Home » , , » Η "επιχείρηση Εξάρχεια", ο Χρυσοχοϊδης και ο Ρουβίκωνας

Η "επιχείρηση Εξάρχεια", ο Χρυσοχοϊδης και ο Ρουβίκωνας

Από giorgis , Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2019 | 11:35 π.μ.

Του Γ. Γ.

Να προσθέσουμε κάποια πράγματα, σε συνάρτηση με περασμένη ανάρτησή μας, η οποία έκανε λόγο για δημοσίευμα Κυριακάτικης εφημερίδας.
Αυτό επικαλούμενο πληροφορίες -προφανώς με προέλευση από ασφαλίτικες πηγές- μας ενημέρωνε ότι "βρίσκεται σε εξέλιξη άγνωστο παρασκήνιο" για μια μεθόδευση που θα έχει στόχο την εκκένωση του κατειλημμένου ΒΟΞ.

Η σχετική φημολογία κρατάει αρκετούς μήνες. Το ίδιο και τα "τρομοκρατικά" δημοσιεύματα για να δημιουργήσουν την σχετική "ατμόσφαιρα".

Το χθεσινό δημοσίευμα της "Καθημερινής" -το υπογράφει ο Γιάννης Σουλιώτης και ανακυκλώθηκε από όλα τα ενημερωτικά ΜΜΕ- δεν ξάφνιασε κανέναν.
Δημιουργεί όμως κάποια ερωτηματικά σε άσχετους. Σ' αυτά θα προσπαθήσουμε να δώσουμε την δική μας απάντηση.

Μπορεί να μην διέθετε το πλεονέκτημα του αιφνιδιασμού, η κυβέρνηση, αλλά οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος, σκέπτεται ότι μια τέτοια κατασταλτική επιχείρηση την κάνεις κατακαλόκαιρο -για ευνόητους λόγους- και όχι Σεπτέμβρη ή τους επόμενους μήνες.
(Τα νομικά προσχήματα που επικαλείται η κυβέρνηση είναι αστεία. Επίσης τα όσα αναφέρουν τα δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια τους, είναι ανάξια σχολιασμού. Σιγά μην χρειάζεται να επανασυσταθεί η μονάδα ΔΕΛΤΑ, και να ολοκληρώσουν την εκπαίδευση τους οι 1.500 νέοι μπάτσοι για να έχει την επιχειρησιακή δυνατότητα η μπασκηναρία, ώστε να εκκενώσει ένα κατειλημμένο κτίριο. Μην τρελαθούμε και εντελώς!). 

Και τόσο καιρό, θα ρωτήσει αυτονόητα κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης μας, γιατί η κυβέρνηση, δεν έκανε τίποτα;
Βασική προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ δεν ήταν;
Ο βουλευτής της Θάνος Πλεύρης δεν δήλωνε, σε βίντεο του μάλιστα, ότι: "Στις 8 Ιουλίου παραδίδουμε την πλατεία στους κατοίκους. Τελειώνει η ανομία τελειώνουν τα άβατα";

(Φυσικά πάντα η πλατεία άνηκε και ανήκει στους κατοίκους των Εξαρχείων και κανένα άβατο δεν υπάρχει. Οσο για την καραμέλα της "ανομίας" που υπάρχει στην περιοχή, έχω κάνει μια σχετική τοποθέτηση).

Κάτι ανάλογες παπαριές έλεγαν και δεκάδες άλλα στελέχη του κυβερνητικού κόμματος.

Η πρώτη παρατήρηση είναι ότι οι αναρχικοί από το κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο ΒΟΞ έχουν σχέση με την όποια παράνομη δραστηριότητα μπορεί να υπάρχει στην περιοχή, παρόμοια μ' αυτή που έχει ο διάολος με το λιβάνι.
Είναι σε όλους γνωστό, ότι η συγκεκριμένη συλλογικότητα που διαχειρίζεται το ΒΟΞ, είναι σε ανοιχτό πόλεμο με τους πρεζέμπορους.
Δεν έχει περάσει εξάλλου και πολύς καιρός από τότε που μέλη της μαφίας διακίνησης ναρκωτικών της περιοχής, εισέβαλαν στο κατειλημμένο κτίριο και έκαναν δολοφονική επίθεση με μαχαίρια στους θαμώνες του.
Πασίγνωστα είναι αυτά.

Και στην τελική έχουν αποκαλυφθεί δεκάδες μπάτσοι να "σπρώχνουν" την πρέζα. Αναρχικός και πόσο μάλλον μέλος του "Ρουβίκωνα" δεν έχει υπάρξει κανένας!

Για να προχωρήσουμε και λίγο ακόμα τον συλλογισμό μας ρωτάμε: Δεν ακούγεται τουλάχιστον περίεργο να ενοχλούνται το ίδιο από την ύπαρξη του ΒΟΞ, τόσο οι πρεζέμποροι, όσο και το υπουργείο του Χρυσοχοίδη;

Ας το προσπεράσουμε όμως αυτό και ας παίξουμε μπάλα στο γήπεδό τους για να αποδομήσουμε και το μοναδικό "επιχείρημα" που παρουσιάζουν.
Μας λένε ότι ενδιαφέρονται για την δημόσια περιουσία -το κτίριο του ΒΟΞ είναι ιδιοκτησίας του ΙΚΑ- μπλα μπα... Τους ενοχλεί που βρίσκεται σε κατάληψη, το θεωρούν "αρχηγείο του Ρουβίκωνα" ...

Τι λέτε ρε τσακάλια της δεξιάς; Τώρα τα ανακαλύψατε όλα αυτά;
Σε μια "νεκρή εποχή", τότε που δεν υπήρχε ο κυβερνητικός σχεδιασμός για εμπορευματοποίηση των Εξαρχείων, για να αποτελέσει η περιοχή φιλέτο στα νύχια πλουτοκρατών και σε βάρος των κατοίκων της περιοχής, εσείς οι ίδιοι είχατε εντελώς διαφορετική άποψη. 
Και τότε τα ίδια περίπου άτομα διαχειριζόταν το ΒΟΞ, με αυτά που είναι σήμερα, την ίδια δραστηριότητα -σε άλλο μέγεθος φυσικά- είχε ο "Ρουβίκωνας". 
Πώς και τότε σας είχαν διαφύγει όσα εντοπίζεται σήμερα; 

Πάμε, λοιπόν, να αναδείξουμε την υποκρισία της Ν.Δ  

Παραθέτουμε ένα απόσπασμα από ανάρτηση στο f/b του Γιώργου Καλαϊτζίδη:

Φθινόπωρο του 2013. Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας, με πρωθυπουργό Σαμαρά. Είναι περίοδος που έχουν προηγηθεί μεγάλες κινητοποιήσεις για τη εκκένωση της Βίλας Αμαλίας.

Πολλές εφημερίδες,κανάλια και ιντερνετικά blogs στοχοποιούν και τις υπόλοιπες καταλήψεις στην Αθήνα, με πρώτη και καλύτερη την κατάληψη του Βοξ.
Αποφασίζουμε τότε μια αντιπροσωπεία από την κατάληψη να πάμε στα κεντρικά γραφεία του ΙΚΑ, (που ανήκει το Βοξ) και να "τρίξουμε τα δόντια" στην τότε διοίκηση που μέσω διαρροών δήλωνε ότι θα εκκενώσει τον χώρο μας.

Φτάνουμε στα γραφεία και ζητάμε να δούμε τον τότε διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Αυτός μας δέχεται αμέσως και πάμε στο γραφείο του.
Αφού ξεκινάμε και του ζητάμε εξηγήσεις, αυτός προς μεγάλη μας έκπληξη τηλεφωνεί μπροστά μας στον υπουργό εργασίας Γιάννη Βρούτση. Του λέει ότι είμαστε στο γραφείο του. Μετά από μία μικρή συνομιλία κλείνει το τηλέφωνο και μας λέει: "Συμφωνήσαμε με τον υπουργό". "Σας το νοικιάζουμε με το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ το μήνα", (το Βοξ νοικιαζόταν πριν γίνει κατάληψη 12.000 ευρώ το μήνα) "θα πω στο συμβούλιο του ΙΚΑ ότι θα το κάνουμε ως κοινωνική παροχή.".

Εμείς φυσικά δεν δεχτήκαμε και φύγαμε...

Ακούγεται απίστευτο το παραπάνω γεγονός;
Μπορεί κάποιος να ισχυριστεί ότι είναι ένα εγκεφαλικό κατασκεύασμα του μέλους του "Ρουβίκωνα" για να εκθέσει την Ν.Δ;

Ελα όμως που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Και ο λόγος είναι απλός. Οταν έκανε την δημοσίευση το μέλος του "Ρουβίκωνα", το κείμενο του δεν πέρασε απαρατήρητο. Αναδημοσιεύτηκε από μεγάλα ειδησεογραφικά ΜΜΕ (Εδώ από το "Documento"), ενώ τα ακροδεξιά-φασιστικά σάιτ για μέρες το είχαν κάνει "σημαία", για να ασκήσουν κριτική στην Ν.Δ.
Το σημερινό κυβερνητικό κόμμα απέφυγε να κάνει την οποιαδήποτε τοποθέτηση, ενώ ο Γιάννης Βρούτσης, έξυπνα σκεπτόμενος δεν έκανε την παραμικρή διάψευση.
(Το σκηνικό έγινε με πολλά άτομα παρόντα και δεν μπορούσε να το αμφισβητήσει).

Τι μεσολάβησε και εκεί που νοίκιαζαν το ΒΟΞ με το "συμβολικό ποσό των 50 ευρώ το μήνα" (η όλη φάση αποσκοπούσε προφανώς να εκθέσουν τους αναρχικούς, ότι έχουν νταλαβέρια με το κράτος, κάτι που δεν κατόρθωσαν αφού δεν "τσίμπησαν" οι αναρχικοί), σήμερα το παρουσιάζουν σαν το στρατηγείο της Κόζα Νόστρα;  

Θα εξηγήσουμε παρακάτω γιατί σήμερα το ΒΟΞ αλλά και γενικότερα ο αναρχικός-αντιεξουσιαστικός χώρος των Εξαρχείων αποτελεί "αγκάθι", που πρέπει να ξεριζωθεί, για να καρπίσουν τεράστια κέρδη για κάποιους αετονύχηδες, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί η κυβερνητική κατασταλτική πολιτική.

Να επανέλθουμε στην σχετική φημολογία που υπάρχει τόσο καιρό, σχετικά με την εκκένωση της κατάληψης του ΒΟΞ και η οποία επανέρχεται τώρα με τόσο έντονο τρόπο.

Γιατί άραγε να συμβαίνει αυτό; Εδώ θα δώσω την δικιά μου εκτίμηση που πιστεύω ότι ισχύει απόλυτα.

Ας τα πιάσουμε τα πράγματα απ' την αρχή.

Η κυβέρνηση και ο Χρυσοχοϊδης έχουν δει ότι το σενάριο περί "πάταξης της ανομίας" στα Εξάρχεια έχει εξελιχθεί σε ένα μεγάλο φιάσκο.

Ούτε ένας πρεζέμπορας ή μαφιόζος δεν έχει συλληφθεί, κανένα οπλοστάσιο ή αποθήκη εξαρτησιογόνων ουσιών δεν εντοπίστηκε, ενώ την μόνη "επιτυχία" που έχει να παρουσιάσει η ΕΛΑΣ, είναι η σύλληψη κάποιων ατόμων που είχαν στην κατοχή τους "μικροποσότητες ναρκωτικών". (Με τα καθεστωτικά ΜΜΕ να γελοιοποιούνται για τον τρόπο που παρουσίασαν αυτό το "κατόρθωμα" των μπάτσων).

Αντίθετα, δημιουργήθηκε ένα κλίμα οργής, για το μπατσάδικο κατασταλτικό πογκρόμ στην περιοχή των Εξαρχείων, κάτι που εκφράστηκε και με δημόσιες δηλώσεις.

Το χειρότερο για την κυβέρνηση είναι ότι έπεσε σαν χάρτινος πύργος το αφήγημα της ότι οι κατασταλτικές επιχειρήσεις της στα Εξάρχεια αποσκοπούσαν στην «ασφάλεια των κατοίκων της περιοχής».

Ενα τεκμηριωμένο και αναλυτικό κείμενο του Τάσου Κωστόπουλου που δημοσιεύτηκε στην "ΕτΣ" αποδεικνύει με ατράνταχτα στοιχεία ότι όλος ο κυβερνητικός σχεδιασμός με το μπατσάδικο πογκρόμ, αποβλέπει σε μια μεγάλη μπίζνα ώστε να εξυπηρετηθούν οικονομικά συμφέροντα πλουτοκρατών σε βάρος των κατοίκων των Εξαρχείων.
Σας προτείνουμε να διαβάσετε οπωσδήποτε αυτό το δημοσίευμα για να μας απαλλάξετε απ' το να επαναλαμβάνουμε πράγματα που με διαφορετικό τρόπο τα έχουμε γράψει σε άλλες αναρτήσεις.

Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα. Πάμε τώρα και στην επί μέρους, που έχει κι αυτή την βαρύτητά της. Θα προσπαθήσουμε να απαντήσουμε στο ερώτημα γιατί παρακολουθούμε συνέχεια δημοσιεύματα περί αναμενόμενης εκκένωσης του ΒΟΞ.

Θα αναφερθούμε φυσικά στα όσα μπορούμε να γράψουμε δημόσια.

Την κεντρική κυβερνητική επιδίωξη με το μπατσάδικο πογκρόμ που παρακολουθούμε την αναφέρει ο Τάσος Κωστόπουλος στο δημοσίευμα που επικαλεστήκαμε πριν:

Η στόχευση αυτών των επιδρομών βρίσκεται,: στην πυροδότηση των αναμενόμενων μαζικών βίαιων αντιδράσεων, που θα προσδώσουν στην κήρυξη πολέμου κατά της «ανομίας» και του υποτιθέμενου «αβάτου» της μια εκ των υστέρων κοινωνική «νομιμοποίηση». Ανοίγοντας τον δρόμο για το δεύτερο σκέλος της επιχείρησης: τον επικερδή (για κάποιους) «εξευγενισμό» της κεντρικότατης αθηναϊκής συνοικίας, με δραστική -όπως προβλέπουν τα σχετικά εγχειρίδια- αλλαγή μιας μεγάλης μερίδας του σημερινού πληθυσμού της.

Είναι τόσο ξεκάθαρη η καίρια επισήμανση του Τ. Κωστόπουλου που περιττεύει κάθε περαιτέρω σχολιασμός. 

Σε όλο αυτό το σκηνικό όμως υπάρχει και ένα άλλο αθέατο γεγονός, που έχει την σημασία του και η οποία δεν είναι αμελητέα.
Ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρυ Ρ. Πάιατ, βρίσκεται τρία χρόνια στην χώρα μας. Γνωρίζει την Ελληνική πραγματικότητα και έχει στενές παρασκηνιακές επαφές με αστούς παράγοντες του δημόσιου βίου.
Από καιρό είχε εκφράζει την "ακατανόητη ανοχή", που σύμφωνα με τον ίδιο έδειχνε η προηγούμενη κυβέρνηση απέναντι στον "Ρουβίκωνα", ενώ αυτή η αντίληψή του μετατράπηκε σε εμμονή, όταν μέλη της αναρχικής ομάδας έριξαν κάποια τρικάκια έξω από το σπίτι του.
Ο ίδιος, με δηλώσεις του τότε προσπάθησε να υποβαθμίσει το θέμα αλλά μέσα του "έβραζε".

Το είχε πάρει "κατάκαρδα" και προσφέρθηκε ώστε η πρεσβεία να "βοηθήσει" την τότε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, για να "λυθεί" το "θέμα Ρουβίκωνα".
(Και η ίδια η πρεσβεία μέσω τον "δικών της" δημοσιογράφων έκανε ότι μπορούσε να να δημιουργήσει το κατάλληλο κλίμα)

Ελα όμως που κι αυτά τα οποία κάποιοι θεωρούν "στεγανά" τους, μερικές φορές παρουσιάζουν "ρωγμές".

Εγραφα, λοιπόν σε ανάρτησή μου στις 13 Ιούλη 2019


Του Γ.Γ.

Δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς εντολές έχει πάρει για να υλοποιήσει, ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, απ' αυτούς που πραγματικά τον τοποθέτησαν στο κυβερνητικό πόστο του υπουργού μπάτσων και καταστολής.

Ξέρουμε όμως την "επιθυμία" και την "βοήθεια" που πρόσφερε η Αμερικανική Πρεσβεία στην προκάτοχο του υπουργό  Κατερίνα Παπακώστα, -η οποία σημειωτέον απέτυχε να εκλεγεί βουλευτής στις τελευταίες εκλογές- ώστε να "εξολοθρευτεί", μια αναρχική συλλογικότητα.  
Ηταν η εποχή που η πρόεδρος του κόμματος, «Νέα Ελληνική Ορμή», επαιρόταν σε πολιτικοδημοσιογραφική παρέα: «Εγώ θα αφήσω ιστορία στο υπουργείο. Οπως ο Χρυσοχοϊδης εξολόθρευσε την 17Ν, έτσι κι εγώ θα διαλύσω τον Ρουβίκωνα»;!

Για ευνόητους λόγους δεν μπορούμε να αναφέρουμε λεπτομέρειες γι' αυτή την περίπτωση. Μπορούμε να προσθέσουμε μόνο ότι με το που πήγε να στηθεί, αυτή η προβοκάτσια -γιατί περί αυτού επρόκειτο- "κάηκε".
Το Μέγαρο Μαξίμου με το που πληροφορήθηκε ότι όλη αυτή η μεθόδευση έχει διαρρεύσει, δεν έδωσε το "πράσινο φως" στην Παπακώστα να προχωρήσει σε μια τέτοια επιχείρηση με την προφανή εμπλοκή της CIA, στα εσωτερικά ζητήματα της χώρας μας και όλος αυτός ο σχεδιασμός έμεινε στα χαρτιά.

Το κακό για την σημερινή κυβέρνηση και για τον υπουργό μπάτσων και καταστολής, είναι ότι το παραπάνω σκηνικό που πήγε να πραγματοποιηθεί, δεν είναι γνωστό μόνο στα μέλη της αναρχικής ομάδας, αλλά το έχουν πληροφορηθεί και με λεπτομέρειες μάλιστα, και δυο "έγκυροι" δημοσιογράφοι.

Οπότε κάθε προσπάθεια να επαναληφθεί είναι καταδικασμένη σε αποτυχία.

Ας έχει υπ' όψιν του τα παραπάνω ο Μ. Χρυσοχοϊδης.

Και ερχόμαστε στο σήμερα. Οι πιέσεις που ασκεί η Αμερικανική πρεσβεία στον υπουργό μπάτσων και καταστολής -η οποία αυτή ουσιαστικά στον διόρισε στο κυβερνητικό πόστο- για να επιφέρει ένα ουσιαστικό πλήγμα, (όμως νομίζει η ίδια) στον "Ρουβίκωνα" είναι αφόρητες.

Ο Χρυσοχοϊδης όμως, όσο υπάκουο πιόνι και να είναι, μια στοιχειώδη επαφή με την πραγματικότητα την έχει.
Δεν είναι μόνο ότι φοβάται μήπως επαναληφθεί το αστυνομικό φιάσκο με την επιχείρηση εκκένωσης του ΒΟΞ που επιχειρήθηκε το 2012, αλλά υποθέτει ότι θα ακολουθήσουν γεγονότα μη διαχειρίσιμα και ο ίδιος θα δεχθεί ανεπανόρθωτο πλήγμα στον μύθο του "αποτελεσματικού υπουργού", που του έχουν κατασκευάσει τα ΜΜΕ.

Εδώ να κάνουμε μια παρένθεση και να παραθέσουμε ένα απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε στην ιστοσελίδα μας το μέλος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης:

 – Επειδή υπήρξαν δημοσιεύματα ότι σχεδιάζεται μια εκκένωση του ΒΟΞ από τους καταληψίες του ..

– Ναι τα γνωρίζουμε. Ομως επειδή τα πάντα είναι αριθμοί και συσχετισμοί δύναμης και δεν είναι αποκλειστικά μόνο θέμα πολιτικής βούλησης και το αφήγημα στο κεφάλι του κάθε νεοφιλελεύθερου ή του κάθε δεξιού, να δώσω μια απάντηση.

Η εκκένωση του ΒΟΞ προφανώς και μπορεί να γίνει ανά πάσα ώρα και στιγμή.
Είχε ξαναγίνει το 2012 και μέσα σε 24 ώρες έγινε επανακατάληψη. Μάλιστα αφαιρέθηκαν τα σίδερα με τα οποία είχαν «σφραγίσει» την κατάληψη, πουληθήκανε, και τα λεφτά που εισπράξαμε κατέληξαν σε φυλακισμένους αγωνιστές.

Αυτή ήταν η απάντησή μας τότε, αυτή θα είναι και τώρα.
  

Εχει στριμωχθεί πολύ, λοιπόν, ο Χρυσοχοϊδης. Απ' την μια πιέζεται αφόρητα απ' τα "αφεντικά" του για να "επιδείξει έργο", και από την άλλη ξέρει ότι αν παίζεις με την φωτιά μπορεί να καείς και ο ίδιος. 
Εχει επιλέξει την τακτική να διοχετεύει δημοσιεύματα με αποδέκτες τους "προστάτες" του, ότι δηλαδή δεν ξεχνάει τις εντολές τους, και από την άλλη δεν τολμάει να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου.

Φυσικά αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να διαιωνιστεί και κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποιες θα είναι οι εξελίξεις.

Και εδώ μια διευκρίνηση για να μην δημιουργηθούν παρερμηνείες. Ο Χρυσοχοϊδης είναι ένα πρόσωπο "αναλώσιμο".
Αυτή την στιγμή νιώθει πανίσχυρος μέσα στην κυβέρνηση βασιζόμενος στην εύνοια που του δείχνει ο Αμερικανικός παράγοντας. Κι αυτή την έχει εκμεταλλευτεί στο έπακρο. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι δεν δίστασε να ρθει σε σφοδρή αντιπαράθεση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ώστε να διορίσει στον υπουργείο του γενικό γραμματέα τον πρώην αρχηγό της ΕΛΑΣ Κων. Τσουβάλα, για τον οποίο ο σημερινός πρωθυπουργός του απέδιδε δημόσια τεράστιες ευθύνες για την τραγωδία στο Μάτι. (Είναι κάτι που το σχολιάζαμε εδώ).
Ο Μητσοτάκης τότε είχε γίνει ρόμπα, αλλά μπροστά στις επιθυμίες του εκλεκτού του Αμερικανού πρέσβη έκανε τουμπεκί.

Οι Αμερικάνοι όμως δεν έχουν φίλους, μόνο υπαλλήλους. Και όταν εκτιμήσουν ότι ο Χρυσοχοϊδης είναι ανίκανος να εφαρμόσει τις εντολές τους, θα τον πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα. 

Σήμερα, ο υπουργός ΠροΠο, βρίσκεται μεταξύ σφύρας και άκμονος. Απ' την μια βλέπει η "επιχείρησή του Εξάρχεια" να εξελίσσετε σε φιάσκο. 
(Ο Τ. Κωστόπουλος, στο άρθρο του που αναφέραμε παραπάνω δεν παραλείπει να ειρωνευτεί τα κατασταλτικά γιουρούσια της ΕΛΑΣ: "Η αποτυχία του εγχειρήματος βγάζει μάτι: ακόμη και στο Κολωνάκι να εξαπολύονταν παρόμοια μπλόκα τις ίδιες ώρες, μάλλον περισσότερους εγκληματίες, με ή χωρίς εισαγωγικά, θα απέδιδαν!", γράφει).
Από την άλλη γνωρίζει ότι η ζαριά που θα ρίξει διατάζοντας την εισβολή και την εκκένωση του ΒΟΞ μπορεί να του ρθει ντόρτια. Και αυτό θα σημαίνει το πολιτικό τέλος του.

Σίγουρο είναι ότι από δω και πέρα θα έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις.

Το μόνο δεδομένο μέχρι στιγμής είναι πάντως ότι στο επικοινωνιακό παιχνίδι "επιχείρηση Εξάρχεια" η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πάθει πανωλεθρία.

Υ.Γ: Το πόσο θα πληρώσουμε όλοι εμείς αυτές τις ορδές των νέων αστυνομικών, τα καινούργια περιπολικά και τον υπόλοιπο εξοπλισμό τους, είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία. Και μόνο ότι θα δώσουμε 5.000.000 ευρώ για να πάρουν καινούργια αλεξίσφαιρα γιλέκα, όπως ανακοινώθηκε πριν μερικές μέρες, καταλαβαίνει κανείς πόσο θα στοιχίσει στον μεροκαματιάρη, στον άνεργο και τον συνταξιούχο, η νέα κατασταλτική θωράκιση του αστικού κράτους ).
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger