπη. Ετσι λοιπόν εγκλοβισμένοι στο ΕΑΜ σαν πολιτικό Μέτωπο υπογράψαμε τις Εγκληματικές συμφωνίες ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ και δεν μετατράπηκε ο Πόλεμος σε Ταξικό τον Οκτώβρη του 1944. Ετσι δόθηκε η δυνατότητα στην ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΣΤΙΚΗ ΤΑΞΗ να δωσει την μάχη σε χρόνο που διάλεξε η ίδια και το ΕΑΜ να δώσει την μάχη σε ΑΘΗΝΑ ΠΕΙΡΑΙΑ μόνο με το Εφεδρικό ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΝΑ υπογράψει το Αίσχος στην Βαρκιζα. Η Εποποιία του ΔΣΕ έγινε χάρη στην Παρουσία του σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ και παρα το προηγούμενο αίσχος θα είχε νικήσει αν το 1948 η Συμμορία ΤΙΤΟ ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗ ΒΑΦΕΙΑΔΗ δεν έκλεινε τα σύνορα στον ΔΣΕ. Αυτή είναι η Ιστορία.

Ανώνυμος
24 Ιουλίου 2015 στις 11:42 μ.μ.

Για τη νέα Βάρκιζα του σύριζα που υποστηρίξατε αδελφέ ανταρσίονα θα μας πεις τίποτα Που δώσατε γην και ύδωρ εν καιρώ ειρήνης στους ξένους. Είστε άθλιοι ξεφτίλες και οπαδοί του καρότου ...

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2015 στις 12:25 π.μ.

Παντα ειναι αναφορα "Τοτε ΚΚΕ" και μονο ΚΚΕ η μονη αριστερα. αλλα πρεπει να το εχεις εμπεδωσει...στο μυαλουδακι με την ιστορια και την ζωη σου....και τα πρακτεα.....

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2015 στις 11:30 π.μ.

Σα δε ντρέπεσαι!!!!

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2015 στις 2:45 μ.μ.

αλλο και τουτο! χαζοκουκουεδες ειστε παρηφανοι για την βαρκιζα; δεν εινα η μονη βαρκιζα. βαρκιζα υπηρχε και τπ 89-90! μην την ξεχνατε!

Ανώνυμος
25 Ιουλίου 2015 στις 5:47 μ.μ.

2.45 ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΖΕΡΤΑ ΒΑΡΚΙΖΑ Είναι τα Πολιτικά Μέτωπα ΕΑΜ ΕΔΑ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ και η συμμετοχή σε κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό πράγμα στα οποία η ανταρσύα σαν δεκανίκι του Τσύριζα συμφωνεί. ΑΥΤΑ ΠΕΘΑΝΑΝΕ ΤΟ 1991. ΜΟΥΓΚΑ ΛΟΙΠΟΝ.

Ανώνυμος
26 Ιουλίου 2015 στις 4:18 μ.μ.

5.47
μουγκα εσυ πολιτικο ρεταλι. κακομοιρα αθωα και ανοητα παιδακια του κκε. που σας πηραν με το ζορι και στο εαμ, και στην εδα και στον συνασπισμο!!
κρεβεσαι ΔΕΙΛΕ πισω απο τα φουστανια αλλων αριστερων κομματων. το 89-90 το Φλωρακη τον παραπλανησε ο Κυρκος και πηγαν στο σπιτι του μητσοτακη για ντολμαδακια!! ουστ ΞΕΦΤΙΛΑ ΧΑΖΟΜΑΙΛΗ

Ανώνυμος
27 Ιουλίου 2015 στις 8:50 π.μ.

Αφελείς αναλύσεις περί ιστορικών θεμάτων, μέσω συνθηματολογίας και τσιτάτων της κακιάς ώρας.
Καμία περισυλλογή, καμία περίσκεψη. Διαβάζω "ο εγκλωβισμός μέσα σε Πολιτικά Μέτωπα", "μετατροπή ενός Πολέμου σε ταξικό","ΔΣΕ, ΤΙΤΟ, ΠΑΡΤΣΑΛΙΔΗΣ".
Απλά ένας επικοινωνιακός αχταρμάς.
Λοιπόν μάγκες μου, η ιστορία ήταν εντελώς διαφορετική.
Ο Οκτώβρης του 44 βρήκε τη χώρα μας εντελώς εξαθλιωμένη.Οι Βρετανοί απειλούσαν, τη χώρα μας με ναυτικό αποκλεισμό.(Εξάλλου το είχαν επαναλάβει δύο ακόμη φορές το 1849 και το 1916 για λιγότερο σημαντικές αφορμές).
Ακόμη και η έλλειψη σε σιτηρά κατά την διάρκεια της κατοχής, κατά 70% οφειλόταν στο γεγονός ότι οι Βρετανοί βούλιαζαν τα πλοία των νηοπομπών, που κατευθύνονταν σε κατεχόμενες χώρες.
Η Ελλάδα έχασε 65000-80000 βρέφη και νήπια από την ασιτία.
Και οι Βρετανοί αξίωναν ένα πράγμα. Να έχουν στην Ελλάδα δική τους Κυβέρνηση.Το ΕΑΜ δεν το αναγνώριζαν ούτε ως αξιωματική αντιπολίτευση. Όλοι οι αριστεροί ηγέτες της εποχής το είχαν καταλάβει. Για αυτό και στις συνθήκες της Καζέρτας και του Λιβάνου δέχτηκαν το λεγόμενο "προγεφύρωμα", δηλαδή την απόβαση Βρετανικών Δυνάμεων, μετά την αποχώρηση των Γερμανών.(Θεωρία του Κατευνασμού).
Βέβαια, υπήρξαν και φωνές μέσα στην Αριστερά (βλ. Τροτσκιστές, Αναρχικοί,κα) που αφού είχαν λουφάξει στην διάρκεια της κατοχής, μετά έβγαιναν στο ΕΑΜ - ΚΚΕ από τα αριστερά και ζητούσαν Σύγκρουση και άμεση Κολλεκτιβοποίηση και φυσικά Σοσιαλισμό και άλλα τέτοια, ωραία, πράγματα.
Επίσης πρέπει να σταθεί κανείς στο γεγονός, της βάρβαρης παραχάραξης της ιστορίας, στα σχολικά βιβλία της Ιστορίας, στα μέσα της Δεκαετίας του '80. Εκεί παρουσιαζόταν ο ΕΛΑΣ να διατηρεί μία ένοπλη δύναμη περίπου 500.000 ατόμων, ενώ το ΕΑΜ φερόταν να εκπροσωπεί σχεδόν το 70% του πληθυσμού.
Έτσι διάφοροι άμυαλοι νεανίες της εποχής πίστεψαν την ΠΑΣΟΚΙΚΗ προπαγάνδα, βάσει της οποίας, η πανίσχυρη Αριστερά παρέδωσε, χωρίς ουσιαστικό διακύβευμα, την χώρα στην προστασία ξένης δύναμης.
Το ΠΑΣΟΚ κατάφερε σε μία δεκαετία να θεωρείται η Αριστερά ανόητη, ανίκανη, δειλή, υπηρέτρια δύο αφεντάδων, ότι έχει πουλημένη ηγεσία κλπ. Για παράδειγμα, ο Βαγγέλας ο Γιαννόπουλος δύο στις τρείς κουβέντες που έλεγε, ήταν για την "προδοσία στη Βάρκιζα".
Η δύναμη του ΕΛΑΣ σαφώς και αριθμούσε πολύ μικρότερες στρατιωτικές δυνάμεις, ικανές κυρίως για κλεφτοπόλεμο και ενεδρομαχίες και εξάλλου, όπως φάνηκε και από τις συγκεντρώσεις του Νοεμβρίου (συλλαλητήρια ΕΑΜ και παλιών Αστικών Κομμάτων) υπήρχε μεγάλη πόλωση.Σε καμία περίπτωση δεν είχε αποδεκατιστεί ο Αστικός Παράγοντας.
Από την άλλη το ΕΑΜ, δεν ήταν στο σύνολό του φιλοσοβιετικό μόρφωμα. Μόνο το ΚΚΕ είχε καλές σχέσεις με την Σοβιετική Ένωση. Αλλά άλλο πράγμα είναι οι καλές σχέσεις και άλλο πράγμα είναι η Στρατιωτική Ανάμιξη της Σοβιετικής Ένωσης σε μία χώρα, εκτός ζώνης επιρροής και μάλιστα με τον πόλεμο ενάντια στους Γερμανούς, να συνεχίζεται.
Συμπέρασμα είναι πολύ καλές οι μαγκιές αρκεί να υποστηρίζονται και από την πραγματικότητα.

Ανώνυμος
27 Ιουλίου 2015 στις 10:11 π.μ.

4.18 Μούγκα Ταξικό Ναυάγιο. Δεν σε ενδιαφέρει τίποτα απο το Παρελθόν. Σε πονάει και σε Τσούζει οτι εδώ και 25 χρόνια σας αντιμετωπίζουμε σαν αυτό που πραγματικά είσαστε. 5η Φάλαγγα του Καπιταλισμού και τίποτα άλλο. Μπες στην τρύπα σου λοιπόν και αφού δεν έχεις Επιχειρήματα ΜΟΥΓΚΑ.

Ανώνυμος
27 Ιουλίου 2015 στις 10:53 π.μ.

4.18 Δεν υπάρχουνε αριστερά κόμματα μην παραμυθιάζεις τον ευατό σου Αδικα. Οπορτουνιστικά τυχοδιωκτικά υπάρχουνε στην υπηρεσία του Καπιταλισμού. Καλά σου λέει ο 5.47 ΜΟΥΓΚΑ ΟΠΟΡΤΟΥΝΑ.

Ανώνυμος
27 Ιουλίου 2015 στις 2:46 μ.μ.

8.50 Καλό το Οπορτουνιστικό Παραμύθι σου αλλα δεν πείθει παρα μόνο μικρα παιδιά Εισαι γνήσιος υπερασπιστής του Καπιταλισμού και εκτίθεσαι. Τα ΚΚ βρεθήκανε εγκλοβισμενα μεσα στα Λαικα Μετωπα που απο την φύση τους έχουνε τον Καπιταλισμό μέσα τους. Σε συνθηκες ηττας των Γερμανών που υποχωρούσανε για το Βερολινο και των Αγγλων που τρέχανε για να σώσουνε για τον Καπιταλισμό οτι μπορουσανε καθηκον του Κάθε ΚΚ ήτανε η μετατροπή του πολεμου σε Ταξικό την ώρα που φευγανε η Γερμανοί. Εδω ακριβώς είναι η Καταστροφή που προκαλέσανε τα Λαικά Μετωπα με το Παραμυθι της Εθνικής Ενοτητας και του Σοσιαλισμού με Στάδια. Αν δεν ειχανε διαστρεβλωθεί το 2ο και 3ο Γράμμα του Ζαχαριάδη για τον Ιμπεριαλιστικό Πόλεμο και το ΕΑΜ είχε φτιαχτεί σαν Κοινωνική Συμμαχια Εργατών Αγροτων ολα για τον Καπιταλισμό θα είχανε τελειώσει τον οκτώβρη του 1944. Ολα τα υπόλοιπα είναι Οπορτουνιστικά Κουραφέξαλα που δικαιώνουνε τα Συμπεράσματα του ΚΚΕ.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2015 στις 7:56 π.μ.

27 Ιουλίου 2015 - 2:46 μ.μ.
Σίγουρα το ΚΚΕ δικαιώθηκε 100% από την απόφασή του, να υπογράψει την Συνθήκη της Βάρκιζας.
Έσωσε τη χώρα από την πείνα, φέρθηκε συνετά και ψύχραιμα.Ή απλά δεν διέθετε άλλες πραγματοποιήσιμες επιλογές.
Και το πόσο συνετό είναι το ΚΚΕ, φαίνεται και σήμερα.Συμμετέχει στις διαδικασίες του Ευρωκοινοβουλευτισμού αλλά ωστόσο καταγγέλλει και την Ε.Ε.
Καταγγέλλει την επιφαινόμενη δραχμοποίηση αλλά επαγγέλλεται και την Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής.
Τα υπόλοιπα τα αφήνει στη φαντασία των ακροατών.
Αυτά, παίχτες μου, είναι ψαγμένες πολιτικές, δεν είναι παίξε-γέλασε.
Και σαν να μην φτάνουν όλα τα παραπάνω έχεις και το MEGA κ ΣΚΑΪ να μιλούν για το απαράμιλλο ήθος και συνέπεια του ΚΚΕ.
Και εκεί αρχίζουν να σου μπαίνουν ψύλλοι στ' αυτιά.
Τα υπόλοιπα μόλις δούμε τι έχουν τα σεντούκια.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2015 στις 1:34 μ.μ.

κομμουνιστες γεμισαμε σε αυτη τη χωρα πολλες φορες αλλα τους χασαμε οταν τους χρειαστηκαμε .. το 1989 οταν το συστημα εμπαινε σε νεα φαση ποιος εδωσε χερι βοηθειας στους αστους; μηπως ο χαριλαος και ο λεωνιδας; οταν μπηκαμε στα μνημονια ποιος εξαφανιστηκε απο το κινημα δηλωνοντας οτι ειναι "καθαρος" ; οταν ο πρωτουλης στο συνεδριο της ΟΛΜΕ δηλωνε πως η συζητηση για το χρεος ειναι λαθος και οπορτουνιστικη ποιος εφταιγε ; οταν η παπαρηγα δηλωνα στην αρχη της κρισης πως προκειται για μια ακομα κριση του καπιταλισμου χωρις να διαβλεπει το βαθος και το τεραστιο μεγεθος της ποιος εφταιγε; οταν για την συγκρουση με την ΕΕ καποιοι δηλωνουν πως το νομισμα δεν παιζει ρολο και μετα μαλιστα φτανουν να λενε πως θα ειναι χειροτερα με δραχμη ποιος φταιει ; συντροφοι του κκε δεν φταιει ο γυαλος.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2015 στις 4:24 μ.μ.

7.56 Κατανοητή η Σύγχηση σου δεν σε Παρεξηγώ. Το 1941 1944 Το πρόβλημα ήτανε τα Λαικά Μέτωπα που Θεωριτικοποίηθήκανε και τα ΚΚ στην Δ.Ευρώπη Εγκλοβισμένα εκεί δεν Μετατρέψανε τον Πόλεμο σε Ταξικό την .ωρα που υποχωρούσανε οι Γερμανοί ώστε να πάρουνε την εξουσία. Εχοντας βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα απο τότε Κατάργησε το ΚΚΕ το 1996 Τα Πολιτικά Μέτωπα και τα Ενδιάμεσα Στάδια Εξουσίας που καταστρέψανε το ΚΚ. Και παλεύει μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ Για Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Το ότι δεν σου αρέσει και θέλεις να γίνουνεπάλι τα ίδια με το Παρελθον μας αφήνει ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΣ.

Ανώνυμος
28 Ιουλίου 2015 στις 4:33 μ.μ.

1.34 Καταρχήν δεν είμαστε σύντροφοι. Πάμε απο την Αρχη τον Αχταρρμά που έφτιαξες. Για το 1989 με την Δημιουργία του Συνασπισμού και την Συμμετοχή σε 2 κυβερνήσεις μέσα στον Καπιταλισμό φταίνε τα Πολιτικά Μετωπα και τα Ενδιάμεσα Εξουσίας που ήτανε Αποτέλεσμα του 20ου Συνεδρίου το 1956 και τις Διάλυσης των Κ.Ο 1958 1974 μέσα στον Οπορτουνιστικό χυλό της ΕΔΑ. Συμπέρασμα οποιαδήποτε Συνεργασία με τον Οπορτουνισμό είναι Καταστροφική για το ΚΚ. Αυτά Πεθάνανε το 1991. Τωρα το ότι προσπαθείς να μας πείσεις να μπούμε ξανα στον Βόθρο με τα Σκατά ειναι δικό σου θέμα που δεν μας αφορά. Εξοδος λοιπόν απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2015 στις 8:50 π.μ.

Από 28 Ιουλίου 2015 - 7:56 π.μ
Γι αυτό λέω "ψαγμένες" πολιτικές.
Σε τί διαφέρει το Λαϊκό Μέτωπο κάποιων Δυνάμεων, με τη Λαϊκή Συμμαχία, πάλι των ίδιων δυνάμεων, φαντάζομαι, είναι ένα πολύ λεπτό ζήτημα και μάλλον δεν είναι της παρούσης, που λένε.
Αλλά επείγει οπωσδήποτε το θέμα, για το ποιές είναι αυτές οι δυνάμεις, που θα συγκροτήσουν το Λαϊκό Συμμαχικό Μέτωπο ή τη Λαϊκο-Μετωπική Συμμαχία.
Θα είναι άλλοι Πολιτικοί Οργανισμοί, ή θα είναι μεμονωμένα πολιτικά πρόσωπα;
Θα είναι ο γνωστός "εκλογικός χυλός", που θα έχει, προηγουμένως, αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ και ο οποίος θα προσχωρήσει, ως γουρούνι στο σακί, στις θέσεις της Λαϊκής Συμμαχίας;
Το ΚΚΕ, χάριν της Συμμαχίας αυτής, θα προβεί σε αμοιβαίες υποχωρήσεις και ποιες θα είναι αυτές;
Το ΚΚΕ, θα αποτελεί ιδρυτική και ισότιμη συνιστώσα της Συμμαχίας ή θα είναι ο Φυσικός Καθοδηγητής και άρα ο εγγυητής της.(Δηλαδή κάτι σαν την Αθηναϊκή Συμμαχία, όπως μας την περιέγραψε ο Θουκυδίδης).
Η Συμμαχία αυτή θα αποβλέπει στην κατάληψη της εξουσίας ή θα είναι μία ακόμη αντιπολίτευση;
Με δεδομένο ότι το ΚΚΕ, έχει τοποθετηθεί υπέρ της Απλής και Άδολης Αναλογικής, χωρίς κανένα ποσοστίαιο ή γεωγραφικό περιορισμό, πως θα αντιμετωπίσει τον Εκλογικό Κατακερματισμό;
Διότι, όπως είναι γνωστό, η ίδια η Απλή Αναλογική και ο Εκλογικός Κατακερματισμός που μοιραία επιφέρει, δεν ευνοεί την δημιουργία Μετώπων και πολυσυλλεκτικών Συμμαχιών, αντιθέτως προάγει την πολυδιάσπαση.

Ακόμη σε επίπεδο οικονομίας, γεννώνται τα εξής ερωτήματα :
1) Πού και πώς θα απορροφηθούν οι 1.500.000 περίπου άνεργοι;
2) Πως θα αντιμετωπισθεί το ζήτημα των εισαγόμενων πρώτων υλών και τεχνογνωσίας, των παραγωγικών μονάδων;
3) Με ποιο Νομισματικό Σύστημα και ποιον Τραπεζικό Μηχανισμό, θα επιτελεστούν όλες οι παραπάνω διεργασίες;
4) Με την μονομερή διαγραφή του χρέους και άρα την "κήρυξη πολέμου" σε 18 χώρες της Ευρωζώνης, ποιά θα είναι η τύχη των εξαγωγών και του τουρισμού;
5) Τί εστί Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής, ακριβώς; Κάντε το λιανά, γιατί τα ίδια μας έλεγε και το ΠΑΣΟΚ το 1981. Και που καταλήξαμε; Με τους Συνεταιρισμούς και τον ΟΑΕ, χωρίς να υπολογίζονται άλλα έξοδα πήγε το χρέος από τα 879 δις στα 7,5 τρις δραχμές, μόλις το 1985 και μας έφερε και το ΔΝΤ, από το οποίο απαλλαγήκαμε με τα ΜΟΠ και τα ΚΠΣ της τότε ΕΟΚ.
6) Επίσης μην ωρύεστε, για το 20ο Συνέδριο του ΚΚΣΕ.
Το ΚΚΕ, αν δεν απατώμαι, ήταν αυτό, που με συνέπεια και ζήλο, υπηρέτησε, από το 1956 μέχρι και το 2010, τα συμπεράσματα και τα προτάγματά του 20ου Συνεδρίου.

Ξέρετε είναι σύνηθες, στα σύγχρονα Πολιτεύματα, να υποστηρίζει κανείς κάτι βολικό, που να ικανοποιεί ή να εξυπηρετεί τον ίδιο, αλλά να μην απαντά στα ερωτήματα των άλλων.
Δυστυχώς όμως στα σύγχρονα Πολιτεύματα, υπάρχουν και οι άλλοι, οι οποίοι πρέπει να κατανοήσουν κάτι, για να το αποδεχθούν στη συνέχεια.
Αυτά και πολλά άλλα πρέπει να απαντηθούν και μάλιστα με πειστικότητα. Διότι, σε άλλη περίπτωση, πάμε στις γνωστές θεωρίες περί κρυφού υπηρέτη στα μετόπισθεν και 5ης Φάλαγγας ή στην καλύτερη περίπτωση περί εργαλείων κομματικής επιβίωσης, μέσα από αόριστες συνθηματολογίες και ανώφελες υποσχέσεις στο πόπολο.
Και εδώ που τα λέμε δεν περιποιεί τιμή σε ένα Κόμμα και μάλιστα με την Ιστορία του ΚΚΕ, να διασπείρονται τέτοια πράγματα.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2015 στις 1:55 μ.μ.

8.50 Τα πράγματα είναι απλά. Το ΚΚΕ παλεύει για την Εξοδο απο την Ε.Ε με Κοινωνικοποίηση των Μέσων Παραγωγής. Αυτό θα γίνει μέσα απο την ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ που το ΚΚΕ συμμετέχει μέσο των Μελών του όπως και πολύ άλλοι Ανθρωποι σε Ταξική Βάση. Αν στο μέλλον υπάρχουνε και άλλα Μικροαστικά Κόμματα που θέλουνε μπορούνε να Συμμετέχουνε και αυτά μέσο των Μελών τους Η Λαική Συμμαχία δεν θα πάρει Οργανωτικοπολιτικό Σχήμα για να εξασφαλιστεί η Αυτοτέλεια των Κομμάτων και δεν θα συμμετέχει σε ΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ. Ολα τα άλλα που ρωτάς για την Οικονομία θα λυθούνε στα πλαίσια μίας Κοινωνίας που δεν θα υπάρχει το ΚΕΡΔΟΣ αλλά οι Κοινωνικές Ανάγκες. Το 20ο Συνέδριο και η 6η ολομέλεια του 1956 με το ΚΚΕ Στην Πολιτική Προσφυγιά δηλαδή σε ομηρία επιβλήθηκε με την βία και παράνομη Καθαίρεση του σ. ΖΑΧΑΡΙΑΔΗ. Την διάλυση των Κ.Ο 1958 1974 που κατέστρεψε το ΚΚΕ μέσα στον Οπορτουνιστικό χυλό της ΕΔΑ. Οπως λοιπόν καλά καταβαίνεις με παγιωμένες τις Ιδεολογικές Παρρεκλίσεις παρά την Διάσπαση του 1968 ήτανε αδύνατο να αλλάξει πορεία μέχρι το 1991.

Ανώνυμος
29 Ιουλίου 2015 στις 2:31 μ.μ.

8.50 Οχι μέχρι το 2010 Μπερδεύτηκες. Μέχρι την Αλλαγή του Προγράμματος το 1996 στο 15ο Συνέδριο. ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΞΕΧΑΣΙΑΡΗΣ...............................................................................................................

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger