Home » , » Η Ν.Δ δεν ξεχνάει τι σημαίνει Δεξιά

Η Ν.Δ δεν ξεχνάει τι σημαίνει Δεξιά

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019 | 4:16 π.μ.

Αν κρίνουμε από την επιλογή του Κ. Μητσοτάκη να τοποθετήσει πρόεδρο της βουλής τον νεοδημοκράτη βουλευτή Ιωαννίνων Κ.Τασούλα, θα λέγαμε ότι ο πρωθυπουργός δεν πρόκειται να αφήσει αναξιοποίητο κανένα "άριστο" στέλεχος του, ειδικά όσα έχουν "ένσημα" στον αντικομμουνιστικό αγώνα.

Αλλωστε ένας κυβερνητικός λόχος από ποιητές τύπου Μπογδάνου, πολιτικούς αναλυτές επιπέδου του "Μπάμπη Σουγιά" και σούργελα κλίμακας Μιχαηλίδου δεν θα έφτιαχνε καλό δεξιό χαρμάνι, αν απουσίαζε το αντικομουνιστικό πραραλήρημα. 
Ούτε νούμερα όπως ο "σιχαίνομαι τους κομμουνιστές", Αδωνις καθώς και ο Βορίδης που τα λέει "τσεκουράτα", αρκούν για να αναπληρώσουν αυτή την έλλειψη.
Πρέπει να υπάρχει και κάτι πιο "διανοουμενίστικο".
(Εδώ να κάνουμε μια απαραίτητη επισήμανση. Είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα η αντικομμουνιστική ρητορική, με τον λόγο που στρέφεται ενάντια στο σημερινό ΚΚΕ).

Εντάξει. Το να αναθέτει υπουργικές καρέκλες σε ένα γόνο πολιτικών ακρίδων, σε ένα τύπο που θησαύρισε σαν υπάλληλος των πολυεθνικών, σε μια εργοδότρια που έχει καταδικαστεί γιατί καταχράστηκε λεφτά εργαζομένων της, σε πολιτικά ρεμάλια και τυχοδιώκτες, καθώς και σε "άριστους/ες" του ίδιου φυράματος, -πολύ χαρακτηριστική η περίπτωση του Δ. Οικονόμου ο οποίος από σύμβουλος της Lamda Development για το Ελληνικό βρέθηκε νέος υφυπουργός Περιβάλλοντος, (!)-  είναι απλώς τα διαπιστευτήρια του Μητσοτάκη στους ντόπιους καπιταλιστές και τους ξένους κηδεμόνες του.

Το σκληροπυρηνικό όμως εκλογικό δεξιό ακροατήριο θέλει και έμπρακτες αποδείξεις από τον Κούλη ότι αυτά που λέει του στυλ "είμαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων", είναι σανός για το πόπολο και ότι ο ίδιος δεν ξεχνάει την ΕΡΕ την μήτρα που γέννησε την παράταξη τους.

Και φυσικά ο πρόεδρος της Ν.Δ., ανταποκρίθηκε στις απαιτήσεις της εκλογικής βάσης του κόμματός του, διορίζοντας πρόεδρο της βουλής τον πρώην πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κωνσταντίνος Καραμανλής», και πολιτικό τέκνο του Ευάγγελου Αβέρωφ Κωνσταντίνο Τασούλα.

Προφανώς δεν είναι καθόλου τυχαία αυτή η επιλογή του Κ. Μητσοτάκη. Εχει την σημειολογική της βαρύτητα,

Για το ποιόν, λοιπόν, του νέου προέδρου της βουλής θα μας μιλήσει ο σύντροφος Μήτσος μέσα από μια ανάρτηση που είχε κάνει τέλη Μάρτη του 2017:

 Η χρυσή συμμορία αγκαλιά με την μετάλλαξη του Εθνικού Συναγερμού, και της ΕΡΕ

Η χρυσή συμμορία απειλεί να γκρεμίσει το σπίτι του Μπελογιάννη προσβάλλοντας ταυτόχρονα τη μνήμη του νεκρού ήρωα. «Οι νοσταλγοί του Χίτλερ ακόμα δεν μπορούν να χωνέψουν ακόμα την ήττα τους από τον Κόκκινο στρατό» ήταν η εύστοχη απάντηση βουλευτή του ΚΚΕ.

Ούτε πρόκειται να τη χωνέψουν σύντροφε. Τους έχει κάτσει στο λαιμό. Τι να κάνουμε όμως; Αφού πήγαιναν γυρεύοντας. Όπως πάνε σήμερα που προκαλούν. Υπάρχει μια παροιμία σχετική για τη γκλίτσα του τσοπάνη. Φαίνεται πως τα Χρυσά Αυγά θέλουν να ανακαινίσουν τα γραφεία τους, να γίνουν «καλοκαιρινά». Ναζί και λοιποί φασίστες ας καταλάβουν, ότι πάνε οι εποχές εκείνες, που σκότωναν ανενόχλητοι. Τώρα ότι κάνουν, θα έχει την ανάλογη απάντηση.

Θα περίμενε κανείς να καταδικάσουν όλοι τις ύβρεις. Η Χρυσή Αυγή έχει το όνομα, μοιράζεται όμως τη «χάρη» με τη Νέα Δικτατορία, η οποία αναπολεί κι αυτή τις παλιές εποχές του σκοταδισμού και του παρακράτους.

Ο Τασούλας είπε τα εξής κλείνοντας το μάτι στους ακροδεξιούς ψηφοφόρους. «Έχει ακουστεί εδώ, γιατί υπάρχουν και άλλες παρατάξεις σε αυτή τη χώρα, δεν υπάρχει μόνο η αριστερά σε αυτή τη χώρα… ότι ο Μπελογιάννης αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Διαφωνώ. Ο θάνατος του Μπελογιάννη ήταν σκληρότατος. Η θανατική ποινή είναι μια σκληρότατη πράξη. Αλλά δεν μπορεί εν ονόματι μιας σκληρότατης πράξης που μπορεί κανείς να την κρίνει, αν ήταν άδικη ή δίκαιη, να θεωρούμε ότι η επιδίωξη επιβολής κομμουνιστικής δικτατορίας συνιστά πράξη υπέρ της Δημοκρατίας. Εάν είχε επικρατήσει η άλλη παράταξη στη χώρα μας, δεν θα επιτρεπόταν, όχι απλώς να πω αυτά, αλλά δεν θα επιτρεπόταν ούτε να τα σκεφτώ αυτά».

Μάλιστα… Πιο προκλητικός μπορώ να πω από τον επίσημο φασίστα. Για πείτε μας εκεί στη ΝΔ ήταν άδικη ή δίκαιη η καταδίκη σε θάνατο; Για να ακούσω την άποψη σας. Απάντησε ήδη ο βουλευτής της ΝΔ, αφού ο Μπελογιάννης ήθελε Κομμουνισμό.
Μη σας κάνει εντύπωση, δεν άλλαξαν στο ελάχιστο απόψεις, από την εποχή του Εθνικού Συναγερμού, της ΕΡΕ κλπ. Ο κόσμος άλλαξε, όχι αυτοί.

Την απάντηση την έδωσε ο ίδιος ο αγωνιστής: «Ο λόγος που δικάζομαι είναι η ιδιότητα μου ως μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ»...«Οι κομμουνιστές που τους καταδικάζουν ως προδότες δώσανε το αίμα τους για το ψωμί και τις ελευθερίες του Λαού. Αγωνιστήκαμε δίχως να γνωρίσουμε ύπνο για να προφτάσουμε την Αυγή και το Αύριο, και να δημιουργήσουμε νέους χρόνους και εποχές, στο μπόι των ονείρων μας, στο μπόι των ανθρώπων!»

Να προσθέσω μόνο ότι ΑΝ νικούσαν οι Κομμουνιστές, σήμερα ΔΕΝ θα είχαμε Μνημόνια. Δεν θα είχαμε τα λαμόγια να παρασιτούν εις βάρος μας. Κι από λαμόγια η ΝΔ; Άλλο τίποτα! Επίσης δεν θα ξεπουλιόνταν η χώρα στους τοκογλύφους.

Για πες μας και κάτι άλλο βρε νεοδημοκράτη: Όταν εξορίζατε, βασανίζατε, διώκατε, εκτελούσατε τον κόσμο, ήταν «δημοκρατία»; Όταν ρουφιανεύατε και κρατούσατε φακέλους ακόμα και για βρέφη «κάνατε το δημοκρατικό σας καθήκον»;

Και μην πεις «αυτά γίνονταν παλιά» γιατί σήμερα καταδικάζετε το λαό στη φτώχεια, την πείνα, την ανεργία. Σήμερα ξεσπιτώνετε, βγάζετε στο δρόμο…

Βρίζετε τα θύματα των δικών σας λαθών, έχετε πέσει με τα μούτρα στο δημόσιο χρήμα – αμέτρητα τα σκάνδαλά σας, ενώ υπόσχεστε ομαδικούς διωγμούς πολιτικών αντιπάλων μέσω απολύσεων με αφορμή τα Μνημόνια!
Ούτε ένα συγγνώμη για το φασιστικό κλείσιμο της ΕΡΤ! Μόνο απειλή ότι θα την κλείσετε μαζί με τη ΔΕΗ και άλλες υπηρεσίες, αν γίνετε εσείς πάλι επίσημοι επιστάτες των δανειστών! Γιατί κυβέρνηση υπάρχει μόνο στο Βερολίνο, εκεί αποφασίζουν για μας ερήμην μας.

Αυτά είναι σύμφωνα με τη θέληση της πλειοψηφίας που είπε ΟΧΙ στα Μνημόνια;

Για συμμαζευτείτε λοιπόν στη ΝΔ, μη σας πάρει ο διάολος…
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger