Home » , » Αφιέρωμα: Εργα και ημέρες της μπατσάδικης "ΔΕΛΤΑ" - Το μήνυμα της κυβέρνησης στους μπάτσους που θα στελεχώσουν το πιο σκληροπυρηνικό κομμάτι της κρατικής καταστολής

Αφιέρωμα: Εργα και ημέρες της μπατσάδικης "ΔΕΛΤΑ" - Το μήνυμα της κυβέρνησης στους μπάτσους που θα στελεχώσουν το πιο σκληροπυρηνικό κομμάτι της κρατικής καταστολής

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2019 | 9:42 π.μ.

Για μέρες τώρα διαβάζουμε για την πρόθεση της κυβέρνησης να ανασυστήσει την μπατσάδικη δύναμη "ΔΕΛΤΑ" ώστε από τον Νοέμβρη να αποτελέσει την εμπροσθοφυλακή στον "Πόλεμο των Εξαρχείων", όπως γράφει σήμερα πρωτοσέλιδα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος".

Προσέξτε μια βασική "λεπτομέρεια". Η κυβέρνηση και υποθέτουμε βάσιμα με πρόταση του Χρυσοχοϊδη, επέλεξε να δώσει το ίδιο όνομα στον νέο μπατσάδικο αυτό σχηματισμό, το οποίο είχε μια αστυνομική μονάδα η οποία έχει ένα βαρύτατο εγκληματικό παρελθόν, για το οποίο θα μιλήσουμε αναλυτικά παρακάτω.  

Κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο. Η  "ΔΕΛΤΑ" -«Δύναμη Ελέγχου Ταχείας Αντίδρασης»- συγκροτήθηκε τον Μάρτη του 2009. Ηταν μια επιλογή της τότε κυβέρνησης της Ν.Δ  με Υπουργό Δημοσίας Τάξης τον Προκόπη Παυλόπουλο και Υφυπουργό τον Χρήστο Μαρκογιαννάκη, μετά τον πανικό που δημιούργησαν στο πολιτικό σύστημα τα γεγονότα που ακολούθησαν την δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου.

Αποτέλεσε το πιο βίαιο και σκληροπυρηνικό κομμάτι της κρατικής καταστολής. Το πιο σημαντικό απ' όλα όμως είναι, ότι και τις ελάχιστες φορές που αναγκάστηκαν να λογοδοτήσουν οι μπάτσοι της "ΔΕΛΤΑ", για τις απίστευτα εγκληματικές ενέργειες τους την έβγαλαν "λάδι"!
Και αυτό το μήνυμα θέλει να περάσει η κυβέρνηση της Ν.Δ., στους μπάτσους που θα στελεχώσουν αυτό τον κατασταλτικό μηχανισμό. Είναι σαν να τους λέει: Και απόπειρες δολοφονίας να κάνετε και διαδηλωτές να ακρωτηριάζεται και να βασανίζεται πολίτες, όπως έκαναν οι περασμένοι "Δελτάδες" η ατιμωρησία σας είναι εξασφαλισμένη.

Τον κατασταλτικό μηχανισμό αυτόν, που η λειτουργία του είχε καταστεί τόσο εγκληματική σε βαθμό που να αναγκαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ να τον καταργήσει τον Σεπτέμβρη του 2015, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση της δεξιάς για να τον ανασυστήσει.

Παρακάτω αναφέρουμε συγκεκριμένες περιπτώσεις κατά τις οποίες οι μπάτσοι της "ΔΕΛΤΑ" έκαναν απόπειρα δολοφονίας στη σ. Αγγελική Κουτσουμπού. έκοψαν δάχτυλο διαδηλώτριας, βασάνισαν, βιαιοπράγησαν σε πολίτες και την έβγαλαν "καθαρή". Ασε που υπήρξε περίπτωση η αστική "δικαιοσύνη" να δικάσει τα ... θύματά τους. 






      





 Επιείκεια... κατά συρροή
😛Υπόθεση βίαιης εισβολής 9 ανδρών της ομάδας Δέλτα (Μάιο 2010) στα γραφεία του Δικτύου Κοινωνικής Υποστήριξης προσφύγων και μεταναστών. Οι μεγάλες καταστροφές και ο τραυματισμός ανθρώπων που βρίσκονταν εκεί θεωρήθηκαν ως «μη γενόμενα» από το δικαστήριο (2015) που αγνόησε όλα τα στοιχεία της δικογραφίας και αποφάνθηκε ότι «ο μέσος συνετός αστυνομικός δεν μπορεί να συμπεριφέρεται όπως περιγράφεται στο κατηγορητήριο».


😛Υπόθεση ανδρών ομάδας Δέλτα που ευθύνονται για τη βάναυση επίθεση σε Αμερικανίδα διαδηλώτρια (έχει χάσει την ακοή της και έχει επιληπτικές κρίσεις) το 2010Το δικαστήριο τους απάλλαξε λόγω αμφιβολιών, αφού πρώτα καταδίκασε την «ωμή βία από αστυνομικούς». Οι δύο από τους τρεις είχαν συμμετάσχει και στην εισβολή στο Δίκτυο. Το δικαστήριο κατέληξε στη νουθεσία ότι «αυτή η διαδικασία θα γίνει μάθημα και αυτό το μάθημα είναι πιο σημαντικό από την καταδίκη». 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger