Και εννοούμε ότι οι αρθρογράφοι αυτών των δυο εντύπων, έγραψαν ότι είναι ψευδείς οι ισχυρισμοί του κυβερνητικού εκπροσώπου ότι "καμία ελληνική αρχή ασφαλείας δεν το διαθέτει και δεν το χρησιμοποίησε ποτέ το λογισμικό Pretadot". Και φυσικά δεν είναι οι μοναδικοί. Μέχρι και η Ι. Μάνδρου αποδόμησε τους ισχυρισμούς του επαγγελματία ψεύτη Γιάννη Οικονόμου.
Μάλιστα στο ίδιο θέμα επανέρχεται σήμερα με ολοσέλιδο δημοσίευμα του στο "Βήμα της Κυριακής" ο Β. Λαμπρόπουλος δίνοντας κάποιες περισσότερες πληροφορίες για το πώς προμηθεύτηκε η ΕΥΠ το παράνομο λογισμικό και στο κτίριο της, το είχε εγκαταστήσει. Να θυμίσουμε ότι ο ίδιος είχε ισχυριστεί ότι γνωρίζει και τα ονόματα των ασφαλιτών που χειριζόταν το κατασκοπευτικό λογισμικό Pretador. Σ' αυτές τις περιπτώσεις δεν υπήρξε καμιά αντίδραση από τον Γ. Οικονόμου και οφείλει να μας εξηγήσει τους λόγους.
Αλλά ας μην χάνουμε το δάσος, βλέποντας το δέντρο. Μετά την αποκάλυψη του Documento οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων έχουν ένα σοβαρό δίλλημα. Η αποδέχονται την βασιμότητα του δημοσιεύματος του Documento, ότι παρακολουθούνται από την ΕΥΠ, με πολιτική εντολή φυσικά, οπότε παραιτούνται από τις θέσεις τους, αφού δεν έχουν την εμπιστοσύνη της πολιτικής ηγεσίας, ή στρέφονται δικαστικά εναντίον του συντάκτη του δημοσιεύματος, ζητώντας αποδείξεις για τους ισχυρισμού του.
Ποιο "δραματική" είναι η θέση της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού, γιατί στην προκειμένη περίπτωση η παπαρολογία του κυβερνητικού εκπροσώπου δεν αρκεί. Αν και τώρα ο Μητσοτάκης σαν πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ δεν μηνύσει τον Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος του χρεώνει ποινικές και ηθικές ευθύνες με τα όσα αποκαλύπτει, πέρα από την ομολογία ενοχής του, θα είναι σαν να παραδέχεται ότι έχουμε ένα Μητσοτακικό καθεστώς, μια πολιτική διακυβέρνηση παρόμοια της οποίας δεν έχουμε ξαναζήσει μετά την μεταπολίτευση.
Υ.Γ: Πρόβλεψη: Αυτή η συγκλονιστική αποκάλυψη θα θαφτεί από τα καθεστωτικά ΜΜΕ.
Δημοσίευση σχολίου