Home » , , » Μιλώντας για τον "σώφρων", ¨νηφάλιο" "ορθολογιστή" και "υπεύθυνο" κ. Χρυσοχοϊδης

Μιλώντας για τον "σώφρων", ¨νηφάλιο" "ορθολογιστή" και "υπεύθυνο" κ. Χρυσοχοϊδης

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 | 7:33 μ.μ.

Πριν λίγο καιρό είχαμε μια ανάρτηση που την τιτλοφορούσαμε:  «Τα ένστολα "παλικάρια" του Χρυσοχοϊδη, βασανίζουν τυχαίους πολίτες και εφαρμόζεται νέος Νεοδημοκρατικός ποινικός κώδικας: "Περιφέρεται υπόπτως"; 8 Μήνες φυλακή». Κι όπως διαπιστώνουμε καθημερινά αυτή η τακτική πάει να παγιωθεί. 

Και στην εποχή της κυβέρνησης των "αρίστων", αν κατά την άποψη κάπου μπάτσου "περιφέρεσαι υπόπτως" είναι ικανός λόγος να συλληφθείς και στην συνέχεια να σχηματίσουν μια δικογραφία σε βάρος σου με τα αδικήματα του μισού ποινικοί κώδικα.  

Αυτό έγινε και χτες στην Θεσσαλονίκη. Εξαπολύεται ένα μπατσάδικο πογκρόμ και από τις συλλήψεις που έγιναν στον σωρό, βρέθηκαν να διώκονται με βαρύτατες κατηγορίες συνολικά 51 άτομα.  

 ("Οι κατηγορίες τις οποίες έχουν προσάψει στους συντρόφους και στις συντρόφισσες δείχνουν ξεκάθαρη μεθόδευση από τη μεριά της αστυνομίας. Στέλνοντας έναν μπάτσο να προσποιηθεί τον τραυματία πρόσθεσαν στους συντρόφους και στις  συντρόφισσες μας έξι κατηγορίες: διατάραξη κοινής ειρήνης, φθορά, παράβαση του νόμου περί μαζικών συγκεντρώσεων, παράβαση του νόμου περί αρχαιοτήτων,  βία κατά αστυνομικού υπαλλήλου και απείθεια, λόγω της άρνησης των συντρόφων και των συντροφισσων να περάσουν από τη διαδικασία της σήμανσης.                                                         Οι μπάτσοι έχουν συμπεριφερθεί στους συλληφθέντες, τόσο εχθές όσο και σήμερα, με το χειρότερο τρόπο. Αφού τους ξυλοκόπησαν κατά τη σύλληψη τους, στέλνοντας δύο από αυτούς στο νοσοκομείο, τους άφησαν για ώρες σε έναν κοινό χώρο συνωστισμένους, ενώ σήμερα τους άφησαν να περιμένουν επί ώρες στο πάρκινγκ του Δικαστικού Μεγάρου, χωρίς να τους επιτρέπουν την πρόσβαση όλη την ημέρα σε νερό" αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης

Αλήθεια, μια και γίνεται αναφορά στον νόμο περί αρχαιοτήτων ... Τι έγινε η υπόθεση του εφοπλιστή ο οποίος δωρίζει παγουρίνια στην Κεραμέως και εντοπίστηκε να ανασύρει αρχαία αντικείμενα -μεταξύ αυτών μια έγκυρα και ένα κανόνι- από τον θαλάσσιο χώρο των Αντικυθήρων; Εσείς κ. Χρυσοχοϊδη δεν έχετε την εποπτεία του Λιμενικού Σώματος; Μπορείτε να μας απαντήσετε σ' αυτό;

Και το ρωτάμε γιατί σας βλέπουμε πολύ φλύαρο τις τελευταίες μέρες μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Χτες και χωρίς να έχει προηγηθεί καμιά δικαστική απόφαση σπεύσατε να μας υποδείξετε τους ενόχους για τον εμπρησμό στην Μόρια.  Αυτό που ίσχυε για δεκαετίες, σε παρόμοιες περιπτώσεις για δηλώσεις πολιτικών αλλά και για δημοσιογραφικά ρεπορτάζ δηλαδή οι όποιοι κατηγορούμενοι να αναφέρονται σαν "φερόμενοι δράστες", στην εποχή της νεοδημοκρατικής "κανονικότητας" ... μας τελείωσε. 

Σήμερα ο κ. Χρυσοχοϊδης χαρακτηρίζει "άφρων" ένα πανεπιστημιακό καθηγητή και συμπληρώνει ότι διακατέχεται από φανατισμό, ανορθολογισμό και ανευθυνότητα. Αποδίδει αυτά στον Αντώνη Λιάκο, επειδή σε διαδικτυακή του παρέμβαση, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ έγραψε την άποψή του για τα τελευταία γεγονότα της Μόριας. 

Για να δούμε λοιπόν ποιος είναι ο "σώφρων", ¨νηφάλιος" "ορθολογιστής" και "υπεύθυνος" κ. Χρυσοχοϊδης. Στην περίπτωση του έχουμε ένα πολιτικό γυρολόγο, "γενίτσαρο", που κατάντησε "μελανοχίτωνας του Κυριάκου Μητσοτάκη, προσπαθώντας μάλιστα να καθιερώσει τη Δεξιά του ’60 ως τον «νόμο και τάξη» που έχει ανάγκη η χώρα, όπως αναφέραμε σε άλλο κείμενο μας.  Δεν είναι απλώς υπερεκτιμημένος και κατασκευασμένος από τα ΜΜΕ, ως ένας επιτυχημένος υπουργός ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. Είναι και ένας αστοιχείωτος, εντελώς αμόρφωτος, έχοντας απόψεις που αγγίζουν τα όρια της βλακείας!

Είναι ένας αυτοχαρακτηριζόμενος "τυχοδιώκτης",  "φυτεμένος" στην κυβέρνηση Μητσοτάκη από την Αμερικανική πρεσβεία   ενώ άφησαν εποχή οι δεκάδες σκευωρίες που έστησαν οι ένστολοι υφιστάμενοι του με θύματα αγωνιστές του αντικαπιταλιστικού και αντιεξουσιαστικού χώρου (Περιπτώσεις, Γιάννη Σερίφη, Γιάννη Ξύδα, Ξ. Αβραμίδη, Α. Λεσπέρογλου κλπ).

Μάλιστα αυτές ήταν τόσο κακοφτιαγμένες που ούτε στα «δικά» τους αστικά δικαστήρια μπόρεσαν να σταθούν. Δηλαδή μόνο παρόμοιες "επιτυχίες" έχει να μας παρουσιάσει ο Μ. Χρυσοχοϊδης από το περασμένο του κυβερνητικό πόστο.                                                                                    Οσο για το φινάλε που είχε η Ε.Ο 17 Νοέμβρη, αν δεν υπήρχε το τυχαίο γεγονός να σκάσει η βόμβα στα χέρια του Σάββα Ξηρού για να ακολουθήσει το έγκλημα του Ευαγγελισμού, ακόμα ο Δημήτρης Κουφοντίνας … θα τους έστελνε χαιρετίσματα.

Εχουμε δηλαδή έναν "φυτεμένο" εξωκοινοβουλευτικό υπουργός ο οποίος όμως είναι η πραγματική εικόνα αυτού που ονομάζουν κοινοβουλευτική δημοκρατία. Μια εικόνα στην οποία η κρατική καταστολή συνδυαζόμενη με την μπατσάδικη κτηνωδία και ασυδοσία έχει πάρει πρωτοφανής διαστάσεις, "με τους αστυνομικούς να στήνουν κατηγορητήρια και να λειτουργούν ως συμμορία", όπως κατάγγειλε ο αγωνιστής δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης.

Μάλιστα το θράσος αυτού του πολιτικού παχύδερμου φτάνει στο σημείο να γράφει στα μέζεα του κάθε υποχρέωση που πηγάζει από το αξίωμά του, δείχνοντας μια προκλητικότατη αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, με πιο πρόσφατο γεγονός το ότι αρνείται να δώσει στην δημοσιότητα την έκθεση της Επιτροπής Διερεύνησης Περιστατικών Αστυνομικής Βίας, Σημειωτέον, ότι είναι μια Επιτροπή που την έχει φτιάξει ο ίδιος για να κρατήσει τα προσχήματα, αλλά τα συμπεράσματά της τα κρατάει στο συρτάρι του, απ' τις αρχές Μάη.   

Να ολοκληρώσουμε συμπληρώνοντας ότι στον ¨κόσμο" του κ. Χρυσοχοϊδη, "οι πολίτες χειροκροτούν όταν βλέπουν αστυνομικούς";

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger