Home » , » Το "κλάμα" των μπάτσων

Το "κλάμα" των μπάτσων

Από giorgis , Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011 | 8:07 μ.μ.

 Πλάκα έχει η τελευταία ανακοίνωση που έβγαλαν οι μπάτσοι και υπογράφεται από την «Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής». Λίγο ακόμα και θα βάζαμε τα κλάματα για το «δράμα» που περνούν οι «υπηρέτες του νόμου» και η «κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής», χωρίς να αντιλαμβάνεται την «κόλαση του Δάντη» που βιώνουν.

Παραθέτουμε ολόκληρη την ανακοίνωση των μπάτσων για να την σχολιάσουμε:

"Οι εικόνες βίας με συνεχή θύματα αστυνομικούς κάνουν σχεδόν καθημερινά το γύρο του κόσμου ως επικαιρότητα και παράλληλα ως προβληματισμός για την εικόνα των Ελλήνων Αστυνομικών, οι οποίοι όπως φαίνεται έχουν παντελώς εγκαταλειφθεί από την πολιτεία.
Ταυτόχρονα στην περιοχή της Λαυρεωτικής κάθε βράδυ ζούμε «την κόλαση του Δάντη» με αποτέλεσμα να έχουμε τραυματίες αστυνομικούς, βανδαλισμούς, πυρπολήσεις κρατικών οχημάτων και δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.

Σαστίζει όλος ο κόσμος από ένα καιόμενο αστυνομικό αλλά και από την απόλυτη σιγή των αρμοδίων.
Η κυβέρνηση παραμένει απλός θεατής «υποθέτοντας» ότι η λαϊκή κατακραυγή και οι αντιδράσεις για το όποιο ζήτημα θα καταλαγιάσουν και θα αρκεστούν στο σύνηθες μέσο εκτόνωσης «το σάκο του μποξ» που λέγεται αστυνομικός.
Η αστυνομική ηγεσία κάνει καθημερινά το σταυρό της, έως ότου τουλάχιστον περάσουν οι ετήσιες κρίσεις, για την αποφυγή ακραίου συμβάντος που μπορεί να αποφέρει θύμα από την πλευρά των διαδηλωτών.

Ο απλός αστυνομικός που κάθε μέρα λοιδορείται, δέρνεται, καίγεται και που κρατά την οικογένεια του σε ένα διαρκές άγχος για το πότε θα γυρίσει σπίτι, πώς θα γυρίσει και αν θα γυρίσει, λέει ως εδώ!!!
Οι «κροκοδείλιες δηλώσεις», το «ναι μεν αλλά» και «το χτύπημα στην πλάτη» φτάνουν!!!
Κύριοι μας εγκαταλείψατε σε σημείο ώστε σε λίγο θα πληρώνουμε από την τσέπη μας τα καύσιμα των περιπολικών, τις μεταγωγές, τα αναλώσιμα των γραφείων, τις υπηρεσιακές μετακινήσεις, τις επισκευές των οχημάτων και πολλά άλλα!!!

Αναγκαστικά οδηγούμαστε στο να εγκαταλείψουμε την κοινωνική αστυνόμευση και ασχολούμαστε με την προστασία και φύλαξη της «ελίτ του τόπου» ενώ παράλληλα έχουμε «τεθεί» απέναντι σε κάθε κοινωνική ομάδα, χρησιμοποιούμενοι ως μέσο εκτόνωσης.

Η Ένωσή μας αναλαμβάνει πρωτοβουλίες περεταίρω ανάδειξης όλων των παραπάνω, με κινήσεις ουσίας και με συγκεκριμένες ενέργειες που ίσως ενοχλήσουν, αλλά θα συγκλίνουν όμως στον Έλληνα Αστυνομικό ο οποίος είναι εργαζόμενος, με οικογένεια με δικαιώματα και υποχρεώσεις και δεν είναι δυνατόν να ξεκινά από το σπίτι του για τη δουλειά και να μην ξέρει πως και αν θα επιστρέψει!!!

Για το Δ.Σ.
        - Ο -                                                                             - Ο -
    Πρόεδρος                                                               Γεν. Γραμματέας
    ΜΑΚΡΗΣ Ιωάννης                                                ΚΡΙΚΕΤΟΣ Σπήλιος"


Σίγουρα κάποιοι μπάτσοι δεν περνούν τις καλύτερες τους στιγμές όταν αντιμετωπίζουν την λαϊκή αντιβία. Είτε αυτό γίνεται σε διαδηλώσεις είτε σε μέτωπα όπως της Κερατέα, Αυτές οι περιπτώσεις όμως είναι απ’ τους κινδύνους που έχει το επάγγελμά τους. Δεν μπορεί ειδικά όλα τα χαμηλόβαθμα μπατσογούρουνα να έχουν αποκλειστικά δραστηριότητες όπως αυτές που περιγράφουν ακόμα και αστικά έντυπα.

Και επειδή αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους ότι στην περιοχή της Λαυρεωτικής κάθε βράδυ ζούμε «την κόλαση του Δάντη» να τους πούμε ότι αυτό ακριβώς αξίζει στην συμπεριφορά τους. (Ένα ρεπορτάζ συντρόφου που υπάρχει εδώ είναι απολύτως περιγραφικό για την στάση των μπάτσων στην περιοχή).

Και επειδή μας  έχουν πρήξει τα ούμπαλα οι μπάτσοι  με ανακοινώσεις σχετικά με τα «βάσανα» που περνούν στην Κερατέα να επαναλάβουμε μια απάντηση που είχαμε δώσει σε περασμένη ανακοίνωσή τους:

Τα θρασύδειλα τσογλάνια, που αντί σαν άντρες ν' ανταποδώσουν τις όποιες σφαλιάρες έφαγαν, τράβηξαν μπιστόλια σαν φοβισμένες γυναικούλες.

Τα κατακάθια, που αποκαλούσαν "ΠΟΥΤΑΝΕΣ" τις μανάδες και τις γιαγιάδες μας!.


Οι αληταράδες, που χαστούκιζαν και κλωτσούσαν δέκα-δέκα τους πατεράδες και τους παπούδες μας!


Οι αχρείοι εισαγγελίσκοι, που τους συνέδραμαν κι οι δοσίλογοι ανακριτές που αποδέχονταν a priori τις αισχρές δικογραφίες τους, προφυλακίζοντας-εν πλήρη αναισθησία- τον ανθό της αντιστεκόμενης ελληνικής νεολαίας!


Τα σκουλήκια των ΜΜΕ, πρόσωπα, σαν αυτά που ο Β. Βασιλικός στο έργο του Ζ, εύστοχα παρομοιάζει με «νυκτοπίθηκους» και «γεωσκώληκες».

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ-OTAN ΠΕΣΕΙ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ- ΘΑ ΟΔΗΓΗΘΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ:
ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ!
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:41 μ.μ.

http://www.tsantiri.gr/apokalypseis/ton-lene-vangeli-stamoulia-ke-ton-kratane-akoma-sti-gada.html

Ανώνυμος
25 Φεβρουαρίου 2011 στις 9:45 μ.μ.

http://anarhogatoulis.blogspot.com/2011/02/blog-post_25.html

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2011 στις 12:11 π.μ.

στα σεξιστικά νταϊλίκια όλοι ίδιοι είστε πάντως:
"που αντί σαν άντρες ν' ανταποδώσουν τις όποιες σφαλιάρες έφαγαν, τράβηξαν μπιστόλια σαν φοβισμένες γυναικούλες"
μάλιστα... ο άντρας το ανώτερο ον που ξεπέφτει στην κατώτερη γυναικεία φύση
Να θυμήσω ότι το μπουρδέλο σύστημα είναι ανδροκρατούμενο και καθόλου ανώτερο; να θυμίσω επίσης ότι και γυναίκες αντιστέκονται στην Κερατέα εξίσου καλά, μην πω καλύτερα;
Ε, όχι και σεις ρε παιδιά τέτοιες εκφράσεις!
φανατική αναγνώστρια που προσβλήθηκε

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:16 π.μ.

Η λύση είναι μία οι άνδρες των ΜΑΤ πρέπει να τύχουν μείωση μισθού κατά 50%. Αυτό τους πρέπει

26 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:26 π.μ.

Εχεις δίκιο φίλη αναγνώστρια. Ηταν εντελώς άστοχη η έκφραση "φοβισμένες γυναικούλες".

Ανώνυμος
26 Φεβρουαρίου 2011 στις 3:25 μ.μ.

"Κύριοι μας εγκαταλείψατε σε σημείο ώστε σε λίγο θα πληρώνουμε από την τσέπη μας τα καύσιμα των περιπολικών, τις μεταγωγές, τα αναλώσιμα των γραφείων, τις υπηρεσιακές μετακινήσεις, τις επισκευές των οχημάτων και πολλά άλλα!!! "

Κύριοι αστυνομικοί,άλλοι συμπολίτες σας δεν έχουν δουλειά και όταν βγούν να διεκδικήσουν ένα καλύτερο μέλλον σε μια πορεία,εκ προοιμίου, τους "κερνάτε" χημικά και ξύλο!
Αρκετό θράσος δεν έχετε για τέτοιες "αγανακτισμένες" ανακοινώσεις δε νομίζετε?

ΥΓ: Και αφου μας κάνετε και αναφορά στη Θεία Κωμωδία του Δάντη,σας παραπέμπω στον "Ηγεμόνα" του Μακιαβέλλι!

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2011 στις 2:41 π.μ.

δεν έχουν κανένα δικαίωμα να μιλάνε οι μπάτσοι! πρώτα από όλα όπως έγραψε και κάποιος από πάνω, αυτοί έχουν επιλέξει τη δουλεία αυτή έχοντας πλήρη επίγνωση των κινδύνων. επίσης όλα αυτά που παθαίνουν τους αξίζουν, γιατί στρέφονται εναντίων σε κάθε προσπάθεια και διεκδίκηση της εργατικής τάξης(που είναι η τάξη από την ποία προέρχονται άλλωστε), γιατί χωρίς ενδοιασμούς υπηρετούν πιστά τους πλουτοκράτες, τέλος γιατί οι άνθρωποι έχουν κάνει επάγγελμα, τον ξυλοδαρμό άοπλων ανθρώπων(μη σχολιάσω τους δολοφονημένους από τα σώματα "ασφαλείας")χωρίς την παραμικρή ενοχή, επικαλούμενοι το κράτος, τους ανωτέρους, την πατρίδα και δεν ξέρω εγώ τι άλλο. για εμένα τέτοιοι άνθρωποι είναι βάρος για την κοινωνία, δεν μπορώ να θεωρήσω κάποιον μπάτσο που δέχεται να εκτελέσει τέτοιες απάνθρωπες εντολές ισότιμο μέλος της κοινωνίας, γιατί πολύ απλά είναι εγκληματικά ασυνείδητοι και ανίκανοι, να λειτουργήσουν σωστά στα κοινωνικά πλαίσια ως απλοί πολίτες.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:29 μ.μ.

Προς φανατική αναγνώστρια

Αν και δε μ'αρέσει να κάνω τέτοιο σχόλιο κάτω από ένα τόσο σοβαρό θέμα θα το κάνω για την τιμή των λόγων.

Ναι ίσως η έκφραση του συντρόφου να ήταν σεξιστική και ατυχής όμως παραμένει μια κοινή έκφραση του λόγου που δύσκολα θα ονόμαζε κανένας νταϊλίκι.

Εκεί όμως τελειώνει ο σεξισμός; Εσύ που ονομάζεις το σύστημα ανδροκρατούμενο δεν κάνεις ακριβώς το ίδιο πράγμα; Αν το σύστημα ήταν ανδροκρατούμενο, τότε ούτε εγώ ούτε κανένας άλλος άντρας θα είχαν λόγο να αντιδρούν. Είναι αντρικό θέμα η εξουσία μήπως; Όλοι οι άντρες που βρίσκονται στην Ελλάδα νέμονται τα προνόμια της συστημικής εξουσίας;

Αν ήταν τα πράγματα όπως τα παρουσιάζεις τότε οι μόνοι που θα εξεγείρονταν θα ήταν γυναίκες.

Κατανοώ λοιπόν το αν προσβλήθηκες απ τον Γίωργη αλλά με τη σειρά σου εσύ προσβάλεις όλους εμάς.

Ανώνυμος
27 Φεβρουαρίου 2011 στις 10:28 μ.μ.

καλα κανει κ προσβαλει οποιον σεξιστη υπαρχει στον πλανητη. ειστε πολλοι σιγουρα. χρησιμοποιουν οι συντροφοι συχνα ρατσιστικα,φυλετικα σχολια για να προσβαλουν? οχι. κατι σας λειπει απ την αναλυση σας. κατι που εχει ριζωσει καλα. γιατι οι ανθρωποι του χωρου ειναι τοσο κολλημενοι κ δεν μπορουν να αντιληφθουν το πλεγμα εξουσιων δε μπορω να το καταλλαβω τοσα χρονια. μηπως εχετε βολευτει εκει πανω?

Η ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ ΕΙΝΑΙ ΧΑΡΑ ΜΟΝΟ ΓΙΑ Τ'ΑΡΣΕΝΙΚΑ

ΣΕΞΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΦΑΜ ΦΑΤΑΛΕΣ

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2011 στις 1:00 π.μ.

@προηγούμενους
Nομίζω πως έχετε ξεφύγει από το αρχικό θέμα του post.

Ανώνυμος
28 Φεβρουαρίου 2011 στις 6:23 μ.μ.

Δεν ξέρω αν είναι αλήθεια αυτό που "αλλιεύτηκε" στο

http://www.alterthess.gr/content/%CE%AC%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B1%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CE%B1%CF%84-%CE%BC%CE%B5-%CF%83%CF%86%CF%85%CF%81%CE%AF-%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CF%84%CF%83%CE%AD%CF%80%CE%B7

"..Χαρακτηριστική η προκλητική απάντηση ΜΑΤατζή στην ερώτηση απεργού γιατί δέχεται με "τρεις και εξήντα" να δέρνει τους απεργούς: "παίρνω 3200 το μήνα" απάντησε περήφανα και χαμογελαστά, απέναντι στους απεργούς των 700 ευρώ..."
--------------------------------
Aν νομίζουν πως είναι εργαζόμενοι των 1000€ και όχι των 3.000€ και επιπλέον θέλουν τον σεβασμό από την κοινωνία,
ας μάθουν το τι έκαναν οι συνάδελφοί τους στο Wisconsin(υπάρχει και video).

Wisconsin Police Have Joined Protest Inside State Capitol

Πρόχειρη μετάφραση μέρους της δημοσίευσης

Εκατοντάδες αστυνομικοί εισέβαλαν στο κατειλημμένο κοινοβούλιο της πολιτείας , όχι για να καταστείλουν, αλλά για να στηρίξουν την κατάληψη. Οι αστυνόμοι με αυτόν τον τρόπο αντιδρούν στον αντί-συνδικαλιστικό νόμο που προσπαθεί να περάσει η τοπική κυβέρνηση.

Οι αστυνόμοι ανακοίνωσαν στο πλήθος που παραμένει μέσα στο κοινοβούλιο.

"μας διέταξαν να εκκενώσουμε τον χώρο και να σας βγάλουμε όλους έξω έως τις 4 η ώρα. Αλλά εμείς ξέρουμε τι είναι το σωστό και τι είναι το λάθος. Απεναντίας , όχι μόνο δεν θα βγάλουμε κανένα έξω αλλά, θα μείνουμε και θα κοιμηθούμε εδώ μαζί σας".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger